Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спокойно и навреме започна изборния процес в училище "Георги Бенковски“ в Бургас

Снимка: Радио ВИДИН

Живущи в над 60 блока гласуват в бургаското училище „Георги  Бенковски“, където са обособени 11 секционни избирателни комисии. Те отвориха навреме и изборния ден започна спокойно. 

В 208-ма секция в училището приеха вота на първите желаещи гласоподаватели. Не очакваме проблеми с машината за гласуване, каза председателят Зоя Димитрова

Пломбирахме машината и вече имаме първите гласували. Готови сме винаги да окажем помощ, ако има нужда. На една от гласоподавателките показахме на специални изработения за това плакат стъпките, които трябва да следва при гласуването. Жената се справи много добре“

В случай на технически проблеми с машината има специални инструкции.

„Разчитаме на техника на Сиела да дойде и да ни даде указания. Ние не можем да се намесваме за машината. А тук на място, в училището на място присъстват двама техници“, каза Димитрова.

Първите гласували споделиха за какво са дали своя глас: 

„…. С удоволствие гласувах. За подобряваме на живота, на хубавите неща в България. Оптимист съм..

… За секунди гласувах с машината – нямаше проблем.

… Важно е да гласуваме, защото трябва да определим кой е водещият.

Винаги гласувам, не прескачам. Гласувах за демокрация“

В училището е обособена секция за гласуване и на трудно подвижни хора, която се намира на 1 етаж. За момента е спокойно, като се очаква с напредването на деня гласуващите да се увеличат. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

РИК Бургас с консултации в неделя за състав и ръководство

Утре започват консултациите за определяне състава и ръководството на Районна избирателна комисия в Бургас, за провеждане на избори за президент, вицепрезидент и за Народно събрание. Обявената дата е 14 ноември, съобщават от областната администрация. В консултациите, които  ще започнат в 15:00 часа ще участват парламентарно представените партии и..

публикувано на 18.09.21 в 15:58

В Демократична България и в БСП предстои обсъждане на кандидати за президент

Бъдещият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев ще привлече хора от широката периферия на всички политически партии, това прогнозира бившият депутат от Демократична България Димитър Найденов в предаването "Ден до пладне". В него той и бившият народен представител Тодор Байчев от БСП коментираха работата на 46-тото Народно събрание...

публикувано на 18.09.21 в 13:46

Председателят на партия "Средна европейска класа" се оттегля от политиката

Председателят на ПП „Средна европейска класа“ Георги Манев обяви, че се оттегля от активна политическа дейност и освобождава ръководния пост, който заема, съобщиха от партията. Относно информацията, че бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев преговарят за явяване на предстоящите избори с мандата на СЕК, Георги Манев заяви, че до..

обновено на 17.09.21 в 16:00

Максим Генчев: Лидерите пречат на партиите

В България има много партии, те са лидерски, а когато една партия не върви, тя трябва да си смени лидера. Това коментира за БНР – Бургас режисьорът и депутат от 45-ото Народно събрание Максим Генчев. Хората в парламента не искаха да направят кабинет и проблемът е именно, че партиите са лидерски, смята той: „Всеки иска той да грабне и да..

публикувано на 17.09.21 в 12:59
Стефан Янев

Стефан Янев остава служебен премиер, сменени са трима министри

Стефан Янев остава премиер и на новото служебно правителство. Досегашният финансов министър Асен Василев няма да бъде част от екипа на Янев. С поста министър на икономиката  се разделя и Кирил Петков. Днес президентът разпуска и Народното събрание. Изборите за нов Парламент ще са на 14 ноември, заедно с президентските. Запазва се политиката от..

публикувано на 16.09.21 в 09:25
Румен Радев

Президентът ще обяви новото служебно правителство в 9 часа (ОБНОВЕНА)

Президентът Румен Радев подписа указите за назначаване на новото служебно правителство. То ще встъпи в длъжност днес. Официалната церемония, на която Радев ще представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство ще се проведе в 09.00 часа, съобщи прессекретариатът на държавния глава. Стефан Янев остава премиер и на..

обновено на 16.09.21 в 08:17
Калоян Янков

Приключи комисията „Росенец“, Доган не се яви

Последното заседание, в този парламент, на т. нар. комисия „Росенец“ днес не се проведе в парламента поради липса на кворум.  Председателят Калоян Янков посочи, че отсъстват депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС.  На заседанието беше поканен Ахмед Доган, който да даде разяснения как обитава имотите, наричани „летни сараи“, но той не се е явил,..

публикувано на 14.09.21 в 14:27