Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живко Табаков: "Има такъв народ" не могат да очакват безусловна подкрепа


По-висок резултат в област Бургас отчитат от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. На изборите през април за тях бяха гласували 5.89 % от избирателите, което доведе до двама народни представители от Бургас. Резултатът на коалицията сега е 6.02 %. Очакванията обаче са само за един депутат от бургаския регион. „Това, което прави впечатление е, че има силна преференциална подкрепа за част от кандидатите ни. Това означава, че сме се справили добре с подбора на нашите хора и именно това е причината да има пренареждане в нашата листа“, посочи Живко Табаков от „Изправи се! Мутри вън!“ в Бургас.

Според него положителното в резултата от изборите е, че „Има такъв народ“ са първа политическа сила, а не ГЕРБ. „Това беше борбата на всички т.нар. „формации на промяната“, допълни той. Според него част от представените приоритети от Слави Трифонов са добри. „Липсват обаче наши основни приоритети като увеличаването на доходите на семействата, на малкия и средния бизнес, мерките, които трябва да бъдат предприети за преизчисляване на пенсиите, помощите за социално слабите. Това е може би малка част от програмата. Предполагам, че като се стигне до конституционната процедура в Народното събрание ние ще дебатираме. Иначе няма как да очакват безусловна подкрепа ако в тяхната програма те не се ангажират да изпълнят и нашите ангажименти към хората, които са гласували доверието си към нас“, обясни Табаков.

Табаков допълни, че все още трудно може да се прогнозира дали ще има нови предсрочни избори, но хората не трябва да се притесняват ако това се наложи. Според него техните очаквания  са да има стабилност и управление от „партиите на промяната“. „Всички формации трябва да работим за това да дадем сигурност на хората и да има работеща държава“, допълни той.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес президентът връчва на ИТН третия проучвателен мандат за формиране на правителство

Изчерпват се шансовете за съставяне на правителство в 50-тото Народно събрание. Парламентарната група на "Има такъв народ" получава последната възможност да формира кабинет.  Днес президентът Румен Радев връчва на формацията третия проучвателен мандат. След като получи папката, партията на Слави Трифонов трябва да посочи кандидат за премиер, който да се..

публикувано на 29.07.24 в 08:11

Вътрешната комисия в НС пита МВР защо BG-ALERT не е проработила при пожарите

МВР ще обяснява на депутатите от вътрешната комисия защо системата BG-ALERT не е проработила в районите на последните пожари. Ще бъдат обсъдени и мерките за придобиване на нова техника за пожарникарите. Първоначално посочената причина бе спирането на тока. Проблем е имало и с обхвата, който да осигури мобилната връзка. И макар мобилните..

публикувано на 25.07.24 в 08:14
Димитър Главчев

Кабинетът прие програма за компенсиране на пострадалите от пожарите

Служебният кабинет прие програма за компенсиране на пострадали от пожарите. Включена е и възможност хора, останали без покрив ,да бъдат настанявани в хотели по подобие на механизма с украинските бежанци, обяви премиерът Димитър Главчев. Главчев: Подготвяме помощи за пострадалите от пожарите, останалите без покрив може да бъдат настанени в хотели..

публикувано на 24.07.24 в 14:11
Архив

Главчев: Подготвяме помощи за пострадалите от пожарите, останалите без покрив може да бъдат настанени в хотели

Правителството ще разгледа въпроса за обезщетяване на пострадалите от големите пожари в страната. Служебният премиер Димитър Главчев обяви, че ако хората останали без покрив желаят ще могат да бъдат настанени в хотели.  Главчев припомни, че помощите за пострадалите са първо по линия на социалното министерство 1578 лв. за неотложни нужди плюс 2500 лева..

публикувано на 24.07.24 в 12:59

Главчев: Пожарът около село Воден е локализиран

Към момента обстановката е спокойна, най-големият пожар около село Воден е локализиран, заяви служебният премиер Димитър Главчев, който отговаря на въпроси от медии и граждани в директно излъчване на страницата на правителството във Фейсбук. По думите му, предстои до края на деня да бъдат преместени силите, които се намират в пострадалия..

публикувано на 23.07.24 в 10:58
Димитър Главчев, служебен министър-председател

Служебният премиер ще отговаря на въпроси от граждани на живо във Фейсбук

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще отговаря на въпроси на граждани и медии на живо във Фейсбук, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Началото на живото излъчване ще е от 10 часа. Могат да се задават въпроси както по време на излъчването, така и предварително - под анонса в социалната мрежа . Част от вече отправените са..

публикувано на 23.07.24 в 07:47
Н. Пр. Йоси Леви Сфари, посланик на Държавата Израел в България

Иран е заплаха за целия свободен свят. Има стъпки, които ЕС трябва да предприеме

Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с тази терористична дейност, заяви посланикът на Израел в България Н. Пр. Йоси Леви Сфари в интервю за БНР Бургас. Той..

публикувано на 22.07.24 в 17:45