Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 15 юли

Снимка: архив

В края на годината, в българската журналистика се появява един интересен жанр, който можем да го броим за чисто регионален. Тълкувателни интервюта и анализи на речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Тогава всякакви експерти (май само готвачи не съм виждал, а те са изключително подценявани) започват да ни обясняват какво е искал да каже д-р Доган. Един беше писал, че май нищо не иска, но не му обърнаха внимание. Днес тази журналистика вече не е толкова циклична. Сега тълкуваме какво е искал да каже Слави Трифонов. И има защо. Защото от негова страна няма интервюта пред медии, има контролирани изказвания и статуси във Фейсбук. А в редките случаи, в които съм чувал журналистически въпроси, политическият (вече) лидер се сърдеше, че не са го разбирали. И докато има такива изказвания, то този жанр ще добива все по-голяма популярност. Малко като литературните интерпретативни съчинения – „Какво е искал да каже авторът?“. Това е новото нормално в българската политика.

Това е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Гюлсюм Али и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – токови удари тормозят три бургаски квартала. Кога и как ще бъде решен проблемът? Бившият заместник – енергиен министър и избран за депутат от Бургас Жечо Станков

-  Сериозни археологически проучвания текат до най-стария действащ храм по Черноморието – църквата „Преображение Господне“ в Поморие

-  В коментара ни днес – ще се мести ли ИАРА в София? Как отговаря на това изпълнителният директор Галин Николов след „изтекъл“ негов доклад до министъра

-  В спортната ни рубрика: благотворителен турнир по ръгби – през уикенда на бургаския плаж

-  И още – Милион и едно вълшебства идват в Бургас с кака Лара

-  В съвместната ни рубрика с транспортното министерство – по-спокойно ли пътуват хората по жп линиите

-  И днес – време за култура, за вълненията на хората от социалните мрежи и за свободните работни места в региона

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

31.1% е относителният дял на електронно преброилите се лица в област Бургас

 31.1% е относителният дял на електронно преброилите се лица в област Бургас.  Към 28 септември в областта са се преброили общо 54 872 домакинства със 127 236 лица в 50 830 жилища. До 30 септември всяко лице, което се намира на територията на страната, ще може да преброи себе си и семейството си, като попълни онлайн преброителната карта...

публикувано на 28.09.21 в 17:36

Спират водата в част от бургаския комплекс "Славейков"

Водоподаването ще бъде спряно в бургаския комплекс  "Славейков" в района на блокове 55, 95, 126, 127 и на автосервизите в района. Това съобщават от ВиК Бургас. Причината е извършването на строително - монтажни работи в района.  Спиранията на водата са възможни на 29.09.2021г. /сряда/ от 9 часа до 14 часа.

публикувано на 28.09.21 в 16:54
Архив

Ще строят нов мост на р. Дяволска в село Ясна Поляна

Община Приморско ще строи нов мост на река Дяволска в село Ясна Поляна . Проектът за подробен устройствен план за изграждането на съоръжението бе одобрен на днешното заседание на местния парламент. То ще се намира  в зоната на стария бенд, в южната част, в посока дома за възрастни хора.  С него ще бъдат предпазени имотите в близост от..

публикувано на 28.09.21 в 16:33
снимката е илюстративна

Разширяват „зелената зона“ в Бургас заради протестите (обновена)

Новото разширение на „зелената зона“ в Бургас е продиктувано и от протестите на граждани, които, след ремонта на бул. „Демокрация“, няма къде да паркират. Това коментира на сесия на общинския съвет Андрей Рунчев, началник на общинското предпритие „Транспорт“. С промяната, зоната ще стигне до ул. „Васил Петлешков“ и ще обхване целият комплекс..

обновено на 28.09.21 в 16:29

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 28 септември

Зелената зона в Бургас вече обхваща целият комплекс „Лазур“. След разгорещени спорове „за“ и „против“, мнозинството от съветниците подкрепиха предложението на общината. Община Приморско ще строи нов мост на река Дяволска в село Ясна Поляна. Проектът за подробен устройствен план за изграждането на съоръжението бе одобрен на днешното заседание на..

публикувано на 28.09.21 в 14:52

Бургас част от семейството на зелените градове в Европа

Бургас се присъедини към семейството на зелените градове в Европа. Това стана в европейската седмица на мобилността, когато заедно с 8 други големи градове в Европа подписаха зеленото споразумение. Зам.-кметът по стратегическо развитие, екология и дигитализация Весна Балтина отбеляза, че Община Бургас работи за подобряването на състоянието на..

публикувано на 28.09.21 в 11:20

Близки на изчезналия в морето Светозар Стоянов призовават за помощ

Съпругата на изчезналия на 20-ти септември в морето Светозар Стоянов отправи молба към всички хора, които имат желание да помогнат в откриването на мъжа й.  Според изчисления на ветровете и теченията от 20-ти до 27-ти септември, е определен  периметър, където  може да се намира плавателния съд на Светозар. Това е районът от Бургас към границата с..

публикувано на 28.09.21 в 11:19