Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Специалисти - със съвети за безопасно плажуване

Два часа след хранене да не се влиза в морето, съветват специалистите. При употреба на алкохол, това трябва да става след осем часа. 

Важно е да се спазват съветите на спасителите и флаговата сигнализация. В часовете, когато е най-топло, да се стои под  сянка. А при симптоми на слънчев или топлинен удар, да се потърси помощ. Това посочи Анета Начева, медицински специалист на плажа в кв. "Крайморие"

"Когато чувства плажуващият изтощение, главоболие, замаеност, гадене, не бива да се влиза във водата. По-добре е да се потърси медицинска помощ", информира Начева. 

Повечето плажуващи спазват правилата, но има и изключения. Това коментира концесионерът на ивицата Николай Димитров. Той даде и негативен пример:

"Плажуващи на водно колело, бяха предупредени да не свалят жилетки и ако го направят - инструктажът е такъв, че те си носят отговорността. Скачане от колелото, удари си главата със замайване и главоболие. Слава Богу, можеше да бъде и нещо по-неприятно", разказа Димитров. 

Подробности в звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще има ли Бургас Кръвен център?

Бургас може да има Кръвен център още с актуализацията на бюджета и така да бъде решен един дългогодишен проблем на областта. Заявката е политическа . В града функционира единствено Отделение по трансфузионна хематология към УМБАЛ-Бургас, а обработката на кръвните продукти се извършва в центъра в Стара Загора. Усилено в посока разкриването..

публикувано на 04.08.21 в 13:36

54 са новите случаи на коронавирус в бургаска област

54 са новите случаи на ковид в бургаска област, регионът е на трето място по брой заболели след София и Пловдив. В сливенска област новозаразените са 8, в ямболска са 2. Увеличава се броят в страната, през последното денонощие случаите са 462  при направени 16 656 теста. Положителни са  близо 2,8% от взетите проби. 3 ма души са починали, а като оздравели..

публикувано на 04.08.21 в 07:51

По 50 души на ден се ваксинират в Слънчев бряг

Между 50 и 70 души се ваксинират на ден в единствения имунизационен пункт на най-големия курортен комплекс по Българското Черноморие - „Слънчев бряг“. Кабинетът се намира в медико-денталния център в курорта. По 150 антигенни и PCR тестове се правят всеки ден на чуждестранни туристи, които след почивка се връщат в държавите си. Български..

публикувано на 02.08.21 в 15:03

Мерят кръвното и раздават вода в Бургас

Изнесен пункт за раздаване на студена вода, брошури и измерване на кръвното налягане откриха в центъра на Бургас до Часовника. Акцията е с цел предпазване от сериозни здравословни проблеми свързани с горещото време. В нея участват представители на общината, младежи от Българския червен кръст и лекар. Още при отварянето на пункта възрастни хора се..

публикувано на 30.07.21 в 13:25

И днес пункт за помощ и за раздаване на минерална вода до Часовника

Община Бургас и БЧК ще разкрият и днес пункт за помощ и за раздаване на минерална вода до Часовника. Причината са високите температури - над 34 градуса, които ще се задържат до края на седмицата. Пунктът до Часовника ще бъде отворен от 11.00 до 12.30 часа. Той ще се обслужва от доброволци на БЧК - Бургас, които при необходимост ще мерят кръвно..

публикувано на 30.07.21 в 09:33

Доброволци раздават вода в жегите

Община-Бургас и БЧК ще разкрият пункт за помощ и за раздаване на минерална вода до Часовника. Причината са високите температури – над 34 градуса, които ще се задържат до края на седмицата. Пунктът до Часовника ще бъде отворен днес и утре от 11.00 до 12.30 часа. Той ще се обслужва от доброволци на БЧК – Бургас, които при необходимост ще мерят кръвно..

публикувано на 29.07.21 в 10:56
Архив

Ваксинират в мобилни пунктове днес в Слънчев бряг, Несебър и Поморие

Ваксинационна кампания срещу COVID-19 ще се проведе днес от 10 часа в Слънчев бряг и Несебър.  Пунктовете ще са разположени в двора на Центъра по занаятите на ул.“Отец Паисий“ 46 / бившата поликлиника/ в Новия Несебър и пред административната сграда на „Слънчев бряг“ АД в курортния комплекс.  Мобилен пункт ще бъде разположен и в Поморие, на..

публикувано на 29.07.21 в 09:39