Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Равда отбелязва своя празник днес

Снимката е илюстративна.
Снимка: Община Несебър

Равда отбелязва своя празник днес. Програмата ще започне с отслужване на празнична света литургия в храма „Света Параскева“ от архиепископ Иеротей, съобщават от Община Несебър. 
Малко по-късно  центърът на селото ще се превърне в сцена, на която ще се изявят: възпитаници на ДГ  „Мечо Пух  - трета група „Звездички” -с преподаватели Галина Темелкова и Калина Лячева, четвърта група „Теменужки“  с преподаватели Гергана Колодеева и Гергана Лячева; Детски танцов състав към местното читалище „Гоце Делчев - 1943г”  с ръководител Румяна Иванова; Танцово студио „Импулс“ с ръководител Ленка Налбантова;  Дейвид Йовчев и Марта Долгушина,  Хари  Емилов и Теодора Стоицова  от  Клуб по спортни танци  „Несебър“ с ръководител Никола Абрашев. В програмата е включена  опера за деца „ Макс и Мориц“ от Александър Йосифов. Преди финалната ефектна заря  на сцената ще се изявят младата народна певица от Несебър - Моника Вълкова и народният певец  Янко Неделчев.
Програма за празника на Равда:
08.00ч.- ХРАМ „ СВЕТА ПАРАСКЕВА
АРХИЕПИСКОП ИЕРОТЕЙ ЩЕ ОТСЛУЖИ ПРАЗНИЧНА СВЕТА ЛИТУРГИЯ
19.00 ЧАСА- ЦЕНТЪРА НА РАВДА
-ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА  „ МЕЧО ПУХ“ РАВДА - ТРЕТА ГРУПА „ ЗВЕЗДИЧКИ” -С ПРЕПОДАВАТЕЛИ ГАЛИНА ТЕМЕЛКОВА И КАЛИНА ЛЯЧЕВА
И ЧЕТВЪРТА ГРУПА „ТЕМЕНУЖКИ“ С ПРЕПОДАВАТЕЛИ ГЕРГАНА КОЛОДЕЕВА И ГЕРГАНА ЛЯЧЕВА
- ДЕТСКИ ТАНЦОВ СЪСТАВ КЪМ НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ - 1943Г” РАВДА - С РЪКОВОДИТЕЛ РУМЯНА ИВАНОВА
-ТАНЦОВО СТУДИО „ ИМПУЛС“ С РЪКОВОДИТЕЛ ЛЕНКА НАЛБАНТОВА
-ДЕЙВИД ЙОВЧЕВ И МАРТА ДОЛГУШИНА , ХАРИ  ЕМИЛОВ И ТЕОДОРА СТОИЦОВА    ОТ  КЛУБ ПО СПОРТНИ ТАНЦИ  „НЕСЕБЪР“ С РЪКОВОДИТЕЛ НИКОЛА АБРАШЕВ
20:00 ЧАСА -  ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ГР.БУРГАС - ОПЕРА ЗА ДЕЦА „МАКС И МОРИЦ“ ОТ АЛЕКСАНДЪР ЙОСИФОВ
21:00 ЧАСА- МЛАДАТА НАРОДНА ПЕВИЦА ОТ НЕСЕБЪР - МОНИКА ВЪЛКОВА
21:30 ЧАСА - КОНЦЕРТ НА НАРОДНИЯ ПЕВЕЦ  ЯНКО НЕДЕЛЧЕВ
23:00 ЧАСА  - ПРАЗНИЧНА ЗАРЯ

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ямболски фотографи с изложба на открито

На националния празник ямболските фотографи подредиха изложба със свои творби в градския парк. Средствата от продажбата на фотосите ще бъдат използвани за построяването на паметник на Васил Левски.  В празничния ден 16 фотографи решиха да представят свои творби и да се включат в кампанията за набиране на средства за изгражданетона паметник на..

публикувано на 22.09.21 в 14:08

В Бургас ВМРО постави паметен знак на Иван Вазов

По повод 100 години от смъртта на Иван Вазов, днес бе открита възпоменателна табела в негова памет. Тя бе поставена на сградата, в която той отсяда при единственото си посещение в Бургас, 3 месеца преди да почине. Изработката и монтажът бяха осигурени от общинските съветници от ВМРО д-р Георги Дракалиев и Николай Стоянов, след като Общинският..

публикувано на 22.09.21 в 13:40

Пламен Карашев за паметника в Българово: Нужни са ни материали и труд, не пари

Продължават усилията за изграждане на паметник на избитите християни в град Българово. Преди дни бе издадено разрешение за строеж на монумента. Инициаторите обаче не разполагат с нужните средства. Те отправят призив към съмишленици, които да помогнат с материали и труд.  Пет години продължава борбата на Пламен Карашев за..

обновено на 22.09.21 в 13:03

Бургас празнува Деня на Независимостта /СНИМКИ/

Бургас отбеляза Денят на Независимостта с молебен и военен ритуал по издигане на флаговете на Република България, Европейския съюз и Общината. Десетки граждани и официални лица отдадоха почит към паметта и делото на българите, допринесли за този исторически акт.  Празникът пред общината започна с химна на композитора Георги Шагунов,..

публикувано на 22.09.21 в 12:26
Обявяването на независимостта на България – княз Фердинанд на преден план

Иван Кънчев: България извоюва своята независимост без финансови и човешки щети

На историческия 22 септември 1908 година в старопрестолния град Търново с манифест е обявена независимостта на българската държава. След този исторически значим акт пред България се откриват нови възможности за икономически и културен напредък. Колко е ценен за нас като българи този ден, попитахме Иван Кънчев, оперативен директор и автор в сайта..

публикувано на 22.09.21 в 09:35

Европейският парламент разглежда предложение за справедливи минимални заплати в ЕС

Европейският парламент разглежда предложение, което цели да гарантира, че минималните работни заплати в ЕС осигуряват достойни условия на живот. Минималната работна заплата е най-ниското възнаграждение, което работодателите могат да дадат на служителите си за техния труд.       Справедливи минимални заплати в ЕС: работата на..

публикувано на 22.09.21 в 08:45

Несебър, Поморие и Айтос с празнични прояви за Деня на Независимостта

В 10 часа с издигане на националния флаг ще започне честването в Несебър. То ще се състои на площад „Жулиета Шишманова“. След него за жителите и гостите на града е предвиден концерт. В същия час започват и тържествата и в Айтос. Те ще преминат на площад „Свобода“, където ще се проведе ритуал за издигане на националното знаме.  В..

публикувано на 22.09.21 в 08:45