Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 50 часа с музика гарантира Sunland by Exit на плаж Перла

Над 20 000 човека се очаква да привлече за три дни новият плажен фестивал Sunland, част от Exit. На плаж Перла ще дойдат десетки изпълнители от цял свят, подкрепени от солидна доза българска музика. 

Територията на Sunland у нас ще се простира на цели 130 декара, обособени от 3 км. граница на фестивала, което гарантира, че ще бъде спазено здравословно разстояние между публиката, разказа Десислава Олованова, от ПР агенцията на събитието.

"България е пилотният, тестови проект на Exit да излезе от зоната си на комфорт, извън традиционните места, на които се провежда. Те много харесват локацията, защото Перла е един от най-прекрасните плажове. Има инфраструктура, която позволява провеждането на голямо събитие.

Sunland by Exit се провежда при перфектни условия на сигурност. Фестивалът е подкрепен от Световната здравна организация, Министерствата на туризма и на здравеопазването в България. Взети са абсолютно всички мерки." "

Олованова издаде, че интересът на изпълнителите към Sunlandby Exit e изключително голям.

"С изключение на Exit, който се проведе преди десетина дни в Нови Сад, няма друг фестивал в Европа, където да се проведе. Дания, Холандия, Германия, Франция са буквално блокирани и затворени, там не се случва нищо."

Над 50 часа с музика включва програмата на фестивала. Феновете ще могат да избират между четири сцени, на които ще се качат толкова различни изпълнители. 

Една от сцените ще бъде не на плажа, а в морето.

Към NinaKraviz, OFENBACH и S.A.R.S. се присъединяват нова вълна от български и чуждестранни артисти. Сред тях ще са  IAMDDB, Matador, звездата на сръбската техно сцена – Tijana T, босненското дуо After Affair, израелският хаус продуцент GUY J и DJ-ите от METROPOLIS.

На друга сцена може да бъдат чути и Ъпсурт, Руши, Анимационерите, Керана и космонавтите, Jeremy?, WICKEDA, Preyah и още, и още...

"Буквално всеки ден се добавят нови изпълнители към програмата на фестивала. И това е абсолютно нормално в сегашната ситуация."

Организаторите са осигурили паркинг и превоз с автобус до най-близките населени места.

Sunland by Exit на паж Перла ще бъде в три дни от 29 - 31 юли на плаж Перла. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Бургас представиха автентични носии от целия регион (СНИМКИ)

Автентични носии от всички райони на Бургаска област бяха представени пред бургазлии в двора на етнографската експозиция в града. Част от тях не са показвани до днес. Това каза за БНР Бургас уредникът в етнографския музей Росица Топалова: "Част от носиите показваме днес, които са включени в новия каталог на фолклорни носии. Те са част от..

публикувано на 22.09.21 в 12:40

Каталог с народни носии показва многообразието и красотата на облеклото в Бургаско

21 традиционни фолклорни носии от Бургаско са включени в каталог „По дрехите посрещат“, който е създаден от Регионалния исторически музей – Бургас. Представени са дрехи от Странджа, Карнобатско, Айтоско, Източна Стара планина и др. Някои от тях досега са били във фондохранилищата и не са показвани пред публика, разказа авторът на..

обновено на 22.09.21 в 10:10

Представят в Бургас документалната лента „Във връзка с хайвера“

Филмът „Във връзка с хайвера“ ще бъде представен днес в Културен дом НХК от 19.30 часа. Той е част от селекцията на Международния фестивал за документално и историческо кино DOCK.  Лентата разказва една история за диктатура, неограничена власт и множество нарушения на правата на човека, ситуирана някъде между Азербайджан, Туркменистан и Казахстан...

публикувано на 21.09.21 в 10:40

45 театрални плаката показва в изложба Стойко Сакалиев

Над 40 театрални плаката представя в изложба бургаският художник Стойко Сакалиев. Те са изработени в рамките на 35 години творчески процес. За начина и процеса на създаване художникът пояснява: "Работи се съвместно с режисьора постановчик, чета произведението, след което започвам да си мисля по самата идея и когато стигна до решение мое..

публикувано на 20.09.21 в 16:17

Показват фотоизложба със свещените места на траките в Ямбол

Регионалният исторически музей в Ямбол се включва в Европейските дни на наследството 2021 с фотоизложбата „Свещени места на траките по долното течение на река Тунджа” . Експозицията ще остане в Ямбол до края на годината.   Във фотоизложбата са представени археологически обекти, свързани с култовете на тракийското население, обитавало долината на..

публикувано на 20.09.21 в 09:19

Бургас изпрати лятото с голям концерт

"Обичам Бургас! Завиждам ви благородно, че сте се събрали да изпратите лятото на 2021 година и да посрещнете есента. Надявам се, лятото ви да е било изпълнено с много хубави емоции въпреки особените пандемични условия, в които се намираме. Само трябва да се крепим един за друг, да пазим близките си и да се обичаме. Обичайте се и мечтайте дръзко,..

публикувано на 19.09.21 в 10:09
Духов оркестър - Ямбол

До края на месеца продължават концертите на духовия оркестър в Ямбол

Ямболският духов оркестър отново изнася концерти в градския парк. При благоприятни метеорологични условия концертите ще продължат до края на септември.  "Харесва ми, сред природата, духова музика, наистина е много приятно Има много настроение", споделят посетителите в парка.  Диригент на оркестъра е маестро Васил Шейтанов за концертната програма и..

публикувано на 18.09.21 в 16:22