Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

платена публикация
Младежки Глас: Движението в спорта е като движението напред по стълбичката на добрите дела - винаги е успешно

Национално Сдружение „Младежки Глас” създаде два информационни видео клипа за мотивация и добрият пример сред младото поколение, насочени към здравословен начин на живот.

Успехът се постига с малки крачки напред. Важно е да бъдем последователни и дисциплинирани, да вярваме. Мотивирани да се развиваме имаме една основна цел - да бъдем здрави, защото това е първата стъпка към следващите ни успехи в живота. Независимо какъв спорт ще изберем, дали ще отделяме минути или часове ежедневно, дали ще изберем професионалния или аматьорски спорт - важно е той да бъде част от нашето мислене и действия. Защото формира характер, създава навици, учи ни да побеждаваме и да играем в екип. Редица успешни личности в обществото са преминали през площадките, стадионите и игрищата. Много хора създават предпоставки за здравословен начин на живот, избирайки да спортуват. Движението в спорта е като движението напред по стълбичката на добрите дела - винаги е успешно. Отделяйки малко от времето си през деня, всеки млад човек може да се грижи за здравето си чрез физическа активност.

А кой спорт ще избереш? Това е изборът на новото поколение - да определиш това, което най-много ти допада и е близко до твоите виждания. Важно е да направиш стъпка напред за здравето и да бъдеш постоянен, отдаден и да си добрият пример за младите хора.

Сдружението благодари на Иван Попов - бивш национален състезател по плуване, медалист от балкански игри и международни турнири, многократен републикански шампион за юноши и младежи за силата и енергията, която продължава да предава на Z-генерацията. Първият видео клип: https://www.youtube.com/watch?v=FalX16GABD8

Спортът помага на младите хора да формират своята индивидуалност и уникалност, подчертавайки силните им качества. Той ги учи да се борят с трудностите и да бъдат най-добрата версия на себе си. Всеки може да бъде първи в своята собствена дисциплина, но трябва да направи първата стъпка. Към добрата психика, форма и характер. Те са ти нужни за да бъдат уверени в успехите си. Младите могат - малката стъпка днес е огромен скок утре. Вторият видео клип: https://www.youtube.com/watch?v=EPNiBwwyF4Q

Информационните видео клипове са по проект “Стъпка напред ЗА здравето”, по Национална програма за изпълнение на младежките дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2021 г., Направление 3, финансиран от

Министерство на младежта и спорта. Договор №25-00-29/22.03.2021г. , НПИМД-Н3-Т4-001/2021.

Днес, сдружението организира здравна шатра в Бургас от 17:30 до 19:30 часа за безплатни консултации с офталмолог и кардиолог на алеята до Културен център „Морско казино” пред терасата на моста. Събитието е с партньорството на Министерство на младежта и спорта, Офталмологичен медицински център „Оксиком“, Диагностично-консултативен център „Ел-Масри” и със съдействието на Община Бургас по надслов „С любов към здравето”.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Созопол ще обсъждат утре визията на Стария град

Жители на Созопол ще обсъждат утре идеи и възможности за промяна и координиране визията на обектите в античния гра д. Срещата-презентация на тема "Архитектурен облик на Созопол - стар град" ще се проведе в кино-видеоклуба при читалище "Отец Паисий" от 10 часа.  Ще се обсъдят теми като градоустройството, автомобилния достъп, озеленяване,..

публикувано на 25.09.21 в 08:29
снимката е илюстративна

Зелена светлина за изграждането на лодкостоянка в с. Равда

Областният управител проф. Мария Нейкова подписа договор за предоставяне на държавен имот в управление на Община Несебър, с което се дава зелена светлина за изграждането на лодкостоянка в с. Равда, община Несебър. Предоставеният имот е с площ 3583 кв.м. Имотът се предоставя безсрочно и безвъзмездно за управление на Община Несебър за..

публикувано на 24.09.21 в 14:03

Монтираха нови уреди на фитнеса до експоцентър „Флора“

Община Бургас монтира нови уреди на фитнеса до експоцентър „Флора“. Старите се бяха амортизирали, а това е едно от най-използваните кътчета за раздвижване в целия град. Общината се готви да обнови съоръженията на няколко места за детски игри. Осигурено е външно финансиране. 

публикувано на 24.09.21 в 11:52
Снимката е илюстративна

Над 110 хиляди жители в Бургаско са се преброили електронно

Над 110 хиляди жители на Бургас и региона са се преброили електронно към 23 септември, съобщават от Териториалното статистическо бюро. Вписани вече са над 47 700 домакинства в над 44 200 жилища. Относителният дял на електронно преброилите се жители е 27% от  населението в областта към края на 2020 година.  До 30 септември всеки, който желае..

публикувано на 24.09.21 в 11:20

Възстановено е движението по пътя Варна-Бургас

Възстановено е движението по пътя Варна – Бургас при км 134 в участъка Близнаци – Старо Оряхово, информират от АПИ. По-рано то  се осъществяваше в една лента поради катастрофа.  

публикувано на 24.09.21 в 10:39

Спират водата в селата Церковски, Аспарухово и част от Зидарово

Без вода до 16 часа днес ще са жителите на карнобатското село Церковски. Спиране ще има и в село Аспарухово . То ще е до 17 часа. Причините са ремонтни дейности след авария на етернит, уточняват от ВиК Бургас.  До 13 часа поради възникнала аварийна ситуация ще бъде спряно водоподаването и в част от созополското село Зидарово.

публикувано на 24.09.21 в 09:56
Снимката е илюстративна

Нарастват карантинираните в Сливен, призовават за набиране на продукти

Общинската хранителна банка в Сливен продължава да набира продукти от първа необходимост. По думите на кмета Стефан Радев през последните седмици се наблюдава значителен ръст на карантинирани хора и домакинства, с което нараства и нуждата от тяхното подпомагане. Всеки който желае може да се включи в дарителската акция. Мястото за доставяне на..

публикувано на 24.09.21 в 09:43