Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС иска комисия за застрояванията в "Колокита" край Созопол

Александър Иванов
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внася и предложение за създаване на Временна анкетна комисия за "Колокита", полуостров Буджака. Това обяви народният представител Александър Иванов. В защитената зона има сериозно застрояване, а въпроси за него бяха поставени още в началото на годината. 

"Днес този проект за решение на създаване на такава временна комисия ще внесем и нека да видим, както от трибуната беше заявено от миналата седмица, че всички парламентарни групи ще ни подкрепят".

Колокита е живописен нос на 2 километра южно от град Созопол. През 2007 година на него започва изграждането на курортно селище Созополис в архитектурния стил на стария Созопол. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК определи председателите на РИК в Бургас, в Сливен и в Ямбол

В Бургас, в  Сливен и Ямбол  на  проведените консултации при областните управители не беше постигнато съгласие  по отношение на състава на Районните избирателни комисия.  ЦИК определи за  Втори изборен район – Бургаски състав от 17 членове. Председател ще е Фани Семерджиева. Заместници ще са..

обновено на 19.04.24 в 19:16
Мария Нейкова, областен управител на Бургас

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители. С решение от днес от длъжността в Бургас е освободен Пламен Янев. На негово място е назначена Мария Нейкова.  Тя заемаше позицията областен управител два пъти досега по време на служебни кабинети -  в периода май 2021 г. - януари 2022 г., и от август 2022 г- до юли 2023 г. В..

публикувано на 19.04.24 в 16:22
Даниел Митов

Даниел Митов оттегли номинацията си за външен министър

Даниел Митов оттегли съгласието си за номинация за министър на външните работи в служебното правителство. "Не бива да се превръщам в ябълката на раздора в момента, затова със сигурност оттеглям своето одобрение да бъда външен министър", обясни депутатът от ГЕРБ-СДС. Митов благодари  на служебния премиер Димитър Главчев за доверието и на лидера..

публикувано на 19.04.24 в 12:17

Президентът Радев от Ново село: Нека оставим политиката извън поделението

Президентът Румен Радев отказа да коментира политически теми по време на посещението на учебния полигон „Ново село“ заедно с италианския си колега Серджо Матарела. Двамата направиха инспекция на Многонационалната бойна група, чиято рамкова държава е Италия, и се срещнаха с военнослужещи от двете държави. Пред българските военнослужещи..

публикувано на 18.04.24 в 14:46
Костадин Костадинов

Възраждане, БСП и ИТН искат вот на недоверие на служебното правителство

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че опозицията внася искане за вот на недоверие към служебното правителство. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ".  Искането е мотивирано с "безпрецедентна политическа намеса", което води до съмнение дали ще може да организира "честни избори"...

публикувано на 17.04.24 в 14:46

Даниела Божинова, ПП "Зелено Движение": Не бяхме част от най-важните решения на коалицията

Самостоятелно явяване или формат, различен от коалицията "ПП-ДБ", ще търсят за изборите за Европейски парламент и Народно събрание от партия "Зелено движение". Оттам посочват като причина липсата на напредък в заложените приоритети и реформи. До решението стигнахме след сериозни дебати. На кантар бяха мненията за оставане в коалицията и..

обновено на 16.04.24 в 12:51
Кристиян Вегенин

Кристиян Вигенин е с най-много номинации за водач на листата на БСП за евровота

Структурите на БСП в цялата страна са готови за предстоящите избори, заяви зам.-председателят на партията Кристиян Вигенин и допълни, че все още не е уточнен водачът на листатата за европарламента. Въпреки че е с най-много номинации за водач на евролистата от структурите на партията в цялата страна, Кристиян Вигенин уточни, че решението тепърва..

публикувано на 15.04.24 в 17:36