Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 30 юли

Спряганият за кандидат - премиер Петър Илиев
Снимка: Тв 7/8, стопкадър

Целокупна България е притаила дъх, направени са аларми на телефоните, навити са будилници за студио… извинете – за часа „Хикс“ (или „Хъ“). Тогава, спечелилата изборите партия, ще обяви кой ще е вторият им кандидат – премиер. Защото първият, Николай Василев, отнесе един ЗИЛ хейт, както е модерно да се казва. Втората номинация е обвита в тайнственост и само 3-4 медии публикуваха името му. Или 5-6. Най-много 10. Та, ако той е, неговото име е Петър Илиев, от БСП казаха, че ги е защитавал в съда. От bird. Bg обаче пишат: „Спряганият за кандидат-премиер на ИТН Петър Илиев е бил в борда на Краун Медия преди фирмата да бъде купена от Ирена Кръстева, майката на Делян Пеевски. Случайност?“

Нищо случайно няма в началото на „Булевард Демокрация“. До 18  - с Мариян – Райнов и Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – горене на боклуци на нелегално сметище тормози жителите на Сунгурларе. Какво ще предприема кметът Георги Кенов?

-  Накъде ще се разширява Бургас – главният архитект Емил Бурулянов

-  В коментарната ни рубрика – какво мислят бургазлии за политическата ситуация в страната

-  След 17 ч. – „Слънчев бряг“ е пълен, което води до проблеми с придвижването с кола в комплекса и изчерпването на местата за паркиране. Изпълнителният директор Златко Димитров по темата

-  За финал – водолази ще почистват морското дъно край Моста в Бургас

-  И днес – време за спорт, за култура, за вълненията на хората от социалните мрежи и за премиерите от големия екран.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БЧК започна раздаването на хранителни пакети в Сливен

В област Сливен БЧК започна поетапното раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти, осигурени в изпълнение на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Общо 12 354 души в Област Сливен ще получат хранителни помощи от БЧК, съобщи д-р Моника Сярова, директор на..

публикувано на 21.09.21 в 20:27

Протестът в Айтос с настояване за резултат от действията и процедурите за обезопасяване на опасните участъци

Жители на Айтос излязоха на протест като настояха за по- бързи действия и строги мерки по осигуряване безопасността на натоварените пътни участъци в града. Позиционирани са няколко патрулни коли и кантар за тежкотоварните на село Ябълчево, обаче има още какво да се направи. Днес ни се обеща от заместник министър Валентин Граматиков,..

публикувано на 21.09.21 в 18:56

Около 18% от населението на Ямболска област се е преброило електронно

Около 18 процента от населението на Ямболска област се е преброило електронно  до момента. През първите дни на паралелното преброяване са установени четирима преброители положителни на Ковид. За областта са се преброили електронно общо 20 662 души, като най- нисък е процентът за община Стралджа едва 5,47 процента от населението, а най- висок в..

публикувано на 21.09.21 в 16:04

С 6 незабавни мерки спират катастрофите по пътя Провадия - Айтос

С шест незабавни мерки ще намалят опасността от катастрофи на главния път Провадия - Айтос. Това стана ясно след среща на кмета на Айтос Васил Едрев със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков и областния управител на Бургас Мария Нейкова.  Повод за дискусията стана тежката катастрофа след кръстовището..

публикувано на 21.09.21 в 15:34

"Булевард Демокрация" - на 21 септември

“Трябва почтеност. Почтеност във всичко“. Помните ли тези думи? Те са на бившия цар и премиер Симеон Сакскобурготски, малко преди да поеме държавното кормило. В онази реч имаше и нещо за 800 дни, но българинът не е злопаметен и не помни такива дреболии. Имам подозрения, че и за почтеността сте забравили, та затова ви я напомням. А днес, един..

публикувано на 21.09.21 в 14:52

Поморие с награда за развитието на местното самоуправление

Кметът на община Поморие Иван Алексиев получи годишната награда за принос в развитието на местното самоуправление на Националното сдружение на общините (НСОРБ), в категория средна община. Призът бе връчен на официална церемония по време на годишната среща на местните власти за 2021-а година. “Благодаря на управителния съвет на Националното сдружение..

публикувано на 21.09.21 в 12:07

Продължава изграждането на новия експозиционен център на „Акве Калиде“

Новият Експозиционен и демонстрационен център „Минералните води на Акве Калиде“ е в напреднала фаза на изграждане. Сградата вече е завършена, покривната конструкция също е изпълнена. Положена е топлоизолация и декоративна мазилка по фасадите. Монтирана е дограма, завършени са вътрешните преградни стени в помещенията и окачените тавани, изградена е ВиК..

публикувано на 21.09.21 в 11:00