Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Третата вечер на Sunland в Приморско с Руши, Спенс, Ofenbach... (СНИМКИ)

Хиляди фенове се събраха на втората фестивална вечер на Sunland by Exit, който се провежда на плаж Перла в Приморско. До струпване на хора не се стигна, защото публиката беше разпределена между различните сцени. А те са 4, като едната дори е във водата.


Огромен плюс е, че територията на Sunland у нас се простира на 130 дека,  обособена от 3 км граница. Така фестивалното градче е разпръснато както на плажа, така и уютно сгушено сред дърветата. Именно там е и сцената на Строежа, където се качиха групите ПИФ, Остава, Ревю.


Главната сцена е на плажа. Тези, които отидат по-рано могат да се разположат на шезлонги и барбарони. Във втората фестивална вечер начало на програмата дадоха Керана и Космонавтите, The Top Stoppers заедно с Уикеда и Ъпсурт. А вечерта продължи до пет сутринта с едни от най-добрите световни диджей IAMDDB, Matador, Нина Кравиц, TijanaT.


Изпълнителите са разнородни и заради това четирите сцени могат да задоволят различните вкусове на публиката.

Стотиците палатки са разположени в специална зона.  На плаж Перла е изградено истинско парти градче с достатъчно кътове за хапване, свежи напитки, за отдих и забавление. Младежи от цяла Европа са дошли специално за фестивала.


Осигурено е паркиране преди фестивалната зона. Както на паркинг, така и встрани от пътя, който води до там. Организаторите са предвидили и бусове, които превозват фенове до ключови места наблизо.


Sunland by Exit продължава и в момента на плаж Перла с дневни диджей сетове и на четирите фестивални сцени. На главната сцена след 9 часа очакваме Прея, Руши и Ofenbach. В същото време Строежа ще предложи Таралеща, No more many more, както и Спенс. А след полунощ последната фестивална вечер залага на гарантирано парти от Guy J и диджеите от Metropolis - Steven, Smurf и Miss Lidiya. 

Билети се продават вече само на място.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отменят спектакъла "Кастинг" с Герасим Георгиев - Геро

Поради технически причини се отлага спектакълът "Кастинг",съобщиха организаторите.  Комедията на Камен Иванов трябваше да се играе на бургаска сцена днес, 26-ти ноември,от 19:00 часа в Културен дом НХК. Новата дата е 25 януари 2022 г. Постановката е на Надя Асенова. Сценографията е на Галина Абаджимаринова. Участват Герасим Георгиев – Геро, Камен..

публикувано на 26.11.21 в 09:10

Наталия Недялкова спечели награда за поезия в Скопие

Бургазлийката Наталия Недялкова спечели награда за поезия в международния литературен фестивал „Кратки книжевни форми“, провел се в македонската столица Скопие. Над 500 автори с повече от 1000 творби от цял свят се състезаваха в 5 категории - поезия, проза, критика, есе и драма. Жури с председател проф. доктор Христо Петрески и членове проф. Даниела..

публикувано на 25.11.21 в 12:32

Бургаски поет спечели поетичната награда "Владимир Башев"

Бургаският поет Кольо Колев спечели Националната литературна награда за поезия „Владимир Башев“. Призът се присъжда за издадена стихосбирка от автор до 32-годишна възраст, а конкурсът се организира от Националния литературен музей и Национален дарителски фонд „13 века България“. Колев получи картина на художника Васил Колев – Vassillo...

публикувано на 25.11.21 в 12:18

Шестима бургаски автори част от немскоезична антология

Шестима бургаски автори са включени в немскоезична антология на съвременната българска поезия. Това са Иван Брегов, Светла Чапкънова, Ана Чонгарска, Динко Динков, Яна Вълчева и Кирил Ганчев. Сред страниците на сборника те се намират в отбраната компания на други от най-четените ни поети. Преводът е на Румяна Захариева. Изданието е луксозно, с дебели..

публикувано на 25.11.21 в 12:11

Индия през очите на един приключенец

Духовната практика на йога, интересът към древните култури и свещените писания водят един българин авантюрист към посещение на едни от най-светите места в Индия. Експозицията „Светите места на древна Индия през погледа на един приключенец” включва над 20 снимки и може да бъде разгледана  в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино”...

публикувано на 25.11.21 в 11:07

Програма "Христо Ботев" и БНР търсят "Българските посланици на културата"

Кампания, озаглавена „Българските посланици на културата“ организира програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. Идеята е да се представят популярни творци на световно ниво, които правят страната ни разпознаваема в световното културно пространство. Предложенията за тях ще идват от слушателите, обяснява Нина Цанева от програма..

публикувано на 25.11.21 в 10:57

Отлага се оперетата "Виенска кръв" на Йохан Щраус - син

Спектакълът на оперетата "Виенска кръв", предвиден за тази вечер, се отлага за събота, 27-и ноември, от 19 часа. Това съобщават от Бургаската опера във връзка с обявения национален траур. От там изразяват  дълбока съпричастност към близките на трагично загиналите. Закупените билети ще важат без презаверяване. Валс и любовни..

обновено на 24.11.21 в 10:50