Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Учителките от видеоклипа с тормозеното дете ще получат наказания

Снимка: Pixabay

Учителката от видеото с тормозеното дете ще бъде уволнена, ако се докаже автентичността на клипа. Това обявиха от Центъра за специална образователна подкрепа в Бургас.

Видеото, разпространено в интернет, на което се вижда, как учителка тормози дете, е на поне три години, защото стаята където е заснето е вече ремонтирана. Това каза директорът на Центъра за специална образователна подкрепа в Бургас Диана Костова.

„Тези колеги, ако се докаже, че клипът е автентичен, трябва и ще получат най-голямото наказание, което аз, като директор на институцията мога да наложа. Но много ми се иска разследването да покаже, или всички институции, които се самосезират, човекът заснел клипа, пазил го три години поне и показвайки го сега неясно защо, само с презумпцията, че милеем за децата, също да получи своето наказание. Колегите ми имат вина, тя се вижда".

Диана Костова, каза още, че е силно изненадана от това поведение, защото не е получавала оплакване от родители или от други свои колеги за въпросните педагози. Направила е опит да се свърже и с родителите на тормозеното дете, но те не отговаряли на обажданията.

По случая работи бургаската районна прокуратура.

От община Бургас също заявиха, че официално са сезирали Дирекция „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“ към Министерството на труда и социалната политика и РУО-Бургас, с настояване да се извърши проверка и да се установят всички обстоятелства около случилото се.

Подробности можете да чуете от звуковия файл.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Прокуратурата проверява видео с насилие над дете със СОП

Бургаската районна прокуратура се самосезира след медийни публикации за сигнал за извършено насилие над дете със специални образователни потребности (СОП) от Центъра за специална образователна подкрепа. По случая е разпоредена проверка.  В..

публикувано на 02.08.21 в 16:28
ВИЖТЕ ОЩЕ

Въвеждат „Краезнание“ в бургаските училища и детски градини

През тази учебна година децата във всички бургаски детски градини и учениците в 12 училища ще изучават новият предмет „Краезнание“, част от новата общинска програма „Моят град Бургас”, съобщават от Общината. Децата в трета и четвърта група и..

публикувано на 16.09.21 в 15:20

Под карантина остава до 21 септември детската градина в село Дражево

При стартиралата нова учебна година в ямболска област, всички учебни заведения са готови при необходимост да преминат към дистанционна форма на обучение.  Под карантина до 21 септември остава детската градина в село Дражево. Две паралелки от ямболското..

публикувано на 16.09.21 в 07:48

Нов физкултурен салон в гимназията по туризъм в Сливен

Нов физкултурен салон посрещна в първият учебен ден възпитаниците на Професионалната гимназия по ресторантьорство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев“ в Сливен.  "Той е част от политиката на общината за изграждане на възможности децата в града и..

публикувано на 15.09.21 в 15:27

ДГ "Моряче" посрещна децата с три нови площадки и нова яслена група (ОБНОВЕНА) (СНИМКИ)

С три нови детски площадки и нова яслена група стартира новата учебна година в ДГ "Моряче" в Бургас.  Директорът на детското заведения Татяна Минкова сподели: "В нашата градина се случват постоянно чудеса и вълшебства. Тази година беше изключително..

публикувано на 15.09.21 в 14:16

Димитър Николов: Бургаски ученици ще усвояват знания в класни стаи на открито

Ученици от Бургас ще имат възможност да учат в класни стаи на открито. Това каза за БНР Бургас кметът Димитър Николов при старта на новата учебна година. Първата такава открита стая е изградена по проект миналата година за учениците от бургаския..

публикувано на 15.09.21 в 12:38

Учебната година в Сливенска област започна във всички 69 училища

Учебната година в Сливенска област започна във всички 69 училища. 1918 първокласника за първи път влязоха в учебните стаи. Навсякъде празничните церемонии преминаха при съблюдаване на противоепидемичните мерки. Кметът на Сливен Стефан Радев откри учебната..

публикувано на 15.09.21 в 11:49

Тържествено бе открита новата учебна година и в Болярово

Тържествено бе открита новата учебна година в СУ "Д-р Петър Берон" - Болярово. С ново оборудване в компютърната зала, извършен основен ремонт на покрива, площадки за обучение по безопасност на движението посрещат там учебната година. Приветствия към..

публикувано на 15.09.21 в 11:37