Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само с маски на Spice music festival в Бургас

Снимка: Pixabay

Всички посетители на Spice music festival трябва задължително да си носят маски, съобщават от Община Бургас. Такива са актуалните изисквания на здравните власти. Във фестивалния град няма да бъдат допускани посетители без лични предпазни средства. Това обявиха организаторите на среща, на която бяха обсъдени всички мерки за безопасност и сигурност.

Ще бъдат поставени на всички търговските обекти и на обособени места в цялата територия на фестивалния град дезинфекционни средства и стикери на асфалта, напомнящи за спазването на нужна дистанция.

И тази година ще бъде обособена специална паркинг зона на ул. "Булаир", в отсечката от ул. "Фотинов" до ул. "Цар Симеон 1", по време на феста. Посетителите ще могат да паркират колите си в двете десни платна. Паркинг зоната ще може да осигури места за около 120 автомобила, от 14.00 часа на 6 август до 08.00 часа на 9 август.

С цел осигуряване на подходящи условия за провеждането на фестивала и гарантиране сигурността на присъстващите, се налага временно ограничение на движението от кръговото кръстовище на х-л "Приморец" в посока Морска гара. То ще бъде въведено от 20.00 часа на 5 август до 08.00 часа в понеделник, 9 август.

Във всички фестивални дни – 6, 7 и 8 август – ще бъде ограничено навлизането на автомобили по ул. „Княз Батенберг“ след 16.00 часа, за да се избегне натоварване на трафика и осигуряване на безопасността на пешеходците.

Посетителите на феста могат да ползват и алтернативни платени паркинги в близък периметър до събитието - Паркинг "Гурко" , Паркинг "Опера", Паркинг "Триа Сити център", Паркинг "Кирил и Методий", Паркинг "Пиргос".

От 10 до 12 август на същото място на Пристанище Бургас, до Морска гара, ще се проведе и фестивалът Street Food & Art Festival. В програмата му са включени кулинарни демонстрации, вълнуващи срещи с известни готвачи и блогъри, акустични концерти и лятно кино. Тогава достъпът ще е свободен, но няма да се допускат автомобили на Морска гара.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Болярово ще подпомогне финансово своите абитуриенти

Общинският съвет в Болярово единодушно утвърдени докладите на шестте читалища в общината, отчетите за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление през миналата година. Общината ще изпрати тържествено своите 13 абитуриенти на 23 май. По предложение на кмета Христо Христов съветниците разрешиха от общинския бюджет да..

обновено на 25.04.24 в 16:08

Безплатни извънредни курсове ще има в Бургас в нощта срещу Великден

На Великден в нощта на 4 срещу 5 май, ОП "Бургасбус" ще осигури безплатни извънредни курсове. Автобусите ще се движат по линии Б11 и Б12 с часове на тръгване от начална спирка в 00:30. Линиите обслужват основните спирки в комплексите „Изгрев“, „Славейков“ и „Меден рудник“, както и спирки на възлови места в града – УМБАЛ, бул. „Демокрация“, ул...

публикувано на 25.04.24 в 13:10

В началото на юни „Алеф” награждава победителите в литературния конкурс

Стойността на човешкия живот и цената, която нашите предци са били готови да платят за неговото спасяване по време на Холокоста отвори врати към знанията и въображението на над 300 младежи от България, Израел, Германия, Румъния, Австрия, Унгария, Украйна, Словакия, Полша, Испания, Франция и Латвия. Единадесетият Международен литературен ученически..

публикувано на 25.04.24 в 11:37

Започва реденето на паважна настилка по ул. „Доктор Нидер“

Инспекция на ремонтните работи по ул. „Доктор Нидер“ направи к метът Димитър Николов и инж. Чанка Коралска, информират от Община Бургас. Там ВиК постави нови тръби, а след тях минаха и други оператори на подземни мрежи. Възложена е работа по изграждане на тротоари и отводнителна система. От понеделник ще започне нареждане на паважна настилка по ул...

публикувано на 25.04.24 в 11:17

Улица "Патриарх Евтимий" в Бургас ще бъде ремонтирана

Предстои пълното обновяване на улица “Патриарх Евтимий” в Бургас, съобщи кметът Димитър Николов. Ремонтът започва след Великденските празници. Получено е одобрение от институциите. Финансирането е от  Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Предстои цялостна интервенция с подмяна на водопровода и канализацията, изграждане на..

публикувано на 25.04.24 в 08:37

Променят времетраенето на светофарите в Айтос

От днес в 10 часа влизат сила промените в светофарната уредба на кръговото в Айтос, съобщават от общината. Във връзка със сигнали на граждани за светофарната уредба на кръговото кръстовище на ул. "Славянска", ул. "Хаджи Димитър" и ул. "Гарова" в град Айтос, ще бъдат променени І, ІІ и ІІІ циклограми на пешеходния поток и завиващите на дясно в едно и..

публикувано на 25.04.24 в 07:21

Ето къде няма да има ток днес

Поради извършване на ремонтни дейности по електросъоръженията днес от 09:00 ч до 13:00 ч без ток ще бъдат клиентите от гр. Поморие, ул. "Европа" № 37, 39, 40, 42, 43, ул. "Крайбрежна" № 73, 81, ул. "Огоста" № 3, 4, 5, ул. "Тимок" № 14, 20, 24, 26, 35, ул. "Тутхон" № 1. Без захранване ще бъдат и хората в гр. Средец, бл. АПК вх. 4 от 9 до 17 часа. Със..

публикувано на 25.04.24 в 07:13