Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обособиха 4 кемпер зони в Бургас

4 кемпер зони са обособени на територията на Бургас, информират от Общината. Те се намират на пристанището в кв. „Сарафово“, кв. „Минерални бани“, рибарско пристанище „Ченгене скеле“ и лодкостоянка „Крайморие“.

15 каравани могат да паркират в зоната, предвидена за това в кв. „Минерални бани“. На останалите зони са маркирани между 8 и 10 паркоместа. Те ще са удобни и за по-дълги кемпери.

Новите зони ще разполагат с ток, вода, интернет. Осигурен е достъп за хора с увреждания. Новите локации вече са включени в международната кемпер карта.

Кемпер стоп лодкостоянка „Ченгене скеле“ – Кемпер стоп се намира на територията на защитена лодкостоянка „Ченгене скеле“, в м. Рибарско селище, в непосредствена близост до Културно – туристически комплекс „Ченгене скеле“. В комплекса има експозиционни къщички, които разказват историята на рибарите. Посетителите могат да видят котви, гребла, мрежи, дребни рибарски принадлежности и други, като гостите могат да наблюдават и демонстрации на рибарския занаят като плетене на мрежи. Комплексът включва също така кафе-клуб на моряка, ресторант, многофункционална зала за изложби и събития, парково пространство и детска площадка.

От мястото има възможност да се наеме лодка за разходка в залива или корабче до о. Света Анастасия. Има осигурено захранване с ток и вода, мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет – 10 места;

Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп лодкостоянка „Крайморие“ – Кемпер стоп се намира на територията на защитена лодкостоянка „Крайморие“, кв. Крайморие, гр. Бургас, до централен плаж „Крайморие“ и на 5 мин. пешеходно разстояние от центъра на квартала.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет – 5 места;

Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп Рибарско пристанище „Сарафово“ – Кемпер стоп се намира на територията на рибарско пристанище „Сарафово“, на 5 минути пеша от центъра и плажа. На рибарското пристанище има изградена обществена велостоянка, от която може да се наеме велосипед. Има изградена крайбрежна велоялея, която свързва пристанището с центъра на гр. Бургас и удобен градски транспорт.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет – 8 места;

Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп СОЦ „Ветрен – Квартал „Ветрен“ се намира на 15 км. от град Бургас. Разположен е на територия от 4 декара, разполага с десет индивидуални кемпер места. Оборудван е с ток и вода. В границите на Спортен център „Ветрен“, който разполага с плувен басейн, затворен футболен терен, както и хотелска част. На няколко метра има хранителен магазин. В близост се намира действащата чешма „Калимарица“, която е още от Римско време. Туристически комплекс „Акве Калиде“ може да се види възстановената баня на Сюлейман Великолепни, археологически разкопки, датиращи от различни епохи. Комплексът разполага със кафетерия и магазин за сувенири, детски кът, както и благоустроено и превърнато в приятно място за отдих парково пространство. През летния сезон Парк “Минерални бани“ е идеално място за пикник със семейството. Там има голяма детска площадка, тенис корт и барбекю с беседки.

Капацитет –15 места;

Работно време – 01/01 – 31/12.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас има двойна шампионка в престижно състезание за танцьори

Бургас има двойна шампионка от състезанието Dance World Cup Finals, което се проведе в Прага и събра танцьори от цял свят, съобщи Община Бургас.  Двете световни титли са за 16-годишната Ванеса Калчева, която добави към успеха си и една вицешампионска. Ванеса е ученичка в Немската езикова гимназия „Гьоте“. Тя е първата световна шампионка за България..

публикувано на 13.07.24 в 13:19
Куче на разходка. Снимката е илюстративна.

Царево организира летен кучешки фестивал

Община Царево организира първия по рода си кучешки фестивал на българското Черноморие. Началото му е днес от 9 часа, а програмата включва изложението "Всичко за кучето", викторини и конкурсите "Най-бърз нос" и "Най-лакомото куче". Предвидени са и лекции, които да помогнат на стопаните в отглеждането на четириногите им любимци. От 19.30 ч ще има..

публикувано на 13.07.24 в 09:02

50 години от пресичането на Атлантика от Дончо и Юлия Папазови с лодка

Петдесет години се отбелязват от пресичането на Атлантическия океан от Дончо и Юлия Папазови със спасителна корабна лодка “ДЖУ IV”. Това се случва през лятото на 1974 г., като за първи път в историята на световното мореплаване се преминава океан, използвайки спасителна конвенционална лодка с платна и без кил. Историята на мореплавателите тръгва преди..

публикувано на 11.07.24 в 13:47

Пощенска кутия за приказки започва лятото си турне от Царево

"Пощенска кутия за приказки" отбелязва своята 14- та годишнина с лятно турне. Комедийният формат ще премине през летните театри на Царево, Созопол, Бургас, Варна и Пловдив. Събитието за ценителите е в Царево на 13 юли. "Събираме се хора, които се тук и ни е приятно да се срещнем на сцената. С мен ще бъдат Красимира Хаджииванова, която познавате..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

платена публикация
Как можем да подобрим съня си чрез магнезий и ашваганда

В днешния забързан свят, качественият сън е от съществено значение за поддържане на доброто здраве и благосъстояние. За съжаление, много хора изпитват проблеми със съня поради стрес, напрежение и други фактори. Две природни съставки, които могат значително да подобрят съня ви, са магнезий и ашваганда . Ето как тези добавки могат да ви помогнат да..

публикувано на 10.07.24 в 12:55

Започнаха археологическите проучвания на Акве калиде

Начало на новия археологически сезон, бе дадено в най-прочутите антични и средновековни бани по българските земи – Акве калиде. Те се намират в бургаския квартал „Ветрен”. Проучванията са финансирани и тази година от Община Бургас през Регионалния исторически музей в града. През следващите месеци усилията на научните ръководители доц. д.н.а. Димчо..

публикувано на 10.07.24 в 11:31

Черна чайка долетяла във Варна от остров Свети Иван?

Възможно е черната чайка, която през почивните дни стана хит в социалните мрежи, да е долетяла във Варна от остров Свети Иван. Това коментира за Радио Варна Ивайло Иванов от Българското дружество за защита на птиците. Той обясни, че преди три години на острова е била заснета друга черна чайка. Иванов припомни, че на остров Свети Иван се..

публикувано на 09.07.24 в 13:20