Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

РИОСВ – Бургас с нов директор

| обновено на 08.09.21 в 11:56
Снимка: РИОСВ - Бургас

Назначен е нов директор на РИОСВ – Бургас. Това е Роза Кирева-Иванова, действащ юрист. В периода 2013-2018 г.  работи като главен юрисконсулт в дирекция „Правно-нормативно обслужване“ в Община Бургас. Тя ще бъде временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс, съобщават от Министерството на околната среда и водите. 

Предишният директор Зинка Стойкова, е освободена по нейно искане. Тя е подала заявление да бъде освободена като директор от 1 септември и да бъде възстановена на работа на експертната си позиция.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Екологични организации – против соларен парк в защитена зона

Фотоволтаичен парк на площ от 140 хектара застрашава местообитания, защитени от зоната Натура. За това алармират от коалицията „Да запазим природа в България“. Ако има някаква намеса върху зоната, тя ще е минимална, твърдят от фирмата, изготвила екологичната оценка.  Подкрепяме подобен начин на добиване на електроенергия, но не и в такива..

публикувано на 25.01.22 в 16:46

БМЧК-Бургас стартира програма за пътна безопасност сред децата

БМЧК-Бургас стартира работа по програма за пътна безопасност сред децата VIA в ОУ "Л.Каравелов" и ОУ "Ал.Г.Коджакафалията" Международната федерация на Червения кръст и на Червения полумесец координира глобална програма, разработена в подкрепата на инициативата „Глобално партньорство за пътна безопасност“, която се изпълнява в училище и е насочена..

публикувано на 25.01.22 в 16:46

"Бургасбус" спира временно нощната автобусна линия

От “Бургасбус” ЕООД информират всички пътници, ползващи услугите на превозвача, че поради усложнената епидемиологична обстановка и силно намалелия пътникопоток, считано от утре  - 26.01.2022 г., дружеството временно ще преустанови изпълнението на нощната автобусна линия.

публикувано на 25.01.22 в 15:49

Дебат около арт-кафетo на ул. „Алеко Константинов“ в Бургас

Докладната записка за отдаване под наем на арт кафе в района на ремонтираната ул. „Алеко Константинов“ предизвика дебати в Общинския съвет в Бургас. Предвижда се след публична тръжна процедура обектът да бъде отдаден под наем за срок от 5 години. В края на миналата година, местният парламент реши да бъдат предоставени отстъпки за..

публикувано на 25.01.22 в 14:22
В годините назад водата от река Адата е достигала до южния отводнителен канал чрез една корекция, която при изграждането на обходния път е засипана и унищожена, посочват от

АПИ: Строителят на обходния път на Поморие да махне инертните материали от езерото

Най-късно до 20 февруари изпълнителят на обходния път на Поморие трябва да предприеме действия за отстраняване на инертните материали, останали от строежа в района на Поморийското езеро, както и да рекултивира околните терени. Разпореждането е на Агенция "Пътна инфраструктура". Влошаване състоянието на хидрологичния режим на Поморийското..

обновено на 25.01.22 в 12:16

Наградата „Сирак Скитник“ ще бъде връчена тази вечер

Днес Българското национално радио навършва 87 години. На 25 януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за утвърждаване Наредбата-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост и официално започва дейността на националното радио. Рожденият ден се..

публикувано на 25.01.22 в 09:17
архив

Общинският съвет в Бургас с първо заседание за 2022 година

Над 20 точки са включени в дневния ред на общинските съветници в първото им заседание за тази година. Акценти в обсъжданията се очаква да бъдат  - промените в наемите на зали за културни събития, подпомагане на местния бизнес чрез намаляване или освобождаване от общински наем за определен период от време за помещенията, които те са наели,..

публикувано на 25.01.22 в 08:30
Подкасти от БНР