Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Made in Burgas:

Тони Димитрова и Стефан Илчев представиха новата си дуетна песен (видео)

Видеото на "Близкият" е снимано в Старата поща и в галерия "Георги Баев"

| обновено на 08.09.21 в 11:34
2
Тони и Стефан Илчев с автора на стиховете на "Близкият" Асен Йорданов /вляво/
Снимка: Лина Главинова



Тони Димитрова и Стефан Илчев представиха новия си дует предпремиерно в родния Бургас. В експозиционния център „Флора“ снощи  бе прожектиран клипа и прозвуча песента „Близкият“. За първи път след 2019 г, когато изпяха "Животът", двамата работят заедно. Те благодариха на Община Бургас за подкрепата и споделиха:

"Голямо вълнение е за мен-първо, защото е направено в моя, вашия, нашия Бургас. Второ, защото Стефан е най-красивият пощальон в Европа. За втори път ми се случва да правя една песен и после да видя очите на поета."

"И аз благодаря на текстописеца за прекрасните думи, които Светльо е облякъл в прекрасна мелодия. Радвам се, че имам възможност да пея такава музика, защото тези песни ще останат завинаги в българската популярна музика."

Музиката на песента е на майстора на шлагера и многократен победител от конкурса "Бургас и морето" Светослав Лобошки. Именно той се обадил на журналиста Асен Йорданов, за да го попита дали би се съгласил негово стихотворение да бъде изпято:

"Това стихотворение дойде в главата ми в миг, в който бях изгубил много близък човек. На всеки се е случвало, тогава разбира фундамента на смисъла на живота, основата върху която всичко се крепи. Всички други стремежи, кариери, пари, обстоятелства губят своето значение. Това нахлу в главата ми в перфектната форма на класически стих. И остана някъде по стихосбирките, за да може днес да възкръсне като едно истинско бургаско дете." 

Видеото, което е дело на Васил Стефанов, е снимано в Старата поща. Стефан Илчев влиза в ролята на пощальон, който взема съдбата в свои ръце след като героинята на Тони Димитрова пише безутешни писма, на които не получава отговор. Част от снимките са правени в дома на певицата, но основен декор е галерия "Георги Баев". Бургас присъства ярко с моста и морските улици. 

Продуцент на проекта е Игор Марковски, който благодари на пощенската служба:

"Бяха много мили, дадоха ни всичко, което искахме. Направихме едно закононарушение, което се вижда на края на клипа. Сложихме печат 08.09. -10 часа на плик-нарочно, за да е ясно кога е премиерата. Снимахме  рано от 7 часа, очарован съм от Бургас. Тук сутрин хората се поздравяват, а улиците се мият."

Днес е официалната  премиера на песента. Тя ще прозвучи и на големия концерт на 18 септември, който събира бургаски изпълнители на Летния театър под надслов "Обичам Бургас". 

Повече чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Belle Epoque Trio с пролетен концерт на Флората

С пролетен концерт ще зарадват бургазлии Belle Epoque Trio.Той ще бъде   от 18:30 часа  в експоцентър „Флора".   Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас, чрез нейния Фонд КУЛТУРА. Три дами стоят зад  Belle Epoque трио. Това са  Мартина Табакова, пиано,  Нона Кръстникова, сопран и..

публикувано на 19.04.24 в 18:13

Представят балетната класика „Баядерка“ в понеделник

Трагичната история на Никия и Солор ще бъде разказана в спектакъла на балетната класика „Баядерка“ по музика на Лудвиг Минкус в понеделник на 22-ри април от 19 часа в Операта. Постановката и режисурата са на Веса Тонова, дългогодишна примабалерина на Софийска опера и балет, балетен режисьор и педагог. В балетната постановка артистите ще разкажат..

публикувано на 19.04.24 в 16:15

"Отчаяни съпрузи" в НХК на 24 април

Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров са „Отчаяни съпрузи“. Тримата разказват в Културния дом на НХК, на 24 април, от 19.00 часа  за успехите или по-скоро неуспехите в любовния си живот. Първият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години.  Историите на тримата се обединяват от отчаяните..

публикувано на 19.04.24 в 15:12

Предстои в Бургас хоровата инициатива „България пее”

На 22 април предстои концерт на осем хорови колектива от Бургас и осмото издание на Националната хорова инициатива „България пее”. Музикалното събитие ще се проведе от 18:30 ч., в зала „Тончо Русев“ на Културен дом НХК. Това е петият концерт, който се осъществява в нашия град с подкрепата на Община Бургас и е с вход свободен.  Участници са смесен..

публикувано на 19.04.24 в 15:02

Александър Секулов представя в Бургас "Възхвала на провинцията"

Сценарист, драматург, писател, поет Александър Секулов съчетава еднакво добре различни пластове на културата и езика с динамика, колорит и индивидуалност, затова трудно може да остане незабелязан от взискателния читател. Най-новата му книга с фрагменти предлага трансформиращ препрочит на символичните и философски търсения, лежащи в основата на..

публикувано на 19.04.24 в 13:42

Премиера на "Две пръчки и три съчки" в Кукления театър в Бургас

Премиерата на "Две пръчки и три съчки" ще е тази събота, 20 април в залата на Кукления театър. Моноспектакълът е по пиесата "Contes d'Ecorces et de Brindilles" на Христина Василева. Режисурата, сценографията и музика е на asbl "Puppetspirit" Белгия. Участва Румяна Кралева. Ето и сюжета на историята - „От както Лили стана кака, в живота на..

публикувано на 19.04.24 в 12:26

Вокални творби от световната класика представят в операта тази събота

Вокални творби от световната оперна класика ще представи тази събота концертът „Солистите на държавна опера Бургас". Това е поредното събитие от камерната поредица на бургаската културна институция. То ще се проведе във фоайето на операта, където е много просторно и с прекрасна акустика, коментира оперната прима Мария Цветкова - Маждарова. "Нашият..

публикувано на 19.04.24 в 12:08