Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Манол Тодоров: "Нарушаването на мерките е един вид гражданско неподчинение"

Снимка: БГНЕС

Нарушаването на новите мерки от страна на заведенията е един вид гражданско неподчинение. Това каза Манол Тодоров, който е управител на ресторант в Бургас. По думите му проблемът не е само в това, че определени сектори не могат да работят, а че няма никакви икономически мерки, които да предложи държавата на бизнеса.

 "Ясно вие, че един нощен клуб няма как да работи до 23 часа, той започва да работи от 23 часа, така че това е един вид форма на гражданско неподчинение не само в "Слънчев бряг", масово доста клубове и в София и в други градове на България също го направиха. И тук големият проблем е, че всъщност ни казват няма да работите, защото имайки вирус, да, ние сме готови да поемем тази отговорност, но няма никакви икономически мерки, които всъщност да предложи държавата на бизнеса. И нали ви е ясно, че едни хора, които работят в нощните клубове вече са без работа и съответно няма и някакво обезщетяване, за това, че не могат да работят".

Междувременно в столицата се проведе голям протест на хората от бранша, заедно с таксиметрови компании и представители на детски центрове, които негодуваха срещу новите мерки. От своя страна служебният министър Стойчо Кацаров каза, че мерките няма да бъдат променяни заради протестите в страната. 

Подробностите чуйте от интервюто с Манол Тодоров.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предприемачи от различни сфери протестират срещу ограниченията за работа

За издаване на „зелен сертификат“ да се признае тестът за антитела. За това настояват представителите на бизнеса, които ще излязат на протест на 28 октомври  в 15.00 часа пред сградата на РЗИ в Бургас. Отпуснатите безплатни тестове  струват на работника 10 лв през три дни. Да бъдат признати и преболедувалите които са преминали, те имат..

обновено на 28.10.21 в 08:34

Площад "Кирил и Методий"- от базари до оперни спектакли

Превръщането  на площад " Кирил и Методий" в място за базари, арт ателиета и концертни изяви цели общинската администрация на Бургас. Градската зона остава извън интереса на търговците, тя би могла да се развие и да се свърже естествено с други ключови места като " Александровска и " Богориди".За тази цел беше предложена и одобрена от общинските съветници..

публикувано на 27.10.21 в 18:08

НАП започва проверки за ДДС злоупотреби

Стотици инспектори на НАП, съвместно с други държавни органи, започват масов данъчен контрол за стоки, облагани с ДДС при внос. Данъчните ще следят на място прилагането на режимите за освобождаване от данък върху добавената стойност при внос на стоки, които се внасят в България от трета страна, но предназначени за друга държава членка на ЕС. При..

публикувано на 27.10.21 в 11:20
Снимката е илюстративна.

Евелина Пулева, БРТК: Необходимо е спешно подпомагане на туристическия бранш

Туроператори и хотелиери излязоха на протест пред Министерство на туризма. Те настояват да бъде отворена процедура за подпомагане на фирмите със сумата от 42 милиона лева. В последния актуализиран бюджет от Народното събрание бяха гласувани 71 000 000 лв. за туризма. От тях в момента има процедура само за 30 000 000 лв., а за останалите, според..

публикувано на 26.10.21 в 13:38

Без тротоарно право за провеждане на базари на " Алеко Константинов" и площад " Кирил и Методий"

Нулева ставка за тротоарно право ще ползват търговците, които ще наемат обекти по обновената  ул.“Алеко Константинов“ и пл.“Кирил и Методий“ . Решението е на общинските съветници, то предизвика дебат  на сесията днес как трябва да бъде развито това пространство в центъра на града. Идеята на общинската администрация е там да се провеждат базари и..

публикувано на 26.10.21 в 09:53

Над 900 000 пътници са преминали през Летище Бургас

905 000 пътници са преминали през Летище Бургас от началото на годината до края на септември. Това съобщи авиационният експерт на „Фрапорт“ Иво Барзов: „В Топ 5 на пазари, на първо място е полският пазар, на второ място е Чехия, на трето място е Германия, четвърто – Русия и на пети – Украйна като те формират един значителен процент от пътниците,..

публикувано на 26.10.21 в 08:55

Високите цени на торовете ще оскъпят зърното догодина

Високи цени на торовете създават проблеми на зърнопроизводителите. За една година увеличението е в пъти, а това ще увеличи себестойността на зърнените култури. Амониевият нитрат е поскъпнал близо 4 пъти, съобщи Илия Проданов, който е част от ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и председател на клон „Маркели“ –..

публикувано на 25.10.21 в 14:31