Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Увеличиха наказанието на подсъдим за кражба на над 47 000 лева

Ефективното наказание бе изменено на подсъдим за кражбата на 47 850 лева. Деянието е осъществена на 30.07.2018 г. в курортен комплекс, намиращ се в землището на с. Лозенец, общ. Царево. 

Първоначално Районен съд – Царево е постановил ефективно наказание от 3 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, но Окръжен съд – Бургас е изменил  наказанието на 5 години „лишаване от свобода“.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е отнел посочената сума от работен офис, стопанисван от търговско дружество, притежаващо ресторант в курортния комплекс. Подсъдимият проникнал в офиса, след като се покатерил по външното тяло на климатичната инсталация и през прозорец. В офиса открил метална каса, от която задигнал паричната сума.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас е окончателна.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затвор за кражбата на близо 1000 лв в Слънчев бряг

Бургаският окръжен съд призна за виновни двама мъже и една жена за извършването на кражба. На 08.06.2018 г., в гр. Несебър, к. к. „Слънчев бряг“ те  отнели 960 лева от потърпевш. Съдът наложи на единия подсъдим наказание „Лишаване от свобода“ за срок от две години, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим. А на втория съдебната инстанция..

публикувано на 20.09.21 в 15:33

Петима в болница след катастрофа, сред тях и две деца

Петима пътници са настанени за лечение в болница след катастрофа между три коли на пътя Бургас - Средец. Пътният инцидент е станал на 18 септември при неправилно изпреварване, съобщават от полицията. Сред ранените са две деца - 5 годишно момченце и  десетмесечно момиченце. Те са под  наблюдение в «Педиатрията» на областната болница в Бургас. Майка..

публикувано на 20.09.21 в 11:15
архив

Възстановиха движението на автомобили в участъка Средец-Драчево

Възстановено е движението на автомобили по второкласния път Средец-Бургас от км 65 до км 68 в участъка Средец - разклон Драчево. Малко по-рано заради пътен инцидентт то се осъществяваше само в едната лента.

обновено на 18.09.21 в 21:37

Районен съд – Бургас задържа българин за трафик на мигранти

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо мъж  привлечен като обвиняем за трафик на мигранти. На 15 септември с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал 38 чужденци от  Афганистан и Пакистан, преминали границата на Република България в нарушение на закона, като ги е превозвал през..

публикувано на 17.09.21 в 16:23

Камионът от катастрофата в Айтос е минал технически преглед

Камионът от катастрофата в Айтос, при която загинаха трима души, е преминал периодичен технически преглед. Това отговориха от Министерството на транспорта на изпратени към тях въпроси. Шофьорът на камиона е имал необходимите документи, поясняват още от министерството. Това е доказано след проверка в системата на Изпълнителната агенция..

публикувано на 17.09.21 в 11:48

Затварят пътя от Маринка до разклона за Твърдица

Пътят от Маринка до разклона за Твърдица ще бъде затворен за движение в петък от 08.30 до 17.30 ч., съобщават от Община Бургас. Причината е извършване на строително-монтажни дейности, заради авария на водопровод на пътя Средец – к-с "Меден рудник" – Присад – Димчево – Маринка. Като обходен маршрут може да се ползва общинският път..

публикувано на 17.09.21 в 08:27

Поредно дело за плажа край т. нар. „летни сараи“

Поредно дело за плажа край т. нар. „летни сараи“ ще се гледа днес в Бургаския административен съд. То е свързано с издаване на специализираната карта за морска ивица, а проблем се оказва намирането на вещо лице - геолог, което да извърши експертиза. Делото е образувано относно издаването на специализирана карта за морски плаж от страна на Агенцията по..

публикувано на 17.09.21 в 08:11