Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

платена публикация
Заключителна конференция „Стъпка напред ЗА здравето“ се проведе в Бургас

Национално сдружение „Младежки Глас“ организира заключителна конференция – дискусионен форум за представяне на извършените дейности по проект "Стъпка напред ЗА здравето". Събитието е с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.
Достигнати хиляди младежи, над 21 865 преглеждания на клиповете за агресията в социалните мрежи и 77 ученици обучени в периода на кампанията. През предходните месеци бяха реализирани инициативите „С любов към здравето“ и младежкия фестивал  „Следвай ритъма 2021“.

„С подкрепата на проекта постигнахме информираност за здравословния начин на живот, консултиране на ученици по време на тренингите, обучение по посока владеене на негативните емоции /арт – техники за овладяване на гнева, мотивация към спортни дейности и здравословно хранене/, формиране на социални умения, хранителната пирамида за тийнейджъри и здравословни съвети за тази възраст” споделя Славина Тошева – специалист „Обучения” в проекта.

На официалното събитие присъстваха Станислава Калинова - секретар в Общински съвет по наркотични вещества; Мария Георгиева от превантивно информационен център към Общински съвет по наркотични вещества; Петя Чакърова – ст. експерт по превенции, дирекция “Социални дейности, здравеопазване и спорт” при Община Бургас; Десислава Тодорова - специалист Български младежки червен кръст в Секретариата на ОС на БЧК-Бургас; Николай Русев – директор на СУ “Христо Ботев” – Сунгурларе; Габриела  Славова –  началник отдел "Превенции и младежки политики" към Община Бургас; представители от дирекция "Социално подпомагане" - Бургас; представители от Център за превенция на насилието и престъпността; от младежка бизнес академия; обществени деятели и младежки лидери.

Целите на конференцията бяха свързани с представянето на инструментите, които са използвани за достигане на целевата група и нейната мотивация за участие в проведените дейности.

На събитието беше представен и изработения наръчник за здравословен начин на живот. Линк за безплатно изтегляне на дигитална версия: www.mg2007.bg/download/

Проектът “Стъпка напред ЗА здравето” е по Национална програма за изпълнение на младежките дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2021 г., Направление 3, финансиран от Министерство на младежта и спорта. Договор №25-00-29/22.03.2021г. , НПИМД-Н3-Т4-001/2021.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Бургас още не могат да изписват безплатни рецепти за коронавирус

В Бургас все още не могат да се изписват безплатни лекарства за домашно лечение на леки и средно тежки случаи на коронавирус, показа проверка на БНР. Две от ковид зоните не работят, а третата още не е сключила договор със здравната каса.  От днес медиците в COVID зоните ще предписват безплатни лекарства за домашно лечение на..

публикувано на 17.09.21 в 10:03

6 души от кабелния завод в Бургас са с COVID-19

 Шест души са се заразили с COVID-19. Те работят в кабелен завод в Бургас.Всички са на  домашно лечение, съобщават от здравното министерство. Първият случай  с оплаквания е от 30-ти август. Болната е била с  отпадналост, кашлица, температура. На 1-ви септември е направен тест за COVID-19, който е положителен. Пациентът е жена на 46 години, която работи..

публикувано на 16.09.21 в 17:49

Лекари чакат още указания за безплатните лекарства за ковид пациенти

Домашното лечение  с безплатни лекарства  на пациенти с коронавирус ще се осъществява от специалисти в Ковид зони в поликлиниките. Преценката се прави въз основа на протокол от здравното министерство, но се чакат още указания.  Освен безплатни лекарства, пациентите с по-леки симптоми на ковид могат да си направят и..

публикувано на 14.09.21 в 11:56

Двама медици с награда за принос в опазване на детското здраве

Кметът Димитър Николов награди проф. д-р Добромир Пресиянов от СУ „Св. Климент Охридски“ и доктор Веселин Джендов от УМБАЛ – Бургас за приноса им в създаване на добри условия за развитие на децата в Бургас. Двамата получиха почетни плакети и грамоти в знак на признание към прилагането на научни разработки при реализирането на програмата за здравословна..

публикувано на 10.09.21 в 14:50

Мобилен имунизационен пункт ще има днес до библиотека „Г. С. Раковски“ в Ямбол

И днес ще има мобилен пункт за  желаещите да се ваксинират срещу COVID -19 в Ямбол. Той е по инициатива на общината и Регионалната здравна инспекция в града.   Имунизационният пункт ще бъде до Регионалната библиотека „Г. С. Раковски“ от 16:00 до 18:00 часа и ще разполага с ваксините на   „Янсен“, „Пфайзер“ и „Модерна“. Ваксинацията ще се извършва..

публикувано на 10.09.21 в 07:25
д-р Нигохос Топузян, управител на МЦ

Д-р Нигохос Топузян: Ученици между 12 и 18 години предпочитат еднодозовите ваксини

Засилен интерес към ваксинацията срещу коронавирус отчитат през последната седмица в имунизационния кабинет на Медицински център "Св. Николай Чудотворец" към УМБАЛ Бургас. Ученици на възраст между 12 и 18 години минават също ежедневно през кабинета. Най-предпочитана от тях е еднократната доза с ваксината на Янсен, каза за БНР Бургас..

обновено на 09.09.21 в 14:33
Петя Кирилова и Антонио Перес (вляво) и с кмета Димитър Николов

Бургаски пенсионери ще учат испански като превенция срещу деменция

Бургаски пенсионери могат да изучават испански език като превенция срещу деменцията. Програмата „невроезиков прогрес“ ще бъде подпомогната от Общината. Зад инициативата стоят Петя Кирилова и Антонио Перез, които създават Българо – испански културен център , който функционира в Бургас от септември миналата година. Срещат подкрепа в лицето..

публикувано на 08.09.21 в 13:22