Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Церемония по закриването на студентския „Летен университет“ се проведе в Китен

Oфициална церемония по закриването на XIX издание на Националния студентски „Летен университет“ се проведе в Китен. На събитието присъства президентът Румен Радев.

„Младите хора са най-важни за страната ни“, заяви президентът Румен Радев. Той допълни, че обучението в университет не се изчерпва единствено с формирането на знания и умения в дадена професионална област, а e етап, в който младите хора се формират като личности.

„Като отговорни граждани на нашата родина. Всеки има своите безспорни качества и способности, но съм убеден, че само заедно можете много повече. Затова споделяйте вашите знания, вашите умения, вашата енергия, така че заедно да увеличаватe вашия потенциал и да ставате по-силни. Използвайте всяка една възможност да работите заедно, само така ще гарантирате едно по-добро бъдеще както на вас, така и на България и на света“, каза президентът пред студентите.

По време на церемотнията бяха отличени победителите в девет различни спортни дисциплини. В Летния университет, който се проведе в Китен, се включиха 468 студенти от 24 висши училища в страната. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Университет „Асен Златаров" откри новата си академична година

Университет „Проф. д-р Асен Златаров”-Бургас започна новата си академична година. Стотици студенти – първокурсници прекрачиха за пръв път прага на най-голямото висше учебно заведение в Югоизточна България.  С оглед на противоепидемичните мерки стартът на академичната година не бе даден с обща официална церемония за старта на академичната..

публикувано на 20.09.21 в 15:43

Напредва строителството на новия корпус към СУ "Кирил и Методий"

Напредва строителството на допълнителния корпус, който се изгражда към средното училище „Кирил и Методий“ в Бургас. Грубият строеж на двуетажната сграда е готов, съобщи заместник-кметът по образованието Йорданка Ананиева:  "Започват довършителните дейности. Инсталациите. Той ще бъде готов за следващата учебна година. Още малко колегите ще поработят на..

публикувано на 19.09.21 в 21:06

80% от завършващите БСУ работят по специалността си

За 30 години Бургаският свободен университет има около 30 хиляди дипломирани студенти от различните специалности. Анализите показват, че 80% от тях работят по специалността си. Това обяви в навечерието на годишнината от създаването на висшето учебно заведение ректорът проф. Галя Христозова. По думите й около 20% от завършилите вече заемат..

публикувано на 17.09.21 в 15:56

Кампания "Шанс за таланта на Бургас" предоставя безплатно обучение на 32 младежи

По случай десетата си годишнина Фондация "Шанс за децата и природата на България" ще подкрепи с безплатно обучение талантливи деца и младежи чрез кампания за откриването и развитието им в областта на науката, технологиите и изкуството. На финалистите (32-ма младежи) ще бъде осигурено безплатно целогодишно обучение в единствения..

публикувано на 17.09.21 в 12:50

Въвеждат „Краезнание“ в бургаските училища и детски градини

През тази учебна година децата във всички бургаски детски градини и учениците в 12 училища ще изучават новият предмет „Краезнание“, част от новата общинска програма „Моят град Бургас”, съобщават от Общината. Децата в трета и четвърта група и учениците в първи и пети клас ще се запознаят със забележителностите и символите на Бургас, с историята на..

публикувано на 16.09.21 в 15:20

Под карантина остава до 21 септември детската градина в село Дражево

При стартиралата нова учебна година в ямболска област, всички учебни заведения са готови при необходимост да преминат към дистанционна форма на обучение.  Под карантина до 21 септември остава детската градина в село Дражево. Две паралелки от ямболското училище „Петко Рачов Славейков” започват обучението си по иновативен за областта начин, подчерта..

публикувано на 16.09.21 в 07:48

Нов физкултурен салон в гимназията по туризъм в Сливен

Нов физкултурен салон посрещна в първият учебен ден възпитаниците на Професионалната гимназия по ресторантьорство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев“ в Сливен.  "Той е част от политиката на общината за изграждане на възможности децата в града и селата да спортуват в училищна среда," каза кметът Стефан Радев.  Изграждането на физкултурния..

публикувано на 15.09.21 в 15:27