Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мултимедиен спектакъл ни потопя в магичния свят на човешката душа

Експресивен мултимедиен спектакъл в две части, който ще "потопи" зрителитеще в магичния свят на човешката душа, ще представят талантливите артисти Красимир Марчев и Нина Вангелова.

Емоционалното сценично приключение ще бъде представено на 30 септември от 19:30 ч. в Културен Дом НХК.

Спектакълът включва  забележителните им проекти “Отвъд реалността” и “Корените на пеперудата”.

 "Корените на Пеперудата" е съвкупност от учения и лични преживявания. В стихотворенията си, Нина Вангелова акцентира върху темите за любовта, смъртта, страха, регресията, хигиената на отношенията между хората и заобикалящата ни среда. Музиката в концерта на Нина е създадена от Стоян Иванов (Hoodini). Мултимедията е на Красимир Марчев, а танците изпълнява 8-годишната танцьорка Диана Димитрова.

“Отвъд реалността” е заглавието на премиерния спектакъл на визуалния артист Красимир Марчев. Участие взима актьорът Filip Donchev, а музиката, мултимедията и режисурата са дело на Краси. Спектакълът преплита музика, пантомима, късометражно видео и сценичен пърформанс. Декорът представлява 3D мапинг - мултимедийна проекция в 3 измерения. Светлината е приглушена, а усещането е за приказност и естетика.

Артистите, които стоят зад впечатляващия проект Красимир Марчев и Нина Вангелова анонсираха, че са подготвили и специална изненада за зрителите- Участието на няколко вселенски гласове. Кои са те? Ще разберете съвсем скоро!

Билети се продават на каса "Часовника" в делнични дни от 10:00 до 18:00 часа.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

45 театрални плаката показва в изложба Стойко Сакалиев

Над 40 театрални плаката представя в изложба бургаският художник Стойко Сакалиев. Те са изработени в рамките на 35 години творчески процес. За начина и процеса на създаване художникът пояснява: "Работи се съвместно с режисьора постановчик, чета произведението, след което започвам да си мисля по самата идея и когато стигна до решение мое..

публикувано на 20.09.21 в 16:17

Показват фотоизложба със свещените места на траките в Ямбол

Регионалният исторически музей в Ямбол се включва в Европейските дни на наследството 2021 с фотоизложбата „Свещени места на траките по долното течение на река Тунджа” . Експозицията ще остане в Ямбол до края на годината.   Във фотоизложбата са представени археологически обекти, свързани с култовете на тракийското население, обитавало долината на..

публикувано на 20.09.21 в 09:19

Бургас изпрати лятото с голям концерт

"Обичам Бургас! Завиждам ви благородно, че сте се събрали да изпратите лятото на 2021 година и да посрещнете есента. Надявам се, лятото ви да е било изпълнено с много хубави емоции въпреки особените пандемични условия, в които се намираме. Само трябва да се крепим един за друг, да пазим близките си и да се обичаме. Обичайте се и мечтайте дръзко,..

публикувано на 19.09.21 в 10:09
Духов оркестър - Ямбол

До края на месеца продължават концертите на духовия оркестър в Ямбол

Ямболският духов оркестър отново изнася концерти в градския парк. При благоприятни метеорологични условия концертите ще продължат до края на септември.  "Харесва ми, сред природата, духова музика, наистина е много приятно Има много настроение", споделят посетителите в парка.  Диригент на оркестъра е маестро Васил Шейтанов за концертната програма и..

публикувано на 18.09.21 в 16:22

Изпращаме лятото с концерта "Обичам Бургас"

Много настроение и най-добрите бургаски изпълнители ни очакват тази събота от 20.00 часа в Летния театър, за да изпратим заедно лятото с емоционалния концерт “Обичам Бургас“. На сцената ще излязат Тони Димитрова, Стефан Илчев, „Петте сезона“, Кристина Дончева, Мария Цветкова, Дражо Бошнаков, Ажда Чаушева, дует „Бургас“, „Фортисимо“,..

обновено на 18.09.21 в 15:10

Минифестивал на анимационното кино за малки и големи в Бургас

Минифестивал на анимационното кино предстои в Бургас през уикенда. Той ще включва изложба, интересен уъркшоп, детска, студентска и пълнометражна анимационна филмова селекция.   Домакини на прожекциите са Културен център „Морско казино” и новият Център за съвременно изкуство и библиотека. Идеята за подобен фестивала е от..

обновено на 18.09.21 в 08:43

Каталог с народни носии показва многообразието и красотата на облеклото в Бургаско

21 традиционни фолклорни носии от Бургаско са включени в каталог „По дрехите посрещат“, който е създаден от Регионалния исторически музей – Бургас. Представени са дрехи от Странджа, Карнобатско, Айтоско, Източна Стара планина и др. Някои от тях досега са били във фондохранилищата и не са показвани пред публика, разказа авторът на..

публикувано на 17.09.21 в 09:30