Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Тържествено бе открита новата учебна година и в Болярово

Тържествено бе открита новата учебна година в СУ "Д-р Петър Берон" - Болярово. С ново оборудване в компютърната зала, извършен основен ремонт на покрива, площадки за обучение по безопасност на движението посрещат там учебната година.

Приветствия към ученици, учители и родители отправиха кметът на община Болярово Христо Христов и председателят на Общинския съвет Атанас Дженков.

Празници днес има и в ЦДГ "Здравец" – Болярово и ОУ "Стефан Караджа" - Стефан Караджово.


Общо 27 деца прекрачват днес за първи път училищния праг в двете училища в община Болярово. В СУ "Д-р Петър Берон" са 20, в ОУ "Стефан Караджа" - Стефан Караджово - 7. 

За всички първокласници бяха осигурени подаръци от общината, те бяха лично връчени от кмета Христов.

Пожелания за успешна учебна година бяха отправени и към 22-мата ученика, които избраха да продължат образованието си в 8 клас в новоразкритата паралелка по природни науки в СУ "Д-р Петър Берон". А общо учениците в средното училище са 170, съобщи директорът Дора Карагьозова. 

Както в предходните години, така и през тази учебна година община Болярово ще отпусне помощи на учениците от социално-слаби семейства. Осигурен е и обяд за пътуващите ученици. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици от Английската гимназия се запознаха с гражданското правораздаване

Същността на наказателното и гражданско правораздаване представи в открита дискусия съдия Асен Радев пред ученици от Английска гимназия „Гео Милев“ в Бургас. Това бе пореден открит урок от Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, в която окръжни и районни съдии изнасят правни..

публикувано на 15.10.21 в 14:04

С изложба откриха корейската учебна година в Бургас

Корейската езикова учебна година бе открита официално в Бургас за четвърти пореден път. Специален гост на тържеството в КЦ „Морско казино” бе г-жа Чон Джин Джу, представител на Република Корея в България. Заместник-кметът по „Образование, здравеопазване и социална дейност” в Община Бургас Йорданка Ананиева поздрави присъстващите ученици и учители...

публикувано на 15.10.21 в 13:35

В 12 училища и всички детски гради се изучава краезнание

В 12 училища и всички детски градини в община Бургас се преподава краезнание. Новият предмет се изучава в първи и пети клас в училище и в 3 и 4 група в детските градини, където се реализира новата общинска програма „Моят град Бургас”, чийто автор е доц. д-р Захарий Дечев – преподавател в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” и председател на Дружеството..

публикувано на 15.10.21 в 11:23

Служебното правителство гласува средства за сгради с образователни функции

Общините Бургас, Поморие, Айтос, Несебър получават средства по Програмата за сгради на образователните институции-за изграждане или ремонт. По отношение на училищата целта е да се увеличи броят на тези с едносменен режим на обучение и да се намали недостига на места в тях.Програмата цели и да намали недостига на места в детски ясли и градини, да..

публикувано на 14.10.21 в 17:42

Виртуалната реалност влиза в обучението на бургаските третокласници

Възможносте, които предлагат виртуалната и добавена реалност – VR и AR, ще влязат в бургаските класни стаи, съобщават от община Бургас. Първи от тях ще се възползват учениците в 3-те класове на бургаските училища. Вече 70 учители, преподаващи на 3 клас, бяха обучени и квалифицирани за работа със специализирания софтуер в образователна среда по проекта..

публикувано на 13.10.21 в 11:17

Брекзит и пандемията пренареждат интереса към университетите в чужбина

Изложението "Световно образование" се провежда в Бургас. То илюстрира как се променя образователната карта. Есенното издание събира международни образователни институции и професионални консултанти. Брекзит повлия на висшето образование във Великобритания, а Ирландия се превърна в предпочитана алтернатива за българските студенти, търсещи..

обновено на 12.10.21 в 13:54

Започва "Зелена олимпиада"

Стартира „Зелена олимпиада“. Това е н ай-мащабното образователно събитие с екологичен характер, в което могат да се включат  деца и младежи от цялата страна, както и на българчета, живеещи в чужбина. Инициативата се провежда онлайн, с подкрепата на  министъра на околната среда и водите Асен Личев, съобщават от МОСВ.   В специално създадената онлайн..

публикувано на 11.10.21 в 11:00