Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Театър "Веселие" търси нови актьори

Театър „Веселие” - Бургас обявява прием за нови актьори на различни възрасти. Всеки от 15 до 65 години , който има желание да се занимава с театрално изкуство може да стане част от трупата, съобщи ръководителят й Атанасия Петрова.

"Театралната трупа води началото си от 2018г.,когато се събират непрофесионални актьори с разнородни професии- счетоводител, ученици от Немска,Английска гимназия и ГРЕ, управител на хранителен магазин, детска учителка, професионален филмов актьор, военен и др. Започват да се приобщават кандидат-актьори от други градове:Балчик, Казанлък, София, Поморие.

В трупата се държи много на дисциплина, точност за репетиции и перфектно заучаване на текст вкъщи, взаимопомощ и техника на говора. Реквизитът е обилен и костюмите са интересни. Работим и с професионални гост-актьори от страната. Зад гърба си имаме представления,като „Клуб Щастие”,„ Серенада”, „Тартюф”, „Боряна”,„Бурунданга”, „Селска чест”, „ Ние,котараците”, „Ветрената мелница” и други“, разказа ръководителят Атанасия Петрова.

Репетициите ще се провеждат в Дома на НХК, а търсените лица са за български и чужди пиеси. За записвания: 0886029209- Атанасия Петрова- ръководител на Театър„Веселие”


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Художничката Джанета Русева представя изложбата си "Посока" в Казиното

Над 70 творби са включени в изложбата „Посокa” на бургаската художничка Джанета Русева. Това е шеста самостоятелна изложба за авторката, която изучава тънкостите на зографисването в школа „Византийски иконопис и стенопис” в Атина. Експозицията ще бъде представена на 18 октомври /понеделник/, от 18.00 часа, в зала „Ал. Г. Коджакафалията”, Културен център..

публикувано на 17.10.21 в 14:00

Ремонтират художествената галерия "Жорж Папазов" в Ямбол

Художествената галерия "Жорж Папазов" в Ямбол ще бъде ремонтирана през следващите две години. Фондът на галерията вече е изнесен.  Дейността на галерията няма да бъде преустановена и ще се осъществява в другата ямболска галерия - „Кирил Кръстев”, и в някои от съседните градове. Докато траят ремонтните дейности, фондът на галерията ще се съхранява в..

публикувано на 17.10.21 в 12:45

Нови експонати от Козарева могила са представени в музея "Старинен Несебър"

Нови експонати са включени в изложбата "В зората на цивилизацията" в музей "Старинен Несебър" . Те са от проучванията на  „Козарева могила“ в землището на  Каблешково, която е учебен обект на катедра Археология към СУ „Св. Климент Охридски“ с научен ръководител доц. д-р П. Георгиева. Материалите от тези проучвания се съхраняват във фондохранилищата на..

публикувано на 17.10.21 в 10:10

Три спектакъла в последния ден на фестивала "Ерата на Водолея"

Днес е последния ден на 11-тото издание на фестивала „Ерата на Водолея“.  Ще бъдат представени три спектакъла - куклен, театрален и танцов. Ето я и програмата: Държавен куклен театър Бургас (България), 11 ч. “ЗЛАТНАТА ГЪСКА” куклен спектакъл Сценарий по Братя Грим и режисура Тодор Вълов Режисура Бисерка Колевска Сценография и кукли Христина..

публикувано на 17.10.21 в 09:10

Стенли идва с "Чужди тела" в Бургас

Станислав Сланев-Стенли представя последния си албум "Чужди тела" в Бургас. За клубното участие в морския град на 16 октомври в "Синатра" легендарният изпълнител е подготвил и любимите парчета от периода с "Тангра", както и от соловата му кариера като "Пътят към храма" и "Обсебен".  За първи път за този албум, появил се след 17 години мълчание,..

обновено на 16.10.21 в 10:15

Камерен концерт с руски произведения ще звучи в Бургаската опера

Камерен концерт "Руска есен" ще звучи от 19 часа в залата на Бургаската опера.  Публиката ще има възможност да се потопи в неповторимата атмосфера на руската култура – чрез музика, стихове и изобразително изкуство, синкретично съчетали своите послания в единно внушение. Сопраното Мария Цветкова-Маджарова, басът Диман Панчев и пианистката Илиана Тодорова..

обновено на 16.10.21 в 07:47

Музикалните школи с общ концерт Made in Бургас

Бургаските танцови и музикални школи се обединяват за общ концерт "Made in Бургас“ oт 19.00 часа, в Културен Дом НХК. Ше участват Тони Фонтайн, Estreya, Българо-Испански Културен Център, Група за ориенталски танци "Амал" към сдружение "Белиденс Бургас", ръководител и хореограф Таня Шахова, „Танго Дел Мар“, Танцов Клуб "Чайка", Детска академия „Lil'..

обновено на 16.10.21 в 07:46