Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кампания "Шанс за таланта на Бургас" предоставя безплатно обучение на 32 младежи

Те ще се развиват в сферата на науката и изкуствотоПо случай десетата си годишнина Фондация "Шанс за децата и природата на България" ще подкрепи с безплатно обучение талантливи деца и младежи чрез кампания за откриването и развитието им в областта на науката, технологиите и изкуството.

На финалистите (32-ма младежи) ще бъде осигурено безплатно целогодишно обучение в единствения европейски сертифициран център за работа с таланти – Център за млади таланти – Бургас. Те ще се развиват в сфери - театрално изкуство, творческо писане, български език и литература, изобразително и приложно изкуство, моден дизайн, информатика и нови технологии, екология, лидерство и управление на проекти. Кампанията е насочена към всички младежи от Бургас и региона на възраст от 14 до 20 г, съобщи Пепа Николова, връзки с обществеността на Фондацията.  

„Организацията ни вече 10 години открива, развива и насърчава млади хора от 6 до 20 години от Бургас. Подборът ще се извърши въз основа на предоставената от тях информация за спечелените от тях  грамоти, сертификати, награди.Изключително благодарни сме на Община Бургас, че подкрепи нашата идея, прие поканата ни за партньорство и ще покрие безплатното целогодишно обучение на двама от финалистите“.

Зам. кметът по образованието Йорданка Ананиева пожела успех на децата, които ще кандидатстват и поздрави „Центъра за млади таланти“, който през години открива и развива дарбите на бургаските деца. 

Необходимите документи за участие в кампанията са публикувани тук: http://www.forbgkids.org/326/page.html, а крайният срок за приемане на кандидатури е 30-ти септември 2021. Документите се приемат на имейл: info@forbgkids.org, както и на адрес: гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков 4 (срещу Община Бургас), ет. 1, ст. 5 до 30.09.2021 г.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От днес учениците в Ямбол и Елхово ще учат дистанционно

Заради повишената заболеваемост, учениците от общините Ямбол и Елхово, от днес преминават в дистанционна форма на обучение. Продължава да се усложнява и ситуацията в болниците. В Елхово е отчетена заболеваемост от 800 заразени на 100 000, докато в Ямбол е 760 на 100 000 и това налага учениците да си останат вкъщи, уточни директорът на..

публикувано на 28.10.21 в 07:30

Общините Бургас, Карнобат, Приморско и Царево преминават на ротационен принцип на обучение от 2-ри ноември

Заболеваемостта в 4 от общините в  бургаска област на база 14 дни е над 500 на 100 хиляди души. Затова в  Бургас, Карнобат, Приморско и Царево преминават на ротационен принцип на обучение от 2-ри ноември, съобщи Лиляна Иванова от РУО Бургас. Изпратени са писма до директорите на училищата, до 12 часа на 27 -ми октомври да представят предложенията как ще се..

публикувано на 26.10.21 в 17:36

Ще преминат ли учениците от Сливен в онлайн обучение?

Учениците от община Сливен се очаква от следващата седмица да преминат в онлайн обучение, ако заболеваемостта в общината надхвърли заболеваемост над 700 души, съобщи директорът на РЗИ д-р Петя Балулова, след заседание на Областния кризисен щаб. Очаква се това да се случи до средата на седмицата. По-рано днес от община Сливен отчетоха повишение при..

публикувано на 25.10.21 в 17:04

В четири ямболски общини въвеждат смесена форма на обучение

В четири от петте общини на Ямболска област учениците преминават в смесена форма на обучение. От здравната инспекция са разпределени и първите доставки безплатни антигенни тестове, с които могат да се извадят зелени сертификати. Учениците от общините Ямбол, Елхово, Стралджа и Тунджа ще се обучават на ротационен принцип, посочи директорът на РЗИ Ямбол..

публикувано на 25.10.21 в 08:30
СНИМКА: Фондация

Даровити младежи с шанс за безплатно обучение

Над 60 ученици от различни средни училища и гимназии в Бургас кандидатстваха в кампанията „Шанс за таланта на Бургас“ на Фондация "Шанс за децата и природата на България" по случай десетата ѝ годишнина. 41 от тях получиха възможността да се обучават безплатно в единствения европейски сертифициран център за работа с талантливи деца – Център за млади..

публикувано на 22.10.21 в 12:12

С двойно увеличен бюджет програмата "Еразъм+" иска да обхване още 10 милиона европейци

С двойно увеличен бюджет програмата "Еразъм+" цели 10 млн. европейци, които да се възпозлват от възможностите, които тя дава през новия програмен период 2021-2027. Акцентът е социалното приобщаване, екологията, цифровия преход и насърчаване участието на младите хора в демократичния живот. 18% от бюджета на програмата е за професионалното..

публикувано на 20.10.21 в 10:20

Ясни са победителите от финала на Хакатон On-line Здравеопазване

10 отбора представиха своите идеи във финала на Хакатон On-line Здравеопазване – Бургас, организиран от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Сред участниците доминираха ученици от местните гимназии, които показаха високо ниво на познания по компютърно програмиране и информационни технологии. Интересни колаборации в отборното представяне се отличиха с..

публикувано на 19.10.21 в 12:23