Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол продължават събитията, посветени на Европейските дни на наследството

Днес и утре (19.09.21 г.) е Ден на отворени врати в Културно-информационен център „Безистен“. Поводът е  Европейски дни на наследството и празника на Безистена.

Днес той ще работи от 10:00 часа до 17:00 часа, а на 19 септември – от 12:30 часа до 17:30 часа.

През почивните дни входът ще бъде безплатен и в Художествена галерия „Жорж Папазов“ - от 10:00 до 16:00 часа, както и в Археологически резерват „Кабиле“ – от 9:00 до 18:00 часа.
Посетителите трябва да спазват въведените противоепидемични мерки.
Също днес,  от 17:00 часа стартира „Голямото четене на Зора”.
Инициативата на Народно читалище „Зора-1945” – Ямбол и в нея ще се включат част от приятелите на културната институция. Те ще споделят свой запис, в който четат произведение или част от произведение на известен и любим европейски автор. Всеки делничен ден до 17 октомври, ще бъде споделян по един запис във фейсбук страницата на НЧ „Зора-1945”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Созопол канят на Фестивал на старите занаяти и изкуства

АРТ Изложба-базар „Старите занаяти и изкуства“ Созопол 2024  ще се проведе за седма година в морския град.  Фестивалът предоставя възможност на автори, фирми и творчески обединения да представят пред жителите и гостите на Созопол дизайнерски, ръчно изработени и уникални произведения от различните изкуства и занаяти. За първи път в събитието ще..

обновено на 05.09.24 в 10:19

Фестивалът на рибата и виното събира музика и вкусове в навечерието на празника

Петото издание на Фестивала на рибата и виното започва днес в Морската градина на Бургас. Фестивалната зона ще бъде в района на експозиционния център "Флора" и ще посрещне над 200 артисти и участници. Продължаваме добре позната успешна линия със желанието да надграждаме и създаваме нови възможности за посетителите, каза пред БНР-Бургас Николай..

обновено на 05.09.24 в 10:07

Оперната прима Добрина Икономова: Много обичам морето, Южното Черноморие е моята страст

Добрина Икономова е водещ солист на Музикалния театър „Стефан Македонски”. Тя е дъщеря на Димитър Йосифов е първият български естраден певец, известен с песните си „Марина“ и „Бела Белинда“ през 50-те години. Той има записани около 100 италиански шлагера.  През миналата година Добрина Икономова чества 30 г. на сцената на..

публикувано на 01.09.24 в 14:00

Откриват паметника на цар Иван Александър до крепостта Русокастро

Монумент на цар Иван Александър ще бъде тържествено открит тази неделя до крепостта Русокастро. Това е първият паметник посветен на владетеля от Второто българско царство. Тук той печели победа срещу войските на византийския император Андроник III. Тя е и последната за Средновековна България преди падането й под турска власт. Паметникът..

публикувано на 01.09.24 в 08:30

Проучиха северозападната крепостна стена на Русокастро, откриха нова кула

Проучванията на крепостта Русокастро продължиха и през това лято. Усилията на археологическия екип ръководен от Милен Николов, директор на Бургаския музей бяха насочени към северозападната крепостна стена. Тя е локализирана през миналата година, разкрито е вътрешното й лице, а сега е проучена и от външна страна. „Напълно..

публикувано на 30.08.24 в 15:00

платена публикация
Най-новите тенденции в сватбената декорация

Сватбата е един от най-важните моменти в живота на всеки човек. С това важно събитие  идва необходимостта да създадете уникална и впечатляваща сватбена декорация, която  не само да отразява вашия стил, но и да следва най-новите тенденции. През последните години, тя претърпя значителни промени, като много от тях се  фокусират върху природни..

публикувано на 28.08.24 в 14:56

В кухнята на Етнографския музей показват как се приготвя гюзлеме

В Етно кухнята на бургаския музей ще представят как се приготвя гюзлеме. Е дна вкусна и добре позната на много поколения закуска, която се прави от домашно точени кори, а плънката ѝ може да бъде различна – сирене, извара, кайма, зеленчуци. Тестеното изделие е част от турската кухня, но все по-популярно и у нас. На много места се пече върху сач, за..

обновено на 28.08.24 в 10:15