Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общопрактикуващият лекар д-р Румяна Каменска е с най-успешна ваксинационна кампания (ОБНОВЕНА)

Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров получи грамота от името на колегите си в имунизационния кабинет

| обновено на 21.09.21 в 13:11Ваксинационният кабинет на Регионалната здравна инспекция в Бургас е поставил  от началото на годината до момента 26 547 ваксини, каза директорът ѝ д-р Георги Паздеров. 
Грамоти за постигнати резултати и съпричастност към ваксинационната кампания получи екипът на имунизационен кабинет към РЗИ-Бургас и общопрактикуващият лекар д-р Румяна Каменска.  Тя е поставила за последния месец най-много ваксини 720-ет, каза д-р Паздеров. 


Отличията, от името на министъра на здравеопазването, връчи областният управител проф. Мария Нейкова.

„Високите резултати, постигнати по отношение на поставения брой ваксини, говори за доверието на Вашите пациенти. За съжаление, дефицитът на доверие е сред причините страната ни да изостава в имунизационната кампания. Споделяйте опит с колегите си. Необходима ни е пълна мобилизация, за да се справим“ – каза областният управител по време на награждаването и допълни, че личният авторитет на всеки лекар е от особено значение в борбата с фалшивата информация.

Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров получи грамотата от името на колегите си в имунизационния кабинет.  Екипът на здравната инспекция работи от ден първи на кампанията при пълна мобилизация.


„Колегите не са почивали, дават всичко от себе си, за да бъдат полезни на обществеността. Благодаря им. Ваксините са единственият начин да си върнем нормалния начин на живот. Страните в Европа са със средна ваксинация между 75 и 90%.“ – с тези думи Паздеров прие грамотата, подписана от министър Стойчо Кацаров.

"За областта най-много направени ваксини, от страна на временните имунизационни пунктове, в това число и този на РЗИ Бургас, те са общо 22 на брой имунизационните пунктове, а другата част са близо 200 общопрактикуващи лекари. Най-голям брой ваксини е поставила д-р Каменска. В момента сме в плато, след като от 420 на 100 хил души заболели в 14-ет дневен период, вече сме с 313 на 100 хиляди души, през тази седмица.  Най-уязвими са през тази четвърта вълна на коронавирус децата. В УМБАЛ Бургас д-р Миразчийски ми сподели, че леглата в детското отделение ги е увеличил от 10 на 15. това, което очакваме в момента е ЕМА да одобри и ваксинирането на деца от 5 до 12 годишна възраст. За да излезем от тази ситуция трябва да се ваксинираме. В противан случай ще си останем в постоянна пандемия", добави той

Общопрактикуващият лекар д-р Румяна Каменска, която работи в Клиника „Бургас“, е сред медиците в страната, в чиято практика са поставени най-голям брой ваксини. Грамотата от нейно име прие колегата й д-р Деспа Георгиева.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Джипитата в Бургас не издават рецепти за безплатни ковид лекарства

Лични лекари призоваха да не се струпват пред кабинетите им пациенти за безплатни лекарства срещу ковид инфекция. На този етап те не могат да издават такива рецепти . Причината е, че това не е съгласувано между здравната каса и сдружението на общопрактикуващите лекари, обясни зам. председателят на регионалната организация на..

публикувано на 27.10.21 в 14:16

Областният управител на Бургас благодари на служителите на РЗИ

Областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова се срещна със служителите на РЗИ-Бургас, за да им благодари за отговорното отношение, за  професионализма, с които посрещат предизвикателствата на извънредната пандемична Ковид ситуация, в която живеем вече близо две години, въпреки денонощния труд и напрежение.  „Вашият труден професионален..

публикувано на 26.10.21 в 17:11

Бургас ще има нова сграда на онкологичния център

Нова сграда ще бъди изградена за нуждите на комплексния онкологичен център. Решението е на общинските съветници. Той  ще даде възможност на хората да разчитат на специалистите не само в болничната, но и в извънболничната помощ. Така ще могат да използват всички начини за достъп до лекарите на КОЦ-Бургас. С изграждането на новата сграда ще има..

публикувано на 26.10.21 в 11:33

Собствениците на заведения също излизат на протест

Ресторантьорите и собствениците на заведения също излизат на протест. Те ще се съберат в четвъртък от 15:00 часа пред РЗИ Бургас.  В пост в социалните мрежи те заявяват, че не са  против зеления сертификат.  Техните искания са свързани с издаването на сертификати и на  хора с антитела,  равни права за всички работещи, а не само за..

публикувано на 26.10.21 в 10:42
Благотворителният велотон се провежда за втори път

Велотон в Бургас събира средства за перуки за онкоболни (ГАЛЕРИЯ)

Велотон в подкрепа на онкоболни жени се проведе в Бургас. Благотворителното събитие е част от инициативата на Комплексния онкологичен център в града „Спортувай с мисия“.  Лекари, пациенти на КОЦ-Бургас и техните близки преминаха 5-километров маршрут на колело от здравното заведение през Морската градина на града до Пантеона. По време на..

публикувано на 24.10.21 в 13:55

Пунктове за ваксинация днес и утре в Бургас, Сливен и Ямбол

Бургас: На 23.10 (събота) и на 24.10 (неделя) временни имунизационни пунктове ще бъдат разположени на територията на магазин „Метро“, с работно време от 10.00 до 18.00 ч., както и на територията на магазин „Технополис“, с работно време от 12.00 до 18.00 ч В  медицинския център на УМБАЛ Бургас - "Св. Николай Чудотворец", с работно време от 8 ч...

публикувано на 23.10.21 в 09:05

157 са новините случаи на коронавирус в бургаска област

157 са новите случаи на коронавирус в бургаска област, в сливенска са 89, а в ямболска са 92. 4826 са те в страната. Положителни са 15,7% от направените 30 772 теста.  В болница се лекуват 6685 души, 595 са в интензивно отделение. Като излекувани за 24 часа са отчетени 1180 души, починали са 136.  През последното денонощие са били поставени 24 042..

публикувано на 23.10.21 в 07:51