Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Радиомагазинче Надежда" представя:

Веселина Янкова - майсторът на натурални сапуни и парфюми

"Ние, майките на деца с увреждания сме майки като всички други!"Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В подкрепа на тези творци създадохме рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“. Всяка седмица ви срещаме с един от участниците, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Веселина Янкова е сертифициран ароматерапевт, тя изработва натурални сапуни с етерични масла и билки и индивидуални парфюми. Майка е на 6 – годишната Божидара с ДЦП и квадрипареза. Момиченцето се е родило преждевременно след травматично и тежко раждане. Не е било сигурно дали двете ще оцелеят, дълго време са били в болница. Сега борбата е Бо, както самата тя се нарича, да проходи. Семейството опитва с различни рехабилитации и специални педагози да подобри състоянието й, за да може след време да се обслужва сама.

Веселина се включва във фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“ още в самото й начало.

„Първоначално се включих, за да подкрепя идеята. Представих се и качих снимки на сапуни, които бях изработила с идеята да ги подаря на мои близки за Коледа. Не съм очаквала, че ще бъдат засипана с поръчки! Хората започнаха да ме питат дали ще им направя сапун с определен мирис. Работата не ми тежи, доставя ми огромно удоволствие! Особено след като получа и обратната връзка и разбера, че продукта ми се е харесал, това много ме радва!“


Майката сподели, че заниманията по направата на сапуни и парфюми й действат като терапия. Тя се чувства полезна и призната, а общуването с клиентите я стимулира непрекъснато да се развива, като търси информация и непрекъснато чете за билките и етеричните масла.

„За натуралните сапуни трябва време да узреят между 4 – 6 седмици. Правила съм с най – различни аромати на ягода, лавандула, шоколад. Клиентка ме вдъхнови за сапуните геода, които приличат на скала с благородни камъни в нея, те са много търсени и поръчвани!“

Веселина Янкова благодари от сърце на всички в групата, които подкрепят майките на деца с увреждания. Така те получават възможността да работят в домовете си, да имат някакви доходи, но и да се чувстват щастливи, че могат да покажат своите умения.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изкуствен интелект за подобряване на ВиК инфраструктурата ще разработва община Бургас

Община Бургас се присъедини като партньор по тригодишен проект „Изкуствен Интелект (ИИ) за Публични Политики“ (#ai4publicpolicy), финансиран по Програма „Хоризонт2020“. Проектните дейности ще се изпълняват от 15 партньори, сред които общини, университети и частни компании от Италия, Нидерландия, Гърция, Португалия, Кипър и други. Целта е да се създаде..

публикувано на 15.10.21 в 11:41

"Цветовете на мъглата" през очите на полския посланик

Под надслов „Цветовете на мъглата“ посланикът на Полша в България Мачей Шимански откри своята фотографска изложба в Бургас. Експозицията, която е подредена на алеята пред Културен център „Морско казино” разкрива красотата на родината му през живописния воал на мъглата. Негово превъзходителство сподели: „В случай на мъгла всички се губим в догадки..

публикувано на 14.10.21 в 11:24

НАП заема водещо място сред дигиталните институции

120 млн. пъти са ползвани електронните услуги на НАП само през миналата 2020 г. Това, както и разработените 150 вида онлайн услуги от страна на приходната администрация, я нареждат на водещо място в страната сред дигиталните институции, показва анализ на Националната агенция за приходите. 3 млн. данъкоплатци са се възползвали от различните е-услуги на..

публикувано на 14.10.21 в 11:23
Десислава Тодорова, Диляна Донева и Шерифе Нутфи, БМЧК - Бургас

Диляна и Шерифе, БМЧК - Бургас: "Да си доброволец е лесно! Трябва само това, което правиш да идва от сърцето ти!"

Българският младежки Червен кръст е учреден на 14 октомври 1921 година. Той е доброволна младежка организация, която е неразделна част от Българския Червен кръст и принадлежи към Международното младежко червенокръстко движение. Чрез своите доброволци в цялата страна и посредством своите програми за обучение, дейности и услуги,..

публикувано на 14.10.21 в 09:30

Курс за пещерняци в Бургас

Курс за пещерняци ще се проведе в Бургас, съобщават от Общината. Той се организира от бургаския Спелеоклуб „Бургас – НЕПИАСТ“. Опознавателната среща (лекция) ще е на 28 октомври, от 19 часа, в зала 17 на Младежкия културен център в Бургас.

публикувано на 12.10.21 в 14:52

Обърнатата къща - най-новият атракцион край Бургас

Къща обърната с покрива надолу и входа нагоре е най-новият атракцион край Бургас. Тя се намира на изхода на Черноморец и привлича погледите с нестандартната си визия. Това е първата обърната къща в България, в която и вътре всичко е обърнато, сподели за БНР Бургас собственикът Анна Чанева. Маси, столове, дивани, кухня, всичко виси от тавана. Къщата е..

публикувано на 10.10.21 в 14:18

Петя Николова реди красиви декорации от глицеринови цветя

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която жените с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“. Всяка..

обновено на 10.10.21 в 10:40