Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пътуваме до остров "Св. Анастасия" вече с новия кораб

Остров света Анастасия продължава да приема посетители и през есенните месеци. Предвижда се пътуванията вече да се осъществяват с новия общински кораб, съобщи директорът на общинско предприятие „Туризъм“ Радовеста Стюарт

"Катамаран "Бургус" е построен достатъчно добре, за да може да пътува и извън сезона. Да напомня и, че цената на билето до острова от 1-ви октомври минава на зимната си тарифа и е по-евтина. Всички, които не са посетили острова или пък искат да го видят в есенното му очарование могат да се възползват".

Пътуванията до Острова са в 10, 13.30 и 17 часа при спокойно море. При хубаво време в почивните дни се предлагат и комбинирани курсове Бургас - Острова - Ченгене скеле - Бургас, като на всяка локация има престой.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хлебопроизводители: 0% ДДС няма да намали цената на хляба

Нулевата ДДС-ставка за хляба няма да доведе до намаляване на цената на продукта за крайния потребител, смятат производители. Заради инфлацията, не може да се гарантира дори и че тя няма да се повиши. Не може да се прогнозира как ще се повлияе цената на хляба, ако ДДС – ставката стане 0%, коментира производителят Красен Хлебаров. Ако..

публикувано на 19.05.22 в 15:42

В БХРА ще обсъждат действия заради връщането на 20% ДДС за бирата и виното

Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация се събират в началото на следващата седмица в курортния комплекс Слънчев бряг, за да обсъдят какви действия ще предприемат относно анонсираното връщане на 20-процентната ДДС ставка за бирата и виното, намалена на 9 на сто по време на Covid кризата. Заместник-председателят на организацията..

публикувано на 19.05.22 в 14:03
Стефан Радев, кмет на Сливен

Сливен с бюджетна прогноза за три години напред

Общинският съвет в Сливен прие актуализацията на бюджета и гласува бюджетната прогноза за периода 2023-2025 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. Приети бяха годишните финансови отчети на общинските предприятия и на търговските дружества с общинско участие за миналата година.  Според кметът Радев актуализацията..

публикувано на 19.05.22 в 13:52

Собственици на малки бензиностанции са притеснени как ще се прилага антикризисната мярка за горивата

Собствениците на малките бензиностанции са притеснени как ще се прилага антикризисната мярка, свързана с горивата, която беше обявена от правителството. Според нея търговците трябва да правят отстъпка от 25 стотинки на литър при зареждане на бензин или дизел. Това ще ни натовари и финансово и като време обясни Росинка Бъчварова от Сдружението..

публикувано на 19.05.22 в 13:36
Язовир Камчия

Очаква се с 30% по-скъпа вода в Бургас

Поскъпване на водата с 30% се очаква в Бургас. Предложената от ВиК  дружеството нова цена е внесена в Комисията за енергийно и водно регулиране. Ако бъде одобрена тя ще влезе в сила от 1 юни.  В момента бургазлии плащат по 2,30 лв. за кубик вода. Предложено е увеличение от около 30%, потвърдиха от ВиК дружеството. Новата цена е 2,86 лв...

публикувано на 19.05.22 в 08:22

Актуализация на бюджета на община Сливен предстои да гласува Общинския съвет

Актуализация на бюджета на община Сливен предстои да гласува Общинския съвет днес. Ще бъде разгледано предложението на кмета Стефан Радев за разкриване на астрономическа обсерватория в Сливен, която да се обособи в самостоятелен общински Център за подкрепа за личностно развитие, според изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование...

публикувано на 19.05.22 в 08:18

Туристическият сезон в Слънчев бряг започва официално на 1 юни

Туристическият сезон в Слънчев бряг започва официално на 1 юни 2022 г.  От тогава паркирането в синя зона в комплекса ще се заплаща на цена от 2.50 лв. на час. Заплащането на престоя на автомобили ще се осъществява чрез SMS на кратък номер 135544 за всички мобилни оператори, чрез мобилното приложение URBO, като предстои да бъдат внедрени още..

публикувано на 18.05.22 в 13:48