Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Три партии регистрираха листите си в Сливен

Снимка: Стоян Радев

Коалиция ГЕРБ-СДС и партиите „Продължаваме промяната“ и Изправи се! Ние идваме! в Сливенска област регистрираха кандидат-депутатските си листи в Районната избирателна комисия. Водач на листата на ГЕРБ-СДС е бившият министър на земеделието Десислава Танева. Екологът Татяна Султанова-Сивева повежда листата на „Продължаваме промяната“. Стефан Пасков е начело в подредбата на „Изправи се! Ние идваме!“. 

Десислава Танева коментира, че очаква след 14 ноември в новия парламент всички лични реваншистки битки да останат на втори план.  "Най-важната ще бъде битката за по-добър живот на българския гражданин и е крайно време тя да бъде започната", посочи тя.  

Новото лице – водачът на листата на партия „Продължаваме промяната“ Татяна Султанова-Сивева обяви, че заедно с лидерите си Петков и Василев ще работят по обявените приоритети.  "Мотивирани сме, имаме експертиза и можем да направим тази промяна, която така всички очакват", обясни тя.  

Водачът на листата на „Изправи се! Ние идваме!“ Стефан Пасков обяви, че очаква един депутатски мандат от Сливен.  "Колкото и да е трудно, колкото и да е голяма конкуренцията очакваме, че този път ще направим мандат за Сливен", коментира той.  

Днес до 17.00 е срокът за регистрация на партиите и коалициите в РИК за участие в изборите за 47 –ми парламент. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

27 партии със 161 кандидат-депутати ще участват в предизборната надпревара в Сливенско

В Сливенска област в предизборната надпревара се включват 27 партии и коалиции със 161 кандидати за народни представители в 47-то Народно събрание. Те ще се оборят за шест депутатски мандата. За едно депутатско място се надпреварват 27 кандидати, уточниха от Районната избирателна комисия.  В РИК в Сливен няма казус за електроните подписи, всички..

публикувано на 15.10.21 в 13:56

Константин Бачийски е водач на „Продължаваме промяната“ в Бургас

Константин Бачийски -лидерът на „Средна европейска класа“, които са мандатоносител на проекта „Продължаваме промяната“ е водач на листата в Бургас. В нея влиза цялото ръководство на партията в морския град. Листата е непълна от 12 членове, като според Константи Бачийски в нея има и млади хора, които са надпартийни. По повод кандидатурата на Ицо..

публикувано на 12.10.21 в 16:45

Ангел Джамбазки води листата на ВМРО с кандидат-депутати за Бургас

Областният председател на ВМРО – Бургас д-р Георги Дракалиев регистрира листата на партията с кандидати за народни представители от 2 МИР. За водач на листата отново е издигнат евродепутатът и зам. председател на ВМРО Ангел Джамбазки, който често посещава Бургас и района. Заедно с Дракалиев, в РИК бяха и следващият в листата -..

публикувано на 12.10.21 в 15:03

14 нови имена са в листата на ГЕРБ – СДС в Бургас

Коалицията ГЕРБ – СДС в Бургас ще заложи на млади и опитни експерти в листата си за предстоящите избори. Тя беше регистрирана днес в РИК – Бургас.  Водач в листата отново ще е Любен Дилов – син. Областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев не е включен, въпреки че е получил най-много преференции от бургаската структура на партията. Той..

публикувано на 12.10.21 в 13:11

ДПС - Бургас ще се борят за 3 мандата в областта

ДПС ще се бори за спечелването на 3 депутатски мандата в Бургаско на предстоящите парламентарни избори на 14 ноември. Листата ни е от 28 души, има минимални корекции в сравнение с предишните избори, а целта ни е постигане на максимален резултат, обяви водачът й Севим Али при регистрацията в РИК – Бургас: „Кандидатите ни са..

публикувано на 12.10.21 в 11:18

12 са кандидатите за депутати от БСП в Сливен

Листата на БСП за България от 12 кандидат-депутати бе подадена за регистрация в РИК Сливен. Заместник-председателят по коалиционна политика на партията и водач на листата на социалистите Атанас Зафиров обяви, че тръгват към предсрочните парламентарни избори с амбиция за сериозен резултат и успехи. Той подчерта , че БСП и коалиционните партньори влизат в..

публикувано на 12.10.21 в 08:26

Областният лидер на ИТН - трети в листата

Областният координатор на "Има такъв народ" Тодор Иванов е трети в листата за предстоящите избори в Бургас.  Тя беше внесена в Районната избирателна комисия днес.  Водач отново е Ивайло Вълчев, втора е Златомира Мострова.  Ето и цялата листа: 1 Ивайло Вълчев  2 Златомира Мострова  3 Тодор Иванов  4 Боян Хлебаров  5 Добромир Гюлев..

публикувано на 11.10.21 в 17:51