Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста мъж, обвинен в убийство на бездомник в Бургас

Снимка: БГНЕС

Бургаският апелативен съд остави в ареста мъж, обвинен в убийство на бездомник в Бургас. Срещу задържания прокуратурата е повдигнала обвинение за това, че на 03.10.2021г. в района на бул.“Стефан Стамболов“, в градинка срещу входа на УМБАЛ-Бургас, чрез нанасяне на удари с глава, крака и дървена пръчка в областта на главата, умишлено убил мъж на видима възраст около 50 години. За подобно престъпление се предвижда на наказание затвор  от 10 до 20 години.

Според адвоката на обвиняемия, той не е убил умишлено бездомника. Според него се касае за непредумишлено убийство, което жертвата е провокирала чрез отправяне на обиди, закани и упражняване на физическо насилие. Служебният защитник посочи в съдебната зала, че обвиняемият е останал на местопрестъплението близо 7 часа, сам се е обадил на тел.112, изчакал е пристигането на полицията и доброволно се е предал. Адвокатът поиска спрямо обвиняемия да бъде наложена мярка "домашен арест". 

Определението на Апелативния съд в Бургас е окончателно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Окръжна прокуратура-Бургас ръководи разследването на катастрофата с микробус мигранти

Окръжна прокуратура-Бургас ръководи досъдебно производство, образувано за пътнотранспортно произшествие с микробус, при което е загинал водачът му - 19-годишен мъж от град Бяла Слатина. В  превозното средство освен, загиналият са се движили 15 чужди граждани, за които има данни, че са влезли на българска територия в нарушение на закона...

публикувано на 27.08.24 в 17:33

В ареста остава турчин опитал да внесе в страната 10 бойни пистолета

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста турския гражданин, задържан при опит да влезе в страната, пренасяйки 10 бойни пистолета. 48 – годишният шофьор поиска от съда да бъде освободен и допълни, че съжалява за извършеното престъпление. 10 бойни пистолета в раница на шофьор са намерени на Митническия пункт "Лесово" Хилми Язаноглу..

публикувано на 27.08.24 в 15:42
Антон Златанов

Мигрантският натиск е намалял със 70%. Екипът на Фронтекс остава до края на годината

Миграционният натиск на българо-турската граница е намалял със 70% спрямо миналата година, заяви гл. комисар Антон Златанов директор на главната дирекция "Гранична полиция" след срещата с изпълнителния директор на Фронтекс Ханс Лейтенс, който е на посещение в България за втори път за последните няколко месеца.  Двете страни са се договорили..

публикувано на 27.08.24 в 12:58

Загинал и ранени при гонка с мигранти в Бургаско /ОБНОВЕНА/

Един мъж загина, а 15 мигранти са ранени след като микробус преследван от кола на гранична полиция се преобърна на пътя между средецките села Драка и Малина. Шестима от пострадалите са транспортирани в областната болница в Бургас.  Загинал е шофьорът на микробуса превозващ мигранти от Афганистан. Инцидентът е станал в 6 часа тази сутрин. Част от..

обновено на 27.08.24 в 12:56

Чешки турист се е удавил в Обзор

Тялото на 51-годишен чешки турист е извадено в района до хотел в Обзор, съобщават от полицията. Инцидентът е от днес около 10:00 часа. Така за денонощието удавниците стават четирима - в Поморие, Царево, а тази сутрин около 7:30 часа е изплувало тялото на 33-годишен мъж от Лозенец на централния плаж там.  Двама мъже се удавиха в Поморие и Царево..

публикувано на 27.08.24 в 12:18

10 бойни пистолета в раница на шофьор са намерени на Митническия пункт "Лесово"

10 бойни пистолета са намерени в раница на шофьор на товарен автомобил, преминаващ през Митническия пункт "Лесово". Престъплението е осъществено на 24 август тази година, уточняват  от Агенция "Митници" .   Товарният автомобил е пристигнал на митническия пункт от Турция. Пред инспекторите шофьорът на превозното средство е представил документи..

публикувано на 27.08.24 в 11:30

Два пожара са възникнали в заведения в Приморско и Поморие

Сигнали за два пожара са подадени за ден в две заведения в Приморско и Поморие, съобщават от полицията. Единият случай е от рано сутринта около 5.10 ч. в района на бар на Южния плаж в Приморско. Там частично е обгоряла дървената ламперия на бара, кафемашина, част от метална конструкция и част от покривен винил. Вероятната причина за инцидента е..

публикувано на 27.08.24 в 08:54