Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Екобомба заплашва жителите на Средец


Екологична бомба заплашва жителите на град Средец. 21 години след като Министерството на отбраната закрива четирите военни поделения там – сградите са разграбени, порутени и опасни, а цялата територия от близо 40 декара е превърната в огромно сметище.

Община Средец няма нито необходимата техника, нито работници, за да разчисти боклуците, а МО не отговаря на многобройните изпратени до тях сигнали и писма.

През 2000 година МО освобождава и закрива четирите военни поделения, намиращи се в бившия град Грудово, а сега Средец. Цялата територия остава без охрана, а само за 5 години сградният фонд е напълно разрушен и разграбен.

Изоставените безстопанствени сгради сега приличат на призрачен квартал, а около тях първо се натрупва строителен отпадък.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Бургас се присъединява към нова дигитална мрежа на европейските градове

Община Бургас ще се присъедини към нова мрежа от европейски градове и общности  „Европейски подход към Дигитална трансформация - Living-in.eu“.   Чрез тази платформа общини и институции в Европейския съюз обединяват усилията си за внедряване и разширяване на цифровизацията. По този начин ще могат да обменят добри практики и да споделят..

публикувано на 19.01.22 в 15:52

Община Царево стартира кампания за пътна безопасност

Община Царево стартира кампания за пътна безопасност, в която се предвижда поставяне на соларни пътни знаци, обозначаващи пешеходни пътеки на оживени кръстовища около училищата и детските градини. Инициативата е резултат на извършен анализ през летните и зимните месеци, който сочи, че и пешеходци, и водачи на моторни превозни средства не се съобразяват..

публикувано на 19.01.22 в 15:22
Архив

Обмислят поскъпване на билетчето в градския транспорт в Бургас

Общинският превозвач "Бургасбус" обмисля да предложи увеличение на цената на билета в градския транспорт. По всяка вероятност повишението ще е с 20 стотинки . Мярката е част от плана на дружеството за справяне с високите цени на горивата и тока.  Цената на 100 км пробег на автобусите на дружеството на метан, дизел и електричество е..

публикувано на 19.01.22 в 14:00

221 новородени с помощ от 2000 лв в Несебър за година

221 са новородените в Община Несебър през изминалата 2021 година, получили еднократната помощ от 2000 лв . Общата сума, която местната власт е изплатила от бюджета си на родителите им, възлиза на 442 хил.лв. За разглеждания период са се родили и 4 двойки близнаци. За 2021-та година общината е подкрепила финансово и 7 двойки за инвитро процедури с..

публикувано на 19.01.22 в 12:23

Мостът на входа на Черноморец се нуждае от спешен ремонт

Мостът на входа на Черноморец е в много лошо състояние и създава предпоставки за инциденти на преминаващите под и над него автомобили. Съоръжението е част от републикански път и ремонтирането му е задача   на държавата. За опасния мост сигнализира кметът на община Созопол Тихомир Янакиев, който проведе среща с областния управител на Бургас..

публикувано на 19.01.22 в 11:57

Бъдете внимателни, ремонт по пътя Шумен-Риш

До 17 ч. днес движението по пътя Шумен-Риш от км 0 до км 43 се осъществява с повишено внимание поради превантивен ремонт на пътната настилка , информира Агенция "Пътна инфраструктура". Движението се осъществява поетапно двупосочно в една лента и се регулира с пътни знаци. 

публикувано на 19.01.22 в 10:35

Българо-американска военна подготовка започна на Учебен полигон „Ново село“

Съвместна българо-американска подготовка започна на Учебен полигон „Ново село“, съобщиха от Министерство на отбраната. В тази връзка се извършва и предислокация на американски военнослужещи и екипировка към полигона. Съвместните учения ще продължат до 30 юни тази година.  Предислокацията на американските военни включва щатно въоръжение, бойни..

публикувано на 19.01.22 в 09:16
Подкасти от БНР