Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Рубриката "Радиомагазинче Надежда" представя:

Йорданка Панева изработва с много любов клипсове за биберони, ключодържатели и гривни

Нейна страст е и гримиранетоДоброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която жените с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“. Всяка седмица ви срещаме с един от участниците, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Днес ви представяме Йорданка Панева от Пловдив. Тя е майката на Наско (на 5г с аутизъм, хиперактивен, с дефицит на внимание).

„Детето ми се развиваше нормално до 2 годишната си възраст. Изведнъж спря да говори, да се обръща на името си, започнахме на ходим на терапии при логопед и психолог. Състоянието му сега се е подобрило, но поведенчески изостава от своите връстници, сам не се храни, изпада в кризи, не говори. През целия ден съм до него, няколко пъти в седмицата по 3 часа е на детска градина.“  

Майката на Наско изработва клипсове за биберони, ключодържатели, гривни, занимава се и непрофесионално с гримиране / и много добре и се получава/. Вече е и на коледна вълна и прави късметчета и коледни топки за украса.

„Във фейсбек групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“ попаднах случайно, каза ми моя братовчедка. Пуснах снимки на своите продукти и веднага получих поръчки. Самите клиенти ме карат да се развивам, след запитвания дали правя гривни от естествени камъни, започнах да изработвам и такива. Гримирането е моя страст и съм много щастлива, че много дами ми се довериха и почти всеки уикенд гримирам някоя за официални поводи“, разказа още Йорданка Панева.  

Дани призовава обществото да се научи да приема различните деца, като нейното. Тя се надява след време и светът извън социалните мрежи да стане добър и позитивен, защото все още липсва разбиране към хората с увреждания.  

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предизвикателство към децата: Нарисувайте коледна история като комикс!

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” провежда конкурс за изработване на комикс на тема „Коледна история”. Той се организира за седма година. Искаме да провокираме децата да измислят интересни истории и да ги представят чрез рисунки и текст. В миналогодишното издание имаше над 200 участници, като са се включили и деца от..

публикувано на 26.11.21 в 09:30

Общината призовава "Да украсим Бургас"

Стартира 15-то издание на конкурса "Да украсим Бургас". Тази инициатива е истинско послание за доброто, надеждата и обичта. Декември наближава и е време да поканим празничния дух. За да участвате трябва да създадете  атрактивна коледна украса. А също така трябва да н аправете и изпратете снимка или кратко видео на имейл: media@burgas.bg;..

публикувано на 25.11.21 в 12:26

Половин век по-късно: Подновени брачни клетви

72-годишният Митьо и 66-годишната му съпруга Росица отново потвърдиха любовта си в присъствието на роднини и приятели. Водещ на церемонията бе Мариета Ханджиева, експерт по протокола в Община Бургас. Семейството получи поздравителен адрес и цветя от името на кмета Димитър Николов, а официалното удостоверение остана завинаги в архивите на Общината,..

публикувано на 22.11.21 в 12:50

Десислава Илиаду прави чудати кукли с душа

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която жените с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радио магазинче Надежд а“.  Всяка седмица ви срещаме..

обновено на 22.11.21 в 10:13

Коледен конкурс за ръчно изработени кукли

За осма поредна година Сдружение „Усмивка“ Бургас, съвместно с читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“, организират Национален конкурс за изработка на кукла „ В очакване на Коледа“. Темата на конкурса е „С кукла Ная – творя, уча и играя“. В него могат да участват деца от 6 до 14 години. При изработката на куклите могат да се използват всякакви техники..

публикувано на 16.11.21 в 11:24

Бургаският музей представя двуезичен каталог на своите икони

Двуезичен каталог на иконната сбирка издаде  Регионалният исторически музей в Бургас. Той  обхваща всички експонати, включени в музейната експозиция, както и някои икони от депото.  Бургаският музей притежава колекция от възрожденски икони, които са сред най-значимите културни ценности във фонда му.  От музея са категорични, че публикуването и..

публикувано на 16.11.21 в 09:00

Божидара Велчева - слънчевото незрящо момиче, което прави коледни късметчета

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която жените с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радио магазинче Надежд а“.  Всяка..

публикувано на 14.11.21 в 15:30