Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Журналистът и продуцент

Георги Тошев: Благодаря на Бургас, че подкрепи Мария Бакалова

Званието "почетен гражданин" е абсолютно заслужено от младата актриса, чийто световен успех предстои

Георги Тошев е журналист, продуцент и телевизионен водещ. Той е търсач на истории на интересни хора, човек които обича и знае как да разказва така че да привлече и задържи вниманието на зрителя и слушателя. Той е човек на пътешествията, които казва, че всъщност най – хубавото в тях е завръщането. Започна нов сезон на неговата поредица „НепознатиТЕ“ и Тошев много се гордее с нея:

"Правим 12-и сезон, „НепознатиТЕ“ се оказа по- устойчив дори от „Другата България“. За 12 години съм разказал историите на Моника Белучи, Емир Кустурица, Лили Иванова, Цветана Манева, Мариус, Парцалев, Татяна Лолова, Кристо Явашев, Соня Йончева, Емил Чакъров... – както на значими български творци, така и на световни личности. Смятам това за изключително отговорно и съм щастлив, че мога да си позволя днес да сбъдвам мечтата да представям интересни хора. Това е простраство за срещи, които разказват за личности с мисии" 

повече може да чуете в звуковия файл:

Георги Тошев беше този, който пламенно защити бургазлийката Мария Бакалова за играта й в „Борат 2“, филмът за който тя беше номинирана за „Оскар“ и стана първата българка получила подобно признание. Тя се справи блестящо ролята си, но не е такава като героинята си, убеден е журналистът: 

"Аз забелязах Мария Бакалова много преди да стане известна, в един спектакъл с Мила Роберт в Пловдив. Аз си позволих и публично да я защитя от нападки, които смятам за нецивилизовани и за неоснователни. Защото една актриса, както тя доказа – много добра, се справя с една роля. Благодаря на Бургас, че призна успеха й и тя получи заслуженото признание "почетен гражданин". Тя е на 25 години, а вече има 6 филма за д гърба си, а на последният е и коопродуцент, т.е. светът призна таланта й. Нека тя бъде нашият пример да даваме пространство, надежда и подкрепа на малкото талантливи българи. Да, тя има и шанса това да й се случи, но само човек, който работи за шанса си може да жъне успех!

Георги Тошев иска да снима филм за Мария Бакалова, защото е убеден, че тя е от младите хора на България, които носят надеждата, че могат да бъдат световни звезди.   

повече може да чуете в звуковия файл: 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Живи елхи в коледната украса на Бургас

Бургас постепенно заблестява и тази година в коледна украса. Без да е разточителна тя е интересна и с нови елементи. Поставя се постепенно и до 6 декември ще бъде готова. Цветовете са бяло и синьо, а елхата ще е с нови светлинни елементи. Живи елхи вече има по главната улица „Александровска“, такива ще има и по „Богороди“. Те са окичени с..

обновено на 02.12.21 в 12:13

Бургаските пожарникари се снимаха за календар

Всяка година се стараем да популяризираме професията, казва началникът на Първа РСПБЗН-Бургас главен инспектор Николай Николаев. "Ние правим обикновено работни календари. Преди две години правихме календар с благотворителна цел за децата на загиналите служители от региона. Тогава се включи пожарната в цялата област Бургас, всички структури...

публикувано на 29.11.21 в 11:22

Ани Петрова и нейните шалове с вулканичен камък-символ на вечния живот

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която жените с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радио магазинче Надежд а“.  Всяка седмица ви срещаме с..

обновено на 28.11.21 в 11:23

Предизвикателство към децата: Нарисувайте коледна история като комикс!

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” провежда конкурс за изработване на комикс на тема „Коледна история”. Той се организира за седма година. Искаме да провокираме децата да измислят интересни истории и да ги представят чрез рисунки и текст. В миналогодишното издание имаше над 200 участници, като са се включили и деца от..

публикувано на 26.11.21 в 09:30

Общината призовава "Да украсим Бургас"

Стартира 15-то издание на конкурса "Да украсим Бургас". Тази инициатива е истинско послание за доброто, надеждата и обичта. Декември наближава и е време да поканим празничния дух. За да участвате трябва да създадете  атрактивна коледна украса. А също така трябва да н аправете и изпратете снимка или кратко видео на имейл: media@burgas.bg;..

публикувано на 25.11.21 в 12:26

Половин век по-късно: Подновени брачни клетви

72-годишният Митьо и 66-годишната му съпруга Росица отново потвърдиха любовта си в присъствието на роднини и приятели. Водещ на церемонията бе Мариета Ханджиева, експерт по протокола в Община Бургас. Семейството получи поздравителен адрес и цветя от името на кмета Димитър Николов, а официалното удостоверение остана завинаги в архивите на Общината,..

публикувано на 22.11.21 в 12:50

Десислава Илиаду прави чудати кукли с душа

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която жените с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радио магазинче Надежд а“.  Всяка седмица ви срещаме..

обновено на 22.11.21 в 10:13
Подкасти от БНР