Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поморийци: платеното паркиране ще помогне, но няма да реши проблема

| обновено на 18.10.21 в 13:49
4
Паяк регулира паркирането това лято в Поморие




Платеното паркиране ще бъде въведено в Поморие през следващото лято, съобщиха от морската община. Според местните хора това няма да реши проблема с трафика в разгара на сезона. 

Регулацията само с паяк не помага за транспортния хаос, категоричен е кметът Иван Алексиев: 

"Платеното паркиране ще бъде въведено по зони за търговски обекти, за хотели, за офиси и банки. Паркинги ще бъдат преотредени за туристи. Всичко ще бъде автоматизирано с бариери и таксомати, за да може и туристите и местните хора да се чувстват добре през лятото. Голяма част от улиците ще станат еднопосочни.“

В сравнение с другите морски градове Созопол и Несебър, Поморие има доста повече места за паркиране. Паркирането е трудно само в разгара на сезона, посочва хотелиерът Георги Тръпков:

"Толкова коли никога не е имало като това лято. Всички българи бяха с коли. Голяма част от румънците и поляците също. Каквото и инвестиция да направи градът, това ще бъде инвестиция за 25 дни. През другото време проблем с паркирането няма. Септември-колкото искате места. До 15-18 юли също има."

Ще реши ли проблемът платеното паркиране според поморийци:

"Проблемът ще се реши с един паркинг преди Поморие. Хората да си оставят колите и да ползват градския транспорт."

"Няма да го реши, защото геопланът на града не позволява. Опитите бяха няколко. Дори и платеното паркиране няма да оправи нещата, освен ако няма изнесени паркинги."

"Направиха така, че по широките улици от едната страна да не може да се паркира и хората се набиха в малките улички. Редът става с контрол и санкции!"

Готовият проект ще бъде подложен на обществено обсъждане, уточниха от общината. 

През 2013 година в курорта имаше синя зона, но тя просъществува само един сезон и бе отменена. През 2020 г. паркирането бе свободно, а това лято по улиците имаше и паяк. 


Повече чуйте в звуковите файлове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинската бара край Болярово ще продължи да работи до края на септември

Общинската бара край Болярово ще продължи да работи до края на септември, съобщават от Общината.  Хората могат да ползват и тази година услугите й срещу минимална такса, определена от Общинския съвет. Община Болярово отделя ежегодно средства от бюджета си за поддръжка. Барата беше реконструирана през 2007 г. по настояване на гражданите след..

публикувано на 27.08.24 в 09:20

Високите атмосферни и водни температури променят живота в Черно море

"Наистина температурите, които наблюдаваме, както на атмосферата, така и на водата, са екстремални през последните години и близки до тропичните. Не е нормално, като проследим през последните години, че организмите са се адаптирали при други условия, това е един вид стрес, който предизвиква физиологични смущения и нерядко смърт при организми, които..

публикувано на 26.08.24 в 16:46

Община Самоков дари дървесина за пострадалите от пожарите във Воден и Крайново

Дарение от фасонирана дървесина за пострадалите от огненото бедствие във Воден и Крайново пристигна днес в община Болярово. Помощта идва  от община Самоков. Доставената дървесина е 28 куб.м., от гласуваните 100 кубика дървен материал за направа на покриви. Дължината на дъските е 2 м., с дебелина 2,5 см. Дарението  е в изпълнение на  решение на..

публикувано на 26.08.24 в 16:39

50-годишна жена загина при катастрофа на входа на Карнобат

50-годишна жена от Клисура е починала при катастрофа на входа на Карнобат откъм Петолъчката малко преди 2 часа този следобед, съобщават от бургаската полиция.   Пътният инцидент, който затвори пътя I-6 София – Бургас в района на Карнобат е между лек автомобил и бус.  Жената е пътувала в колата, а 60-годишният водач на буса е откаран с екип на..

обновено на 26.08.24 в 16:19
архив

Иван Иванов, СЕК: Какъв е наличният обем на язовирите „Камчия“ и „Ясна поляна“

Питане е постъпило в Общински съвет - Бургас  - какъв е наличният обем на язовирите „Камчия“ и „Ясна поляна“. Питането е от Иван Иванов, общински съветник от ПП„Средна европейска класа“ и е от средата на август. Основният мотив е продължителната суша, придружена с високи температури през летните месеци, както и загуби през водопреносната мрежа на ВиК..

публикувано на 26.08.24 в 15:46
Снимката е илюстративна.

Предлагат поставяне на паметник на цар Фердинанд I пред Конгресния център в Бургас

Предложение за поставяне на бюст-паметник на цар Фердинанд I на територията на пристанище Бургас е внесено за разглеждане в местния парламент. Докладната записка е на общинския съветник Тодор Ангелов. В мотивите си той посочва, че това ще е знак на признание към усилията на Фердинанд I за модернизация и европеизация на страната ни в края на 19 и..

публикувано на 26.08.24 в 13:21

Бургазлийка с голяма награда от Международен конкурс

Александра Георгиева от Бургас спечели голямата награда на 23-ото издание на Международния конкурс "Речни ноти", който се проведе в Тутракан. Наградата ѝ беше връчена от председателя на журито, композитора Хайгашод Агасян, съобщават организаторите за БТА. Тази година в конкурса участваха над 100 млади изпълнители от цялата страна, Полша, Румъния и..

публикувано на 26.08.24 в 12:58