Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежи от Извор си оградиха с найлони и със стари дрехи място за срещи

Със стари найлони и подръчен дървен материал  младежи  от Извор са заградили малко пространство в центъра на селото и са го превърнали в място за срещи." Стените" са запушени със стари дрехи. От две-три седмици там се събират около 25 души, с което предизвикват вниманието  на част от местните жители.  Повечето от тях недоволстват  от хигиената  около ,, стаята,, заради опаковките от храни по земята, разпилените стари  дрехи и столове. Постройката се намира на метри от сградата на стария селкооп. Няма къде да се събираме и затова го направихме, разказаха две от момчетата

Всички го направихме, сами с децата, тук решихме, тук го направихме.Не знаем дали има недоволни в селото.Ние почистваме. Искаме само една празна стая. Няма музика, събираме се да играем на телефоните.

 Младите трябва да имат свое място в селото, но това не е подходящо, може да им се даде някоя стая  другаде, твърдят по-възрастните:

Толкова много сгради се направиха и сега да няма място. Още преди да го заградят  това място, се събираха тук. На селкоопа е сградата. Те са влезли горе и са взели тия парцали втора употреба.

Има един киносалон, на който направиха ремонт на прозорците, може да се ползва. Таванът не е направен, ако се ремонтира, там може да се събират, читалището е направено, битовия комбинат е тук. С някакъв малък наем може да се устроят, те са млади хора и са прави.

Те въобще не трябва да имат места, защото вижте какви боклуци правят.Рушат! Не са за клуб!

Хубаво е за младежите да има място, да не се по улиците.

Да не правят само шум в района!

Да имат място, ама да пазят. В читалището, в битовия.

Това казват, че няма къде да се съберат и затова го направиха.Трябва да се отреди някъде място за младежите, но преди всичко да го пазят!

 Има къде да се събират младите хора в селото, обясни кметът Владо Стоянов:

Какво значи, че няма къде да се събират?! Има къде да се събират-в читалището, но си има работно време.Те искат да се събират след него.Не знам къде има някъде такава безстопанственост, в сграда да се събират по всяко време. В читалището има помещения, джаги сме сложили за по-големите, различни игри има.Има празни помещения, но е до 17.30 само.

Сградата, до която е оформено в момента пространството, е ипотекирана, подлежи на продажба, заедно с имота, където се събират децата.Няма какво да направи общината там, тя не е наша собственост.

Има идея какво да се прави с изоставените сгради в селото, подновихме дограмата на киносалона и покрива му, за да не се срути, с тенденция нещо да се случи. Искахме да запазим салона, добави още Стоянов.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Затварят улица в кв. "Рудник" за един месец

Реконструкция и модернизация ще се извършват на участъци от водопроводната и битова канализация в бургаския квартал „Рудник“. Те ще започнат на 10 юли.  Във връзка с това се налага спиране на движението по ул. „Йорданка Николова“ – от входа на квартала до ул. „Искър“. Строителните дейности ще продължат до 10.09.2024 г. От "Бургасбус"..

публикувано на 09.07.24 в 15:34

Концерт „С обич за Делян“ събира средства за терапия в Москва

Благотворителен концерт "С обич за Делян" ще се състои днес от 19 часа в дома на НХК. Делян Иванов е диагностициран с множествена склероза през 2005 година . След години приемане на лекарства, които забавят заболяването, той се запознава с хора, преминали терапия, която, все пак, стопира прогресирането. За процедурата, която ще бъде..

обновено на 09.07.24 в 15:30

13 села в Поморие с ново улично осветление

Близо 3000 модерни светодиодни фотоволтаични лампи, с понижени загуби на електрическа енергия ще бъдат монтирани в 13 от селата на Поморие. Проектът се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост.  Очаква се да бъде въведена и система за мониторинг на енергопотреблението и управление на осветителните системи чрез централна софтуерна..

публикувано на 09.07.24 в 14:30

Боляровската улица „Нико Пехливанов“ е с нов облик

На финал е изпълнението на етап едно от реконструкцията на улица "Нико Пехливанов" в Болярово, която включваше цялостна подмяна на пътната настилка, поставяне на бордюри и подновяване на тротоарната част. Кметът Христо Христов припомни, че улицата е една от най-дългите и натоварени улици в Болярово. Предстои през септември  да започнат планираните..

публикувано на 09.07.24 в 09:30

От днес въвеждат промяна на маршрута на автобус №6

Поради извършване на строително-ремонтни дейности на ул. “Йорданка Николова” в кв. "Рудник", се налага промяна в маршрута на линия № 6, уведомяват от "Бургасбус". В посока Бургас автобусите ще минават по ул. “Жечка Карамфилова” и спирка "Йорданка Николова" няма да се обслужва.  Промяната се въвежда от днес.

обновено на 09.07.24 в 07:25

Движението по част от улица "Д-р Нидер" се затваря за два месеца

От 11 часа днес ще бъде спряно движението на  автомобили по ул. „Д-р Нидер“ в участъка от ул. „Райна Княгиня“ до ул. „Антим I“. Временното ограничение ще бъде в сила до 9 септември.  Причината е ремонт след реконструкция на ВиК мрежа. 

публикувано на 09.07.24 в 07:14

Водата ще бъде спряна в квартал Рудник днес

Днес от 9 часа до 14 часа ще бъде спряно водоподаването в кв. Рудник  на карето между ул. "Лиляна Димитрова", "Кирил и Методий", "Пейо Яворов" и "Ахелой".

публикувано на 09.07.24 в 07:10