Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Сливен протестираха срещу зелените сертификати

В същото време опашки за ваксини, свършиха еднодозовите на "Янсен"

Граждани протестираха в Сливен срещу въвеждането на зелените сертификати. Тя изразиха недоволството си пред сградата на общината, като призоваха останалите граждани да се присъединят към тях. Те коментираха, че протестът им ще бъде ежедневен. 

С плакати „Ваксината е личен избор“ и „Не на зелените сертификати“ гражданите обявиха несъгласието си с въведената мярка.  

"Тази нова заповед за зелените сертификати ограничава свободата на всеки един от нас. Хората трябва да бъдем свободни. Свободната воля, която ние дадена от Бог никой няма право да ни я отнема"

В същото време пред единствения мобилен ваксинационен кабинет на пазара имаше опашка от чакащи за ваксина.  

"Не ни пускат на работа без ваксина. Не, не ме довела принудата . Аз изчаквах някакво време, за да видя какво се случва с ваксинацията. Аз си бях решил отдавна по принцип"

Д-р Даниел Попов, който работи във мобилния пункт коментира ,че еднодозовите ваксини са свършили.  

"Натоварено е, има доста хора. Към момента имаме изчерпани количества на „Янсен“. Очакваме скоро да ни донесат още"  

Днес от 17.30 в по главната улица на града се очаква шествие срещу зелените сертификати, организирано от политическа партия. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ченгене скеле с отличие на Българските Архитектурни Награди

Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ спечели една от Българските Архитектурни Награди’21. Тя е за атрактивните сгради с етнографските експозиции. Журито отличи със специален приз проекта, възложен от Община Бургас и сътворен от архитектурно студио „Мото“, а автор на дизайна на музейните експозиции е известният бургаски творец Венелин Шурелов...

публикувано на 30.11.21 в 11:22

Мадлен Мутафян и Росен Топкаров са новите общински съветници в Бургас

Мадлен Мутафян от БСП и Росен Топкаров от СЕК положиха клетва днес като общински съветници. Те заемат местата на Павел Маринов и Константин Бачийски.  Маринов бе избран за директор на регионалната еко инспекция, а Бачийски стана депутат от листата на “Продължаваме промяната”.  Изграждат нов учебен корпус в двора на Френската гимназия Част от..

публикувано на 30.11.21 в 11:07

„Ченгене скеле“ с празнична програма за Никулден

Културно-туристическият комплекс „Ченгене скеле“ се включва в празничната програма за Никулден.  Още от 4 декември там могат да се разгледа специално коледно градче - базар. В него ще се предлагат вкусни рибни специалитети, ръчно изработени изделия и подаръци, а за доброто настроение ще се погрижат различни артисти и музиканти. В съботния ден врати..

публикувано на 30.11.21 в 10:32

Търси се помощник за Общинския приют за кучета

Общинският приют за бездомни животни в Бургас търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там. За позицията могат да кандидатстват жени, без ограничения във възрастта. Работното време е от 08.30 до 17.00 часа, пет дни в седмицата. За свободната работна позиция може да се кандидатства на..

публикувано на 30.11.21 в 10:21

Поискаха оставката на общинския съветник от Царево Емил Пейчев

Декларация от общинските съветници на ГЕРБ в Царево се обсъжда на сесията днес. С нея те настояват съветникът Емил Пейчев да подаде оставка.  Бламират ли общински съветници работата на община Царево? Причината са неверни негови твърдения отправени към други съветници и местната управа. Той не присъства на заседанието.  След подадени жалби от..

публикувано на 30.11.21 в 10:15

Вече могат да се подават декларации за данъчните облекчения за деца

Родителите могат от днес да подават декларации за данъчните облекчения за деца. Тази година те ще са по-високи и ще се прилагат само за придобитите през 2021-ва година доходи. Размерът на облекчението за деца е в зависимост от броя им. Сумите, с които е възможно да се намали общата годишна основа при ползване данъчно облекчение за деца, са, съответно,..

публикувано на 30.11.21 в 08:54
Снимка: Архив

Общинският съвет в Бургас обсъжда днес продажбата на терени в „Росенец“

Около 60 имота, по около и малко над декар всеки, иска да продаде Община Бургас във вилната зона „Росенец“. Докладната записка ще бъде гласувана на сесията на местния парламент днес. Община Бургас предлага и да бъдат финансово подпомогнати няколко спортни клуба, както и прояви. Тези докладни предизвикаха дебат в ресорната комисия. По време на..

публикувано на 30.11.21 в 08:23