Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ще преминат ли учениците от Сливен в онлайн обучение?

Учениците от община Сливен се очаква от следващата седмица да преминат в онлайн обучение, ако заболеваемостта в общината надхвърли заболеваемост над 700 души, съобщи директорът на РЗИ д-р Петя Балулова, след заседание на Областния кризисен щаб. Очаква се това да се случи до средата на седмицата. По-рано днес от община Сливен отчетоха повишение при броя на заболелите на 100 000 души за 14 дни – 745души. 

Най-ниска остава заболеваемостта в община Котел и там учениците ще останат на присъствено обучение, съобщи д-р Балулова.  

"Регионално управление на образованието има готовност в община Сливен да мине на онлайн обучение, всички ученици. На ротация ще бъдат Твърдица и Нова Загора, където също е висока заболеваемостта. За сега Котел остава присъствено."  

Д-р Петя Балулова, директор на РЗИ Сливен

Изпълняващият длъжността директор на Регионалното управление на образованието Боян Аксаков обяви готовност училищата да въведат решението на Областния кризисен щаб в действие.  

" Това нещо да се случи от втори ноември т.е.  да има няколко дни на разположение за родителите да създадат организация и за самата система да се подготви."  

В община Сливен утре е неучебен ден, заради празника на града. Заради високата заболеваемост от COVID-19 са отменени всички празнични прояви.  Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас ще бъде домакин на мениджърска академия за училищни директори

Бургас ще бъде домакин на първата регионална "Мениджърска академия за училищни директори". Обучителната програма, която се повежда за трети път в страната ще избере лидери от 12  бургаски учебни заведения. Целта е те да преминат обучение за подобряване на мениджърските им умения.  Това каза проектният координатор на академията Александра..

публикувано на 25.11.21 в 12:51

До дни част от учениците в Ямболска област ще се върнат в клас

До дни  по-голямата част от учениците  в Ямболска област ще се върнат в клас. Заболеваемостта в региона трайно спада и във всички общини вече е под 500 на 100 хил. души население. От началото на следващата седмица учениците от 5 до 12 клас в общините Ямбол, Тунджа и Елхово преминават от обучение в електронна среда на ротационен принцип, тъй като..

публикувано на 25.11.21 в 08:29

Учениците от пет общини в област Бургас ще учат на ротационен принцип от 29 ноември

Министърът на образованието Николай Денков е издал заповед, според която учениците от пет бургаски общини ще преминат на ротационно обучение. Причината е спада на заболеваемостта на база 14-дневен период. Това важи за класовете в  Айтос, Малко Търново, Поморие, Приморско и Царево.  Учебните занятия ще бъдат по този модел до 3-ти декември, за останалите..

публикувано на 24.11.21 в 17:46

Не се знае кога и как ще се върнат в училище учениците от 5-ти до 12-ти клас в бургаска област

Преди дни Министерството на образованието и науката съобщи, че ще предостави 12,8 млн. лв. от своя бюджет на Министерството на здравеопазването  за закупуване на тестове за ученици. За да осигури тези средства, МОН отлага за следващата година някои ремонтни и инвестиционни дейности в училищата, детските градини и центровете за специална образователна..

публикувано на 23.11.21 в 17:21

С нова паметна плоча и фотоизложба ОУ "П.Р. Славейков" отбеляза своята 110- годишнина

С откриване на паметна плоча и фотоизложба  бяха отбелязани днес 110 години от създаването на училище "Петко Рачев Славейков" в Бургас. В 24 постера, разположени край Морското казино, е разказана дългогодишната история на учебното заведение, поставеният паметен знак  почита  Радосталения Гюрова.Това   е името на жената, която преди повече от век..

публикувано на 17.11.21 в 15:59

Около 1500 ученици от начален курс посещават присъствено занятията в Ямбол

Около 1500 от близо 4200 ученици от начален курс посещават присъствено учебните занятия в Ямболска област. В много от селата родителите отказват децата им да бъдат тествани. Особено притеснителна е ситуацията в община Тунджа, в някои от селата родителите категорично отказват тестване на учениците, подчерта зам.- кметът Димитър Димитров...

публикувано на 17.11.21 в 15:23

758 доброволци се включиха в тестването за COVID-19 на учениците

Нито един ученик в начален курс в Бургаска област не дал положителна проба за коронавирус след тестовете, с които децата от 1 до 4 клас се върнаха в клас. 8072 ученици са изследвани в понеделник и вторник. Това съобщи изпълняващият длъжността началник на РУО Лиляна Иванова. 539 паралелки се обучават присъствено в 89 училища. В тестването са..

публикувано на 16.11.21 в 14:29