Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Тази инициатива е факт от преди месец

Общинската администрация в Царево показва QR кодовете си

"Това дава 100 % сигурност на гражданите, които ползват услугите на фронт офиса", каза кметът Георги ЛапчевQR кодове на работното място на общинските служители в Царево дава 100 % сигурност на гражданите, които ползват услугите на фронт офисите в морския град. Тази практика е въведена още преди месец. Всеки може чрез личното си смарт устройство да сканира и да се увери в полза на своята сигурност, съобщи  кметът Георги Лапчев:

„Това е иновативен начин по който да успокоим обществото и да подскажем как ваксините работят и как можем да живеем по – нормално. Всеки един, който се страхува може да направи своята проверка, а не да вярва на някакви справки, тъй като не знам защо, но обществото напоследък спря да вярва на абсолютно всеки! Ето, че сега ако реши може по този начин да провери и да бъде спокоен.“  

В момента се водят и разговори със собствениците на хотели и заведения, които също да се включат в инициативата.Над 50% от жителите на общината са ваксинирани, а по заболеваемост тя е далеч от тъмночервената зона.  

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Парцелите, оцветени в зелено, ще бъдат обявени за продажба

60 имота във в.з. Росенец иска да продаде Община Бургас

Около 60 имота, по около и малко над декар всеки, иска да продаде Община Бургас във вилната зона „Росенец“. Парцелите са отредени са вилно застрояване и предложението е да се добавят в програмата за разпореждане с общинската собственост.  Началникът на ресорния отдел в администрацията Живко Димитров поясни:  „Регулационен план има, но това, на..

обновено на 26.11.21 в 17:38

"Булевард Демокрация" - на 26 ноември

Има една поговорка, някои твърдят, че си е наша, други – че е турска. Тя е срещана в различни форми, но една от популярните е "Да му имам на българина втория акъл, дето му идва отпосле." „По разпореждане на Върховната административна прокуратура  Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Държавната агенция „Безопасност на..

публикувано на 26.11.21 в 14:56

Малко клиенти в магазините на „Черния петък“ в Бургас

По-малко клиенти и по-малко стоки с намаления на „Черния петък“ в Бургас.  Голяма част от хората търсят промоциите в нета и предпочитат онлайн пазаруване, заради изискването за зелен сертификат като вход за големите търговски обекти.  Най-голям интерес има към дрехи, телефони и домакинска техника. . Отстъпките достигат до 50%, но не..

публикувано на 26.11.21 в 14:51

"Социален център - Бургас" представи своята "Шарена книга"

Наръчникът „ Шарена книга“ представиха днес в Бургас. Той е реализиран от сдружение „Социален център “ и е за служители и потребители на социални услуги за хора с увреждания. „Шарена книга“ обобщава натрупания досега опит на организацията, която  работи с младежи със специфични потребности. Акцентът е поставен върху..

публикувано на 26.11.21 в 14:06

Изграждат паркинг със зона за отдих между блокове 3 и 4 в „Изгрев“

Стартира изграждане на паркинг със зона за отдих между блокове 3 и 4 в к-с „Изгрев“. Проектът е поискан и съгласуван няколко пъти с техните жители и ще се осъществи по новата общинска програма „Моят град, моят квартал, моята улица".  Паркоместата ще са около 80.  Те ще заемат долу-горе половината от междублоковото пространство. Останалата част..

публикувано на 26.11.21 в 11:26
Веселин Шарлопов

Ако не се намали замърсяването, може да се ограничи ползването на дърва и въглища

Ако мерките за намаляване на фините прахови частици не дадат нужния ефект, може да се налагат рестриктивни такива. Това стана ясно на обсъждането на програмата за качество на атмосферния въздух в Бургас. Сред възможностите са ограничаване на автомобилния трафик за кли без или с ниска екокатегория за отделни зони, като центъра на града. Това..

публикувано на 25.11.21 в 18:57

"Булевард Демокрация" 25-ти ноември

Темата днес е регионална, но засяга мнозина търговци. Пазарът Краснодар е с нови, по-високи цени на наемите, търговците там недоволстват. Повече ще научим от управителят на Бургаски пазари. Ще ви разкажем и за академията за училищни директори, която предстои да се случи в Бургас. В коментара - какво значи нулева корупция и може ли Бургас да е с такъв..

публикувано на 25.11.21 в 14:47