Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ефективно наказание за кражба на валута за 77 000 лева

Снимка: МВР, архив

Ефективно наказание от 6 години „лишаване от свобода“ наложи Районният съд в Бургас. Подсъдимият противозаконно отнел валута на стойност 77 000 лева. 

По време на разследването е установено, че посочената сума е отнета от метална каса, намиращата се в складово помещение на къща за гости. Извършителят разбил няколко врати, а също така разблокирал електронно-кодовия заключващ механизъм на касата. 

Присъдата на Районният съд в Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Царево: "Нестинарка" не е под вода

Към момента метеорологичната обстановка на територията на община Царево се нормализира въпреки интензивните валежи от последното денонощие, съобщи Община Царево.  Няма данни за пострадали, на няколко места има локални наводнения в частни имоти. Има изровени изкопи на ВиК и частични проблеми с уличното осветление. Заради специфичната локация на..

публикувано на 02.09.24 в 09:10

Полицаи се отзоваха на сигнал за давещ се мъж в морето, отриха в дрехите му наркотици

Вчера, около 16:10ч. служители от бургаската жандармерия са се отзовали на сигнал за мъж, давещ се на плажа между село Равда и Несебър, съобщи бургаската полиция. Установено е, че той е 24-годишен криминално проявен мъж от с.Драговищица, който се е държал неадекватно и е отказал медицинска помощ. При извършения личен обиск са намерени и иззети четири..

публикувано на 02.09.24 в 08:50

Локализиран е пожарът в района на бившите Пехотински казарми в Ямбол

Локализиран е пожарът, който пламна следобед в района на бившите Пехотински казарми в Ямбол.  Пожар гори в бившите "Пехотински казарми" в Ямбол Огънят е засегнал сухи треви и храсти. Пожарникари и общински служители обхождат мястото, за да не се допусне възпламеняването на вече загасени огнища. Причината за пожара още не е известна.

публикувано на 01.09.24 в 20:25

Възстановиха движението към Слънчев бряг, в катастрофа загина жена (ОБНОВЕНА)

Възстановено е движението по пътя Бургас - Варна, край Слънчев бряг , който беше затворен по-рано за оглед и почистване след катастрофа.  67-годишна жена е загинала. Инцидентът е от малко преди 14:00 часа днес. Лек автомобил с варненска регистрация, управляван от 39-годишен немски гражданин (продължително пребиваващ в България), навлиза в насрещната..

обновено на 01.09.24 в 16:49

Пожар гори в бившите "Пехотински казарми" в Ямбол

Пожар гори в бившите „Пехотински казарми“ в Ямбол, сигналът е постъпил малко преди 16 часа.  Засегнати са сухи треви и храсти, на място са два противопожарни екипа. Към момента няма опасност огънят да се прехвърли към близките жилищни квартали.

обновено на 01.09.24 в 16:47

Четирима младежи са в полицията след спречкване пред денонощен магазин в Бургас

Около 4:50 часа днес в Първо Районно управление Бургас е получено съобщения за спречкване между четирима младежи.  То се е случило в близост до денонощен магазин на бул.“Христо Ботев“ в морския град. На място са пристигнали полицейски служители, които констатирали две компании от по двама бургазлии в словесни пререкания, но без физически сблъсък помежду..

публикувано на 01.09.24 в 09:40

Севим Али: Ахмед Доган е в Росенец, тук сме да го защитим

С български трибагреници и с викове "България без Пеевски" трети ден привърженици на Ахмед Доган  продължават   да стоят пред лятната му резиденция в парк "Росенец" край Бургас. Почетният председател се намира вътре, съобщи бургаският депутат Севим Али, който пристигна преди минути в сараите  от София . Преди него в сградата влезе и..

публикувано на 31.08.24 в 14:48