Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски каратеки заеха 1-во отборно място на ката и 2-ро на кумите

Снимка: Община Бургас

Бургаските каратеки от СК "Киокушин Спирит" грабнаха 1-во отборно място на ката и 2-ро отборно място на кумите на традиционното двудневно състезание, организирано от Българската киокушин асоциация – ИКО България и Спортен карате клуб „ИЧИ ГЕКИ Варна“, с треньор световният шампион Шихан Емил Костов. Състезанието се проведе на 23-ти и 24-ти октомври в град Кранево.

Първият ден мероприятието започна с Първенство по ката и кумите за възрастовите групи от 5 до 11 години включително, а вторият продължи с 17-тото Държавно Първенство за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани – на категории, където съответните възрастови групи се съревноваваха и в двете дисциплини – кумите и ката.

В състезанието, което бе официално открито от Председателя на БКА – ИКО България – Световния Шампион Шихан Емил Костов, взеха участие около 140 каратеки от различните клубове в страната, членове на Асоциацията.

От Бургаския клуб „КИОКУШИН СПИРИТ“, с треньор Световната Шампионка по ката – Сенсей Гергана Апостолова-Костова, взеха участие 35 състезатели, като призови места при различните дисциплини, възрастови групи и категории заеха:

Първенство по кумите

I Микаела Николова

I Мария Мустакерова

I Игор Пейчев

I Любомир Янев

I Арина Попова

I Гергана Янева

I Стратимир Стратиев

I Динко Наваро

I Димитър Кочев

I Димитър Пенджуров

II Елиф Бозаджиева

II Борислава Георгиева

II Патрик Бигъл

II Митко Стоянов

II Гергана Имперова

II Иван Павловски

II Симона Стойчева

II Добромир Янев

III Влада Казепова

III Мария Митова

III Живко Евтимов

III Георги Димитров

III Каролина Наваро

III Николай Стефанов

III Християн Бозов

III Изабелла Тодорова

IV Радостин Димитров

IV Йоан Пейчев

IV Александър Петров

IV Тихомир Атанасов

IV Стефка Арабаджиева

IV Николай Петров

Първенство по ката

I Микаела Николова

I-во място Отборна ката

Валентин Желев; Гергана Имперова; Димитър Кочев

I Любомир Янев

I Стратимир Стратиев

I Иван Павловски

I Валентин Желев

II-ро място Отборна ката

Патрик Бигъл; Игор Пейчев; Любомир Янев

II Митко Стоянов

II Стефка Арабаджиева

III Игор Пейчев

III Николай Стефанов

III Християн Бозов

III Динко Наваро

IV Изабелла Тодорова

IV Гергана Имперова

Специални награди в двудневното Първенство получиха:

- „най-техничен състезател“ – Александър Стоименов (СКК“Ичи Геки Варна“); и Любомир Янев (СКК“Киокушин Спирит“Бургас);

- „воля за победа“ – Никола Комаровски (СКК“Будо“Разград) и Станислав Иванов (СКК“Ичи Геки Варна“);;

Вторият ден, по време на церемонията по откриване на състезанието, бяха връчени от Шихан Емил Костов, колани и сертификати от Япония на защитилите степени по време на Летния Семинар:

- 1-во Кю – Богомил Костов – СКК“Ичи Геки Варна“;

- 2-ро Кю – Александър Стоименов - СКК“Ичи Геки Варна“;

- 2-ро Кю – Михаил Михайлов – СКК“Киокушин Силистра“;

След две седмици националния отбор на БКА заминава за Полша, където 7 състезатели на ИКО България, от които 4-ма от СКК„Киокушин Спирит“ Бургас и 3-ма от СКК“Ичи Геки Варна“, ще вземат участие съответно в 34-тото Европейско Първенство на категории, което ще се проведе на 13-ти и 14-ти Ноември 2021 в град Катовица.

Отборът ще бъде съпроводен от Световните Шампиони Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 600 ентусиасти ще бягат на седмото издание на Бургас Рън’ 2024

Тази неделя, 15 септември, стартира седмото издание на Бургас Рън. Стартът е с начало 9:00 часа, пред КЦ „Морско казино”.  Регистрираните състезатели вече са над 600.  Утре, 12 септември, е последният ден за онлайн регистрация. Тази година събитието предлага трасе с дистанция 10 км, което ще премине през сърцето на града. Част от главните пътни..

публикувано на 11.09.24 в 12:35

Валентин Люцканов с рекорд по титли от Държавно първенство по подводен риболов

Състезателите на СКПР „Черноморец Бургас“ за пореден път застанаха в челните позиции, спечелвайки отборната и индивидуална титли в 56-то Държавно първенство по подводен риболов. То се проведе от 5 до 8 септември в акваторията на Несебър и Радва. Бургаският тим в състав Пламен Арабаджиев, Антон Арабаджиев, Николай Танев и Валентин Люцканов беше първенец..

публикувано на 11.09.24 в 12:30

Приморско отново събра 800 "Лъвски сърца" на мащабен триатлон

Ултра крос триатлонът „Лъвско сърце“ приключи успешно за девети пореден път този уикенд. Приморско събра хиляди атлети, доброволци и любители на спорта от цяла България и чужбина на вече традиционното тържество на издръжливостта и масовия спортен дух. Близо 800 души участваха в няколко дисциплини – 3 км плуване в залива на север от..

публикувано на 10.09.24 в 12:05

Цанко Цанков със световен рекорд по плуване в река Дунав

Световен рекорд на 108 километра непрекъснато плуване в река Дунав постави плувецът Цанко Цанков вчера в деня на Съединението на България. Той стартира в 03:17 часа от брега на село Кошава и финишира на брега на град Козлодуй в 21:31 часа. Времето, което той постигна с плуване беше 18 часа и 12 минути,  никъде няма такова постижение, което да е над 50..

публикувано на 07.09.24 в 16:00

Несебър е домакин на турнир по спортни танци

Международният турнир по спортни танци  „Купа Несебър“  ще събере този уикенд над  1400 участника в  най-новото спортно бижу на общината  -Многофункционалната зала „Арена Несебър“. Състезателите, които ще покажат красотата и грацията на танцовото изкуство, са от 14 държави - България, Германия, Гърция, Израел, Молдова, Нидерландия, Полша, Словения,..

публикувано на 07.09.24 в 09:46

Бургас е домакин на турнир по диск голф

Бургас е домакин на турнира по диск голф Bulgarian Open 2024, който ще се проведе този уикенд. Официалното откриване на надпреварата е в 10:00 ч., а обявяването на победителите и церемонията по награждаването са планирани за 17:30 часа в неделя. Турнирът ще се проведе в парк „Езеро“ на игрището за диск голф. Участието е безплатно...

публикувано на 07.09.24 в 08:48

Започва триатлона "Лъвско сърце"

Днес започва триатлона "Лъвско сърце". Крос триатлонът от 140 км, плуване, колоездене и бягане ще се проведе на плаж Перла – Странджа – Приморско и покрайнините на резерват Ропотамо. За девета поредна година професионални атлети и любители са предизвикани да преминат трасе с ултра дистанци, като паралелно с триатлона ще се проведе и полу-маратон. Тази..

публикувано на 07.09.24 в 07:48