Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Царево инспектира важни строителни обекти

Кметът на Царево инж. Георги Лапчев провери на какъв етап са строителните дейности на част от обектите, които се изграждат на територията на общината. Това са  новата крайбрежна алея в квартал Василико и новостроящата се спортна зала. В огледа градоначалникът бе придружен от зам.-кмета Георги Стоянов. 


Паралелно се работи и в други населени места в морската община. Те се изпълняват в рамките на националната кампания "За чиста околна среда 2021" на Предприятие за управление дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/

В с. Кондолово, с. Изгрев, с. Варвара, с. Бродилово, с. Резово, с. Кости, с. Фазаново, с. Българи,  Ахтопол, с. Синеморец и с. Лозенец се изпълняват поетапно и безпроблемно предвидените дейности по реализиране на обектите. 

Изпълнението на възложените обекти за строителство в община Царево ще продължи да променя в положителна посока облика на най-морската община.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пръскане на зелени площи срещу кърлежи

Пръскат срещу кърлежи и комари в Болярово

От  днес в община Болярово ще бъдат обработени пясъчниците за игра в детските и учебните заведения на територията на цялата община. На 17 септември 2024 г. ще бъде извършена дезинсекция срещу комари и кърлежи. Общината призовава хората да  избягват районите, обработвани с препарати, поне за  следващите 24 часа, на които ще има поставени уведомителни..

публикувано на 10.09.24 в 13:14

Приключи ремонтът на детска ясла в квартал „Клуцохор“ в Сливен

Приключи частичният ремонт на Детска ясла №12, улица „Хилендар“ №9 в квартал  „Клуцохор“. Община Сливен започна дейностите през юли тази година в две от групите, намиращи се на втория етаж на детското заведение.  При ремонта са подменени вътрешните дървени прегради с PVC. Сменени са настилките – ламинирани плоскости и теракота, осветителни тела,..

публикувано на 10.09.24 в 13:11

Започва основен ремонт на стария път между Царево и Лозенец

Аварийно-възстановителните работи по стария път, свързващ град Царево и Лозенец стартират от днес, съобщават от пресцентъра на морската община.  Пътят  преминава край с.о Арапя и с.о Оазис. Ремонтът налага временна организация на движението, реверсивно движение в някои отсечки и поетапни затваряния на пътя за движение в участъка между..

публикувано на 10.09.24 в 09:23

Как се справят хората във Воден два месеца след огнения ад и малко преди изборите

През това лято боляровското село Воден доби печална известност. На 17 юли огнената стихия за минути помете къщи, стопанства и градини. Тежката участ на жителите предизвика вълна от съчувствие, а представителите на властта, депутати и политически лидери дойдоха лично да засвидетелстват своята съпричастност и да обещаят помощ. Два месеца по-късно, на..

публикувано на 10.09.24 в 09:12

Академия за млади предприемачи в земеделието ще се проведе в Бургас

Второто издание на Академията по предприемачество в земеделието ще се проведе от днес до 13 септември във филиала на СУ "Свети Климент Охридски", разположен в Международния конгресен център.  Сред целите са развитие на младежкото предприемачество и на новосъздадени или млади компании в сектор селско стопанство (храни, напитки, козметика,..

публикувано на 10.09.24 в 08:38

Без ток в няколко села в Бургаско

От 9 до 16:30 часа без електрозахранване ще бъдат селата Трояново и Винарско в община Камено. Без ток ще бъдат хората в несебърските села Паницово и Козница от 9 до 17 часа.  Електрозахранване няма да има от 9 до 16 часа в поморийските села Габерово и Дъбник. 

публикувано на 10.09.24 в 07:10

Затварят за месец част от бургаската улица „Любен Каравелов"

Ззатваря се за движение на превозни средства част от бургаската ул. „Любен Каравелов. Това се налага в ъв връзка с ремонтно-възстановителните дейности на битово-фекалната канализация От 10:00 часа на 10.09.2024 г. – вторник, до 10.11.2024 г. автомобилите няма да могат да преминават в участъкът от бул. „Мария Луиза“ до ул. „Дебелт“.  Там се..

обновено на 10.09.24 в 06:51