Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щастлива майка: Репродуктивните специалисти в УМБАЛ Бургас са вълшебници

Кристина Павлова с дъщеря си Изабел
Снимка: УМБАЛ Бургас

Щастлива майка изпрати писмо до ръководството на УМБАЛ Бургас. Кристина Павлова споделя емоциите, страховете и надеждите, през които минава една двойка с репродуктивни проблеми. 

„Отне ми три години да напиша това писмо. То не е само, за да благодаря на хората, дарили ме с дете, а е молба, апел, призив! Ние сме семейство с репродуктивни проблеми, през годините се срещнах с хора с подобни съдби, търсещи своя път и решение, пътуващи хиляди километри до различни градове, изразходващи сили, енергия и пари… Ако преди три години имах страхове от това, че сме бездетни, сега с отворено сърце разказвам как тук, в Бургас, срещнахме нашия вълшебник и как той ни накара да вярваме в чудеса! Нека да помогнем на повече бургаски семейства да  повярват, че точно тук ще се сбъдне тяхната мечта за дете!“, пише Кристина Павлова.

„За да създадеш живот, освен изключителен професионализъм и опит, е нужно да притежаваш огромно сърце. Преди три години, прекрачвайки прага на Звеното по асистирана репродукция не предполагах, че съм на точното място и в точното време. Там, в лицето на д-р Антонио Душепеев и прекрасния му екип (ще ги назова с имена, защото заслужават дълбок поклон) Мина Маркова, Ваня Янкова, Мария Петрова, Донета Кехайова, Димка Рашкова, се случи нашето чудо! Неведнъж им поверявах живота си и без колебание бих го сторила отново. Не след дълго се появи и нашето всичко! Тя вече е на три години и се казва Изабел. Той бе лекарят, който я видя, когато бе ембрион и отново той, когато проплака за пръв път. Няма думи с които да се опише радостта от положителния резултат, биещото сърце и първата прегръдка…Това нямаше да бъде възможно без Вас, д-р Душепеев и прекрасния ви екип. Винаги ще сме Ви благодарни, защото не спряхме да вярваме заедно“, продължава писмото на младата майка.

В благодарността си Кристина споделя цитат от книгата на Ивайло Митев „Бездетен“, която се продава с благотворителна цел в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми и най-точно описва нейните емоции: 

Децата на бездетните идват трудно. Много трудно! Родилните болки започват още от сърцето, което страда по тяхната липса. Само децата на Бездетните могат да ти кажат: „Мамо, вие с тати толкова дълго време сте ме НЯМАЛИ, че сега като ви намерих, вече си имаме всичко, нали?" Децата на Бездетните се раждат първо в молитвите и сънищата. Задължително първо там! Очите им винаги говорят, носят в ръчичките си кристално сърце, а босите им крачета тичат в полета, огряни с ангелско сияние. Децата, белязани с космическо очакване ВИНАГИ идват!

Направи им път! Напиши в сърцето си ЛЮБОВ! И когато тази любов е безусловна, чиста, истинска, прощаваща, невзискателна, търпелива и мъдра, децата я кодират.

И пристигат. На точното място. В точното време.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Служители на РЗИ помагат за осъществяването на достъпа до здравното досие на гражданите

Всички граждани, които желаят да имат достъп до електронното си здравно досие, но нямат електронен подпис, могат да потърсят за съдействие три институции. Това са РЗИ, Районната здравна каса и "Информационно обслужване" в Бургас. Техни представители ще помогнат на гражданите. Достъп осъществяваха днес от здравната инспекция на площад "Тройката"...

публикувано на 04.09.24 в 14:32

И РЗИ-Ямбол с кампания за е-здраве днес и утре

Днес и утре служители на Регионалната здравна инспекция в Ямбол ще проведат кампания за  необходимостта от използването на електронното здравно досие.  Кампанията ще се проведе съвместно със служители на Информационно обслужване, уточни директорът на РЗИ Ямбол д-р Радостина Калчева: „Които пред община Ямбол от 10 до 12 и от 14 до 16 часа ще осигуряват..

публикувано на 04.09.24 в 09:14

РЗИ-Бургас с информационна кампания за електронното здравно досие и приложението "еЗдраве"

РЗИ-Бургас ще проведе днес и утре информационна кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението еЗдраве, разработени от Министерството на здравеопазването. Всички български граждани над 18 години, които нямат електронен подпис /КЕП/, вече ще имат достъп през смарт устройство телефон, таблет до личното си електронно пациентско..

обновено на 04.09.24 в 08:11

Бъдещи медици работят като болногледачи в УМБАЛ Бургас

Бъдещи лекари, медицински сестри и акушерки работят в УМБАЛ Бургас докато следват. Те са назначени като болногледачи и имат възможност да се грижат за пациентите и да усвояват практически умения по време на обучението. В момента работещите студенти са 36, има и още желаещи, съобщиха от отдел "Човешки ресурси" в болницата. След като завършат,..

публикувано на 03.09.24 в 12:05

Изписването на цялата терапия за хронично болни на една рецепта вече не е задължително

Изписването на цялата терапия за хронично болни пациенти на една рецепта няма да бъде задължително, а ще се случва по преценка на лекуващия лекар. Това предвиждат окончателните нормативни промени на здравното министерство, които влизат в сила от днес, 1 септември. С тях се въвежда възможност за частично изпълнение на рецепта за медикаменти, заплащани от..

публикувано на 01.09.24 в 09:00

Предстои развитие на телемедицината в Бургас

Съфинансиране от над 244 000 лева ще осигури Община Бургас за изграждане на 5G и Edge инфраструктура за по-добра здравна грижа в областта. Това реши местният парламент на днешната сесия. Докладната записка е внесена от кмета Димитър Николов. Общината ще се присъедини към консорциума по проекта, за да се осигури успешна свързаност и възможност за..

публикувано на 30.08.24 в 16:18

РЗИ и Комисията за потребителите със спешни проверки за т. нар. "енергиен прах"

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева разпореди Регионалните здравни инспекции да направят спешни проверки за продажбата на т.нар. енергиен прах, наричан още "енергиен сниф". Проверките ще са съвместно с Комисията за защита на потребителите. Експерти на министерството вече са проверили места за онлайн продажба на този прах и ще предаде..

публикувано на 29.08.24 в 14:15