Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Gipsy Kings и Boney M пристигат в Бургас за SPICE Music Festival 2022

20 световни изпълнители вече потвърдиха участието си в SPICE Music Festival на 5, 6 и 7 август догодина Бургас. В следващото издание на фестивала сцените ще бъдат две – Главна и Диско.

„В четвъртото издание на SPICE Music Festival отново залагаме на най-добрата формула, която прави този фестивал неповторим - вечни музикални хитове, качествен звук и визуални ефекти, вкусна храна, подбрани напитки и незабравими емоции с приятели на метри от морския бряг. Този път фестивалът ще протече под надслов „Музикално пътешествие“ – ще слушаме музика от Азия, през Европа, та чак до бразилските ритми на самбата. Както винаги, ще има и много изненади, които тепърва предстоят“, обяви организаторът на събитието Николай Тодоров.

Специални гости на фестивала ще бъдат легендарните Gipsy Kings, с които ще танцуваме на вечните парчета „Bamboleo”, "Volare", "Djobi Djoba", "Baila me" и "Hotel California". Музикантите ще пристигнат с екип от над 20 души и обещават страхотно шоу край морето.


Шведският изпълнител с персийски корени Arash също ще бъде в Бургас. Специално за SPICE Music Festival е подготвил впечатляващ 90-минутен спектакъл, по време на който ще чуем и емблематичните му хитове, превзели топ класациите в Европа и света - „Boro Boro“, „Temptation“, ”Broken angel”, “Angels Lullaby”, “Dooset Doram” и много други.

За първи път в България ще пристигнат изпълнителите на тоталния хит на 90-те „Macarena“ -Los del Rio. Световният успех на братята Антонио Ромео Монхе и Рафаел Руис идва именно с мултиплатинения летен хит, който се продава в над 4 милиона копия в САЩ, а за първи път ще прозвучи на живо и на българска сцена.

Освен тях, за първи път в Бургас ще пристигнат и италианската изпълнителка Gala със своята група, германската евроденс сензация Cascada, ирландската поп група Liberty X и нидерландската певица и танцьорка Loona.

В програмата на SPICE Music Festival ще се насладим и на един от емблематичните гласове на 90-те години – бившата вокалистка на „M People“ – Хедър Смол. Британската соул певица постига световен успех с хитовете „Moving On Up“, „One Night In Heaven“ и „Search For The Hero“, които ще си припомним в Бургас.

Но изненадите не свършват до тук! Очакваме и DJ SASH с едно от най-слушаните парчета в края на деветдесетте години - „Ecuador“, а както и изпълнителите на вечните футболни хитове „Samba de Janeiro“ – Bellini и „Carnaval de Paris“ - Dario G.

Фестивалната зона ще озвучат и британската поп формация Touch & Go, немската електронна група Loft, евроденс проекта „Magic Affair“ и испанския изпълнител Chimo Bayo.

През 2022 г. фестивалната зона ще бъде още по-голяма и ще побере още една сцена - Диско сцена. И както можете да се сетите – пред нея ще се танцува! Имате няколко месеца да си припомните как се танцува Ламбада, защото в програмата се включват създателите й – KAOMA, Fab Morvan от MILLI VANILLI, както и The Weather Girls с вечния им хит „It’s Raining Men“. Компания ще им правят Ottawan с „Hands Up“, „D.I.S.C.O.” и Boney M.Xperience с вечните хитове на групата.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Триметрови кукли откриват Международния куклен фестивал в Бургас

С парад на гигантски марионетки ще бъде открит Международният куклен фестивал „Дни на куклите“ в Бургас тази неделя. 11-то издание е посветено на 70-та годишнина на бургаския куклен театър, посочи директорът на културната институция Христина Арсенова. По този повод ще бъде открита и тематична изложба, която ще включва фотоси на най-голямото..

публикувано на 01.08.24 в 11:27

Допълнителeн паркинг за предстоящите концерти и фестивали в Бургас

Специална паркинг зона ще бъде осигурена в Бургас на  2 и 3 август (по време на SPICE Music Festival) , както и на 7 август (за концерта на Лени Кравиц) . В диапазона  от 16.00 до 08.00 часа ще може да се паркира на ул. „Булаир“, в отсечката от ул. „Константин Фотинов“ до ул. „Цар Симеон I“.  Капацитетът на участъка е за около 120..

публикувано на 31.07.24 в 17:08

Концерт на "Фортисимо" и "Морски песъчинки" тази неделя в Летния театър

Две кръгли годишнини ще отбележи диригентът Милена Добрева с концерт в Летния театър на Бургас. Това са 20 години от създаването на вокална формация „Морски песъчинки“ и 10 години на вокален ансамбъл „Фортисимо". "Музиката в нас", ще се проведе на 4 август от 20.30 часа в Летния театър. "Излизаме всички на сцената. Дори включваме най-малките морски..

публикувано на 31.07.24 в 13:38

Spice Weekend ще „разтърси“ Бургас от 2 до 4 август

Поредният тематичен уикенд в Бургас ще бъде с епицентър Spice Music Festival. Емблемата на фестивалния живот в морския град се завръща за шесто издание, а изпълнителите в него са добре познати в световен мащаб. В първия фестивален ден – 2 август – сцената на фестивала ще взривят 2 Unlimited, Haddaway, немската транс група Fragma, денс формацията Groove..

публикувано на 31.07.24 в 13:00

Духовното във фокуса на картините на Нели Тодорова

Изложба живопис, озаглавена „Претворения“, представя в Бургас поморийската художничка Нели Тодорова. Това са над 70 платна, като заедно с най-новите творби присъстват и такива, правени през годините, споделя авторката. Общото между тях е, че илюстрират творчеството, търсенията и вълненията ми през всички тези години, сподели Нели Тодорова...

публикувано на 31.07.24 в 11:49

Романът "Магдалина" на Слави Томов набира популярност в социалните мрежи

Лято, море, любов и страст събира новата книга на бургаския журналист и писател Слави Томожв – Магдалина. Едно лятно четиво, което превежда читателя през годините на израстването на 16-годишният Пепе. Неговият живот се преобръща, след като се появява 30-годишната „Магдалина“. Дали недостижимата за много мъже красавица ще се превърне в "играчка" в..

обновено на 31.07.24 в 11:19

В Бургас се проведе XVI фестивал на украинската култура

Двудневният фестивал на украинската култура, който започна в понеделник, се превърна в традиция за Бургас, която показва украинското изкуство.  Пъстрото събитие се организира за 16-та поредна година от ”Български център за славянска култура и духовно развитие" и сдружение „Диаспора на Украйна“, с подкрепата на Почетното консулство на Украйна в Бургас и..

публикувано на 31.07.24 в 09:36