Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Руен с най-ниска избирателна активност

Снимка: Ани Петрова

В Бургаска област най-ниска избирателна активност е регистрирана в община Руен, където живеят предимно етнически турци. До 11 часа в общината са гласували едва 4.74 на 100 от жителите и. Руен е втората по брой гласоподаватели община в Бургаска област.

28 хиляди 120 са избирателите в община Руен. В общинския център улиците и площада са пусти. И пред избирателните секции няма хора. Слушаме председателите на първа и втора секционни комисии

"Мая Тодорова се казвам, слаба е избирателната активност, имаме 10  души гласували. Много, много по-слабо е от миналата седмица. Имам си обяснение, но то си е за мен".

"Много ниска е избирателната активност, до момента са гласували около тридесет и няколко души. А трябва да гласуват 595".

Как коментират жителите на Руен изборите за президент

"Просто трябва да се гласува, за бъдещето, за държавата, за да сме по-добре".
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Васил Александров встъпи в длъжност като областен управител на Ямбол

Завършване строителството на новата болница в Ямбол и подобряване на пътната инфраструктура са сред приоритетите на новия областен управител Васил Александров. Той официално встъпи в длъжност и се запозна със служителите на администрацията.  Привличането на инвестиции в региона и по-тясно взаимодействие между бизнеса и учебните заведения на..

публикувано на 18.01.22 в 07:35
Министерски съвет

Правителството назначи нови осем областни управители

Министерският съвет прие решение, с което назначи нови 8 областни управители в Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол. Със същото решение се освобождават заемащите досега съответните длъжности. За областен управител на област Ямбол е назначен Васил Александров . Той е магистър по „Международни икономически отношения“ и..

публикувано на 17.01.22 в 16:50

Стойко Танков ще съдейства за ремонт на мостово съоръжение край Черноморец

Областният управител Стойко Танков посети днес община Созопол, където се срещна с кмета  Тихомир Янакиев и с кмета на град Черноморец Росен Деспов. Поводът за посещението е обезпокоителното положение на пътен участък около Черноморец, за което областният управител беше информиран от кмета на Созопол. По време на срещата, на която присъства и..

публикувано на 17.01.22 в 16:37

ЕК одобри българската схема от 30 млн лв. в подкрепа на туристическия бранш

Европейската комисия одобри българска схема в размер на 15,3 милиона евро (30 милиона лева) в подкрепа на предприятията, извършващи дейност в туристическия сектор, засегнати от пандемията от коронавирус. Мярката беше одобрена съгласно  Временната рамка  за държавна помощ. Помощта по схемата ще бъде под формата на преки безвъзмездни средства. За да..

публикувано на 17.01.22 в 14:00

Нуждаем се от ускорено приемане на Интегрираната стратегия за Югоизточния регион

По време на парламентарния контрол народната представителка  Деница Николова попита министъра на МРРБ Гроздан Караджов какви усилия полага ресорното министерство и новото правителство за бъдещи, ключови   проекти за Бургас и региона.Докъде е стигнало приемането на проекта за Интегрирана териториална стратегия за развитието на Югоизточен район..

публикувано на 14.01.22 в 11:29
Жечо Станков

Жечо Станков: Липсват компенсации за предприятията, които не отвориха заради скъпия ток

„Трябва да подкрепим българските потребители, малкият и среден бизнес, индустрията и всички, които страдат от високата цена на енергията. Най-важното е, че в нашето предложение има посочени източници на финансиране. Цената на тока е висока, трябва навреме да се дадат компенсации, а те липсват до момента. Ние сме парламентарна република и няма как да..

публикувано на 13.01.22 в 14:35

Стойко Танков става областен, под въпрос е човекът на „Промяната“

Областният лидер на БСП Стойко Танков ще е новият областен управител, потвърдиха източници на БНР-Бургас. Очаква се неговото назначение да бъде гласувано от Министерския съвет утре. Стойко Танков ще седне на мястото на Мария Нейкова, потвърдиха няколко души от коалицията, в това число и самият Танков. При квотното разпределение именно на..

публикувано на 04.01.22 в 15:43
Подкасти от БНР