Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Изграждат паркинг със зона за отдих между блокове 3 и 4 в „Изгрев“

Стартира изграждане на паркинг със зона за отдих между блокове 3 и 4 в к-с „Изгрев“. Проектът е поискан и съгласуван няколко пъти с техните жители и ще се осъществи по новата общинска програма „Моят град, моят квартал, моята улица". 

Паркоместата ще са около 80. 

Те ще заемат долу-горе половината от междублоковото пространство. Останалата част остава зелена. Заради изчерпания бюджет на Общината в края на годината, проектът ще бъде завършен през следващата.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаската болница отчита 120 по-малко родени бебета през миналата година

За изминалата 2021-ва година в отделението на бургаската болница са се родили   1546 бебета. Това е с около 120 новородени по-малко в сравнение с предходната година. Запазва се тенденцията да се раждат повече момчета, отколкото момичета. Добрата новина е, че е спаднал и процентът на недоносените бебета, коментира раждаемостта началникът на..

публикувано на 21.01.22 в 10:01

Депутатите гласуват окончателно удължаване на действието на Бюджет 2021

Депутатите ще гласуват окончателно удължаване действието на законите за държавния бюджет, на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване за 2021 г. до края на март тази година. Очаква се те да подкрепят предложението за компенсация на пенсионерите, които през януари получиха по-ниски доходи спрямо декември. С окончателното гласуване на..

публикувано на 21.01.22 в 08:49
архив

1546 са новородените бебета през 2021 година в УМБАЛ Бургас

1546 бебета са се родили в отделението на бургаската болница за изминалата 2021-ва година. Това е с около 120 новородени по -малко в сравнение с предходната година. Добрата новина е, че е спаднал и процентът на недоносените бебета, коментира раждаемостта началникът на родилното отделение д-р Антонио Душепеев. "Продължаваме да сме..

публикувано на 21.01.22 в 08:34

Производителите на картофи, лук и чесън доказват реализираната си продукция до 31 януари

 Държавен фонд „Земеделие“ напомня, че до 31 януари  земеделски производители, кандидатствали по схемата за обвързана подкрепа за картофи, лук и чесън за Кампания 2021, трябва да подадат декларация по образец и да предоставят документи, които доказват минимални добиви и реализация на произведената продукция, съгласно чл. 32 на Наредба 3 от 17.02.2015 г...

публикувано на 21.01.22 в 08:00

Скъпият ток реже от капиталовите разходи на общините

В общините Руен и Камено засега не се обмисля въвеждане на режим на уличното осветление. Кметовете обаче са категорични, че до крайната мярка ще се стигне, ако сметките за ток продължават да са толкова високи и следващите два месеца и държавата не реагира .  Около 50 000 лв. плаща община Камено за енергоносители на месец - около 35..

обновено на 20.01.22 в 17:27

Непосилните сметки за ток и газ са голям проблем за хората в Ямболска област

Повишените разходи за газ и електричество, както и непрекъснато растящите цени на стоките вече са не само неприятна изненада за жителите на по-малките градове, но и на общинските администрации също. Появяват се множество проблеми, поставени пред тях. Правителството обсъжда мерките за овладяване на енергийната криза Зеленчуковият..

публикувано на 20.01.22 в 17:19

Има ли хале за ремонт на лодки в Крайморие и защо е нужна помпа за сантинни води

Рибари от местни сдружения в Крайморие искат от Община Бургас да изгради хале за ремонт на лодките им, както и да се закупи помпа за сантинни води (отпадъчни води, в резултат на корабоплавателна дейност, съдържащи нефтени отпадъци) . Общински съветници по време на заседанията на постоянните комисии се наложи да уточняват с вносителите на..

публикувано на 20.01.22 в 15:19
Подкасти от БНР