Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Малко клиенти в магазините на „Черния петък“ в Бургас

Все повече потребители пазаруват онлайн


По-малко клиенти и по-малко стоки с намаления на „Черния петък“ в Бургас. Голяма част от хората търсят промоциите в нета и предпочитат онлайн пазаруване, заради изискването за зелен сертификат като вход за големите търговски обекти. Най-голям интерес има към дрехи, телефони и домакинска техника.. Отстъпките достигат до 50%, но не всички смятат, че са реални, показва репортерска проверка. 

Не е като на запад, с по 60-70% намаление, тук са доста по-малки. Аз си купих яке с 20% отстъпка

„Взех си слушалки, но не бяха на промоция. Понякога намаленията са фиктивни

Купихме на децата коледни подаръци лего и плюшени играчки с намаление. Доволни сме от покупките.

„Дойдох за телефон, но не си купих, цените са високи“

Търговци намалиха част от стоките си още преди Черния петък. Въпреки промоциите обаче и според тях пандемията си казва думата и оборотите не са това, което очакват.

Гаранциите на стоките, закупени по време на „Черния петък“ важат в пълния си размер, предупреждават експерти. Те обръщат внимание при пазаруване онлайн да се проучи избрания електронен магазин. Потребителите, предпочели този начин на пазаруване също имат право на рекламация. Те могат да върнат стоката в рамките на 14 дни. Но в същото време не всички продукти подлежат на връщане, което трябва да е описано в условията на промоцията.

Повече чуйте в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Бургасбус" спира временно нощната автобусна линия

От “Бургасбус” ЕООД информират всички пътници, ползващи услугите на превозвача, че поради усложнената епидемиологична обстановка и силно намалелия пътникопоток, считано от утре  - 26.01.2022 г., дружеството временно ще преустанови изпълнението на нощната автобусна линия.

публикувано на 25.01.22 в 15:49

Дебат около арт-кафетo на ул. „Алеко Константинов“ в Бургас

Докладната записка за отдаване под наем на арт кафе в района на ремонтираната ул. „Алеко Константинов“ предизвика дебати в Общинския съвет в Бургас. Предвижда се след публична тръжна процедура обектът да бъде отдаден под наем за срок от 5 години. В края на миналата година, местният парламент реши да бъдат предоставени отстъпки за..

публикувано на 25.01.22 в 14:22
В годините назад водата от река Адата е достигала до южния отводнителен канал чрез една корекция, която при изграждането на обходния път е засипана и унищожена, посочват от

АПИ: Строителят на обходния път на Поморие да махне инертните материали от езерото

Най-късно до 20 февруари изпълнителят на обходния път на Поморие трябва да предприеме действия за отстраняване на инертните материали, останали от строежа в района на Поморийското езеро, както и да рекултивира околните терени. Разпореждането е на Агенция "Пътна инфраструктура". Влошаване състоянието на хидрологичния режим на Поморийското..

обновено на 25.01.22 в 12:16

Наградата „Сирак Скитник“ ще бъде връчена тази вечер

Днес Българското национално радио навършва 87 години. На 25 януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за утвърждаване Наредбата-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост и официално започва дейността на националното радио. Рожденият ден се..

публикувано на 25.01.22 в 09:17
архив

Общинският съвет в Бургас с първо заседание за 2022 година

Над 20 точки са включени в дневния ред на общинските съветници в първото им заседание за тази година. Акценти в обсъжданията се очаква да бъдат  - промените в наемите на зали за културни събития, подпомагане на местния бизнес чрез намаляване или освобождаване от общински наем за определен период от време за помещенията, които те са наели,..

публикувано на 25.01.22 в 08:30

Бургас кандидатства за Европейска младежка столица

Бургас кандидатства за "Европейска младежка столица" през 2025 година. Инициативата е на Европейския младежки форум и се реализира от 2009-а година насам. Ползите за града домакин са привличане на множество събития с фокус върху най-младите. У нас досега единствено Варна е била носител на титлата през 2017-а година.  Зад идеята Бургас да..

обновено на 24.01.22 в 18:54

Пътищата в община Царево са проходими при зимни условия

Пътищата и уличната мрежа в община Царево са проходими при зимни условия, съобщиха от местната администрация.  Веднага след спирането на снеговалежа е предприето опесъчаване, като са обработени  всички натоварени участъци. Опесъчаването на улиците продължава.  Призовават се  шофьорите за повишено внимание и съобразена скорост. 

публикувано на 24.01.22 в 15:46
Подкасти от БНР