Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На "Лесово" задържаха над 4 тона контрабандни сексуални стимуланти

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас задържаха 4085 кг контрабандни билкови сексуални стимуланти и хранителни продукти при проверка на товарен автомобил.

Камионът с чужда регистрация е пристигнал на Митнически пункт Лесово на 23.11.2021 г. на входящо трасе от Турция, управляван от молдовски гражданин. Шофьорът е декларирал, че превозва групажна стока от Турция за Русия. Митническите служители селектират превозното средство за щателна митническа проверка, при която между декларираните стоки са открити недекларирани 7700 опаковки по 240 грама паста и 125 опаковки по 230 грама паста с различни надписи - и двата продукта са сексуални билкови стимуланти. В товара са открити също и недекларирани 5100 опаковки по 400 грама орехова паста и 700 броя продукт от пчелен мед в опаковки по 240 грама.

Недекларираните общо 13 625 опаковки с контрабандно пренасяни продукти са иззети. Според първоначалната експертиза от вещо лице, тяхната стойност е в размер на 165 699 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за стокова контрабанда, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Община Стралджа обяви частично бедствено положение заради безводие

Кметът  Атанас Киров обявено частично бедствено в населените места на територията на община Стралджа заради безводие. То важи за  Александрово, Атолово, Богорово, Воденичане, Войника, Джинот, Иречеково, Каменец, Леярово, Лозенец, Люлин, Маленово, Недялско, Палаузово, Поляна, Правдино, Първенец, Саранско, Тамарино и Чарда.  Бедственото положение..

публикувано на 17.07.24 в 11:20

Моторист е с опасност за живота след катастрофа в Несебър

28-годишен моторист е с опасност за живота след катастрофа в района на несебърската улица "Хан Крум", съобщават от полицията. Той се е движел към Стария Несебър, когато е настъпил пътният инцидент с автомобил, управляван от 55-годишна жена от София. Към момента не е установена причината за катастрофата.  Мъжът е  с гръдна травма, фрактура на седем..

публикувано на 17.07.24 в 08:20

Продължава гасенето на пожара в община Болярово, обявено е частично бедствено положение

Продължава гасенето на пожара в крайграничната община Болярово, в близост до българо- турската граница. През цялата нощ на  място останаха десет екипа на противопожарните служби от Ямбол, Сливен и Бургас,  прокарани са  просеки за да се ограничи разпространението на огъня. Ликвидиран е пожарът в района на село Горска поляна, каза директорът на..

публикувано на 17.07.24 в 07:57

Двама мъже се удавиха за ден в Руен и Созопол

Двама мъже се удавиха през вчерашния ден в общините Руен и Созопол, съобщават от полицията. Единият инцидент е в района на язовира на село Люляково. Там се е удавил мъж на 41 години от селото. При извършения оглед видими следи от насилие не са установени. Снощи около 20.50 ч. е получено и съобщение и за удавен 31-годишен мъж от Кнежав района..

публикувано на 17.07.24 в 07:50

Скандал край Солниците: концесионер гони хора от плажа

Скандал е избухнал на плаж до Солниците между концесионера и плажуващи тази сутрин. Започнал да ги гони, защото се опитали да сложат кърпите и чадърите си на място без шезлонги , но той твърдял, че и това е платена зона - разказа пред БНР Бургас Радосвета Вардева, която е присъствала на свадата със своя приятелка, намесила се е и впоследствие..

публикувано на 16.07.24 в 17:41

Близки на убития Иван Ангелов в Бургас настояват за справедлива присъда

Близки на убития Иван Ангелов в Бургас настояха днес за справедлива присъда. Те се събраха с плакати и протестираха пред Съдебната палата, където в 10 часа започна делото за убийството на 32-годишния мъж. Той беше намушкан през ноември 2022 година пред Новата поща, след което беше десет дни в болница в кома и почина. Обвиняем е Пламен Русев...

публикувано на 16.07.24 в 11:31

Млад бургазлия почина след като погълна пакетче с наркотици, в дома му откриха канабис и кокаин

25-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия почина след като е погълнал пакетче с наркотици. На 14 юли около 11:30 часа на ул. "Пирин" в бургаския квартал "Черно море" служители на Пето Районно управление извършили проверка на младия мъж. В процеса, той погълнал кристалообразния наркотик. Откаран е в болница, но малко по-късно издъхва...

обновено на 16.07.24 в 09:09