Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Яхт клуб Порт Бургас навърши 45 години


Подходяща инфраструктурата за подход на яхтите в морето,  голям плац за съхранение на яхти,  удобен достъп за  достигане-това са част от възможностите за ветроходството в Бургас. Мисията на навършилия 45 години яхт клуб Порт Бургас е да  създаде едно общество от хора, свързани с морето.

Голяма част от децата, които преминават през клуба, продължават в тази сфера-стават капитани, пътуват по кораби, работят  на пристанищата и въобще- в морския транспорт.

Добрата крайбрежна ивица, излазът който имаме на море, предполага по-добра морска култура.

Бургаският  залив е перфектното място за ветроходството в България. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В началото на юни идват първите туристи в Созопол

Макар да се виждат хора по плажовете активният сезон в Созопол все още не е започнал. Първите летовници се очакват в началото на юни, а градът активно се подготвя, за да ги посрещне. Текат ремонти по улиците, стягат се заведения и магазини. Градът ще разчита предимно на родни туристи, но заради инфлацията и поскъпването на всичко и туристическият..

публикувано на 16.05.22 в 14:52

Царево ще разчита на български туристи и тази година

На българските туристи ще разчита основно община Царево и през тази година. По време на ковид-ограниченията регистрирахме голям ръст, коментира пред БНР-Бургас кметът Георги Лапчев. Тази година нямам подобни очаквания, заради постоянно променящите се цени, посочи той: „Усещането ми тази година е, че хората изпитват притеснения..

публикувано на 16.05.22 в 14:45
Министър-председателят Кирил Петков и министърът на енергетиката Александър Николов дадоха брифинг след се срещната с представители на работодателските организации и синдикатите в Министерския съвет.

Компенсации за бизнеса: 80% от повишението на цената на електроенергията над сумата от 200 лв.

Правителството предлага компенсации за месец май на високи цени на електроенергия - 80% от повишението на цената на електроенергията над сумата от 200 лв. Относно природния газ кабинетът планира пълния размер на компенсацията от април плюс 100% от повишението на цената за май. Това стана ясно на брифинг на управляващите след срещата им с работодателски..

публикувано на 16.05.22 в 12:41

С открити приемни помагат на украинците да започнат работа у нас

Агенцията по заетостта стартира информационна кампания „На работа в БГ“. Тя е насочена основно към украинските граждани, но не само. С открити приемни в над 90 точки в страната екипи от Бюрата по труда дават информация и насоки към търсещите работа. Свободните позиции са предимно в сферата на туризма. Открита приемна има в центъра на..

публикувано на 16.05.22 в 12:38

Бизнесът в Индустриалния парк иска автобусна линия

Ръководствата на фирми, разположени в Индустриалния парк в Бургас настояват за автобусна линия, която да спира в зоната. Шест от компаниите са изпратили искания до общинския съвет с данни за работниците, които са ангажирани при тях. Съветниците от транспортната комисия взеха решение да се проведе допълнителна среща с тях. Председателят на ОП..

обновено на 15.05.22 в 10:56
Мартин Владимиров

Мартин Владимиров: Може да се наложи национализирането на бургаската рафинерия

В началото на идната седмица Центърът за изследване на демокрацията (ЦИД) ще публикува анализ, който ще развенчае всички митове за това, че България не може да оперира без руски нефт. Рафинерията през годините е използвала либийски, ирански, иракски нефт. Има сортове суров нефт, които веднага могат да заменят руския. Това обясни пред БНР експертът от ЦИД..

публикувано на 14.05.22 в 16:34