Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филип Аврамов: "Вече имаме коледен български филм, който ще се гледа всяка Коледа"

Снимка: @ChichoKoledaMovie


Когато си спрял да вярваш в Дядо Коледа и когато най-малко очакваш някой да ти помогне, можеш да срещнеш своя Чичо Коледа заспал на автобусна спирка. Това е сюжетът на новия български филм "Чичо Коледа" на режисьора Ивайло Пенчев. Филмът носи духа на Коледа и преплита съдбите на няколко герои. В центъра на сюжета са дете, което мечтае да има семейство и мъж в костюм на Дядо Коледа, който е загубил самоличността си. Историята заплита съдбите и на таксиметров шофьор и момиче, готово на всичко, за да осъществи мечтата си, улични музиканти с добро сърце - всеки със своята любов, приятелство, тъга и щастие. В главната роля на Чичо Коледа влиза актьорът Филип Аврамов.

"Сюжетът е малко заплетен в началото, защото никой не разбира какво се случва, виждаме един човек, който нищо не помни, т.е. аз в главната роля, който съвсем случайно среща едно момченце от дом за сираци. От тук нататък филмът тръгва по коренно различен начин и само тези, които отидат да го гледат ще разберат как свършва".

На Филип Аврамов партнира малкият Ален Ангелов в ролята на сирачето, който уверено върви по стъпките на баща си актьора Деян Ангелов и има цели три пълнометражни филма зад гърба си. В ролите ще видим още Малин Кръстев, Васил Банов, Свежен Младенов, Симона Халачева, Милена Аврамова, Стефан Денолюбов, София Бобчева, Китодар Тодоров и  специалното участие на Аня Пенчева. Филмът „Чичо Коледа“ вече е по големите екрани на кината у нас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Мери бойс бенд" с нова песен за първия си концерт на остров Света Анастасия

"Голямо Богородица е светъл празник, не само за имениците, но и за всички християни. Именият ден е важен. Името не си избираме ние, но то ни съпътства през целия живот. Името Мария безапелационно те води към това, че си християнин и това, че си избран по някакъв начин. Смисълът на името е много красив-на обичан, желан. Отгоре на всичкото 15 август е и..

обновено на 15.08.24 в 13:11

Откриват националната изложба за съвременно българско изобразително изкуство „Приятели на морето 2024" в Бургас (СНИМКИ)

Биеналето за съвременно българско изобразително изкуство Национална Изложба „Приятели на морето“ 2024 г. ще бъде открито днес в Бургас. Това е най-старата извън столична национална изява. Тя се провежда от 1968 на всеки две години. Изложбата е прекъсната през 1984 и възстановена през 2004 година. 151 са участниците в това издание...

публикувано на 15.08.24 в 09:40

Премиера на комедията „Молба за напускане“ в Летния театър на Бургас

Комедията „Молба за напускане“ от Алексей Клас ще бъде играна днес в Бургас.  Постановката е вдъхновена от абсурдните и същевременно реалистични аспекти на корпоративния живот, каза актьорът Руслан Мъйнов, който е в една от ролите: "Ние представяме пет отделни мини пиеси, които разказват сюжети с различни конфликти, които се случват на..

публикувано на 15.08.24 в 09:10

"Солени ветрове" - фестивалът на бардовете, на поетите с китара

На 23 и 24 август в Бургас ще се проведе „Солени ветрове“ - фестивалът на бардовете, на поетите с китара. Мястото е открита сцена „Охлюва“, началото и през двата дни е 17:30 часа.  За 16 поредна година той привлича изпълнители от цяла България. Очаква се да пристигнат 26 индивидуални изпълнители и пет дуетни формации, а международните участници са от..

публикувано на 14.08.24 в 16:47
снимката е илюстративна

Девет читалища в Сливен получават общинска субсидия от 17 хиляди лева

Общинска субсидия за близо 17 хиляди лева бе разпределена за финансиране на проектите на читалища в община Сливен. Това е втория транш от субсидирането на културните средища.  Девет народни читалища ще получат общинската субсидия. Според комисията проектите им са подадени в необходимите срокове и отговарят на изискването за финансиране. Сред..

публикувано на 14.08.24 в 14:41

Teen Boom Fest 2024 казва „Избери доброто“

Младежкият фестивал „Тийн Буум Фест“ акостира на Морска гара Бургас този уикенд със своето пето издание. Всяка година участниците във форума имат определена кауза. Тази година се обединяват Община Бургас, Агенция Митници и Националната Агенция за приходите с две големи кампании. Срещи с инфлуенсъри и концерти са част от програмата на двата..

публикувано на 14.08.24 в 14:20

Фестивалът "С книга на плажа" започва в Бургас

Десетото издание на фестивала “С книга на плажа“ започва днес в Бургас. 31 издателства ще се представят в рамките на културния форум, който се провежда на открито пред експозиционния център „Флора“. Над 30 срещи с автори предвижда програмата. Детски книги, книги-игри,  художествена и научна литература, книги на български автори и поезия са..

обновено на 14.08.24 в 10:56