Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

През декември:

Бургаският куклен театър с премиера на "Приятел с голямо сърце"

Представлението е в памет Димо Стоянов от P.I.F и е по негов музикален разказ

Нов коледен спектакъл подготвят в Държавния куклен театър в Бургас. Той се нарича „Приятел с голямо сърце“ и негови автори са Мария Банова и Димо Стоянов, съобщи директорът на културната институция Христина Арсенова:

„Димо Стоянов от P.I.F, това е музикантът, който тази година отиде в „небесния театър“, но понеже той е много свързан с бургаския театър, ние решихме да направим още едно представление с много обич към него. В спектакъла дори ще се чуе неговият глас! Представлението е по негов музикален разказ „Приятел с голямо сърце“, при нас това ще бъде един снежен човек с голямо сърце. Стиховете са на Дядо Пънч, режисьор  сценограф е Мария Банова, музиката ще е на група P.I.F .“  

Премиерата на спектакъла ще е на 18 декември, а той ще се играе и на 21 и 23 декември.

"При нас е много сигурно, всички актьори са ваксинирани! За съжаление вече почти месец играем само планираните си представления и не ни канят по детски градини и училища. Не знам дали това е свързано с някакви притеснения на родители, или на директорите! Не идват организирано и при нас, което е много тъжно! Много ми се иска да разберат и родители, учители и директори, че не бива да лишаваме децата от един красив коледен празник, който може да се случи тук в театъра", каза още Арсенова.  

Държавният куклен театър в Бургас предлага богата програма  със спектакли през празничния месец декември. Ще има приказки, поучителни истории и срещи с Дядо Коледа.  Сред представленията ще са „Нероден Петко“ и „Куцото петле“, „Любопитното слонче“, „Мъничета“, „Принцеса Квак“. Спектаклите се играят всяка сряда от 17:30 ч. и всяка събота и неделя от 11:00 ч.

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

За 8 март се отлага моноспектакълът „Чамкория“

Моноспектакълът „Чамкория“, който трябваше да се играе на 3 февруари в Културен дом НХК в Бургас, ще бъде с нова дата – 8 март. Причината са наложените от здравните власти противоепидемични мерки. Билетите за новата дата ще важат без презаверяване. При желание билети могат да бъдат върнати до 4 февруари, включително, през канала, от който са..

публикувано на 25.01.22 в 16:05

Намаляват наемите на общинските обекти с културни събития

Наемите на общинските обекти, в които се провеждат културни събития ще бъдат намалени. Това реши Общинският съвет в Бургас. Причината са големите загуби, които са регистрирани заради епидемичната обстановка. Предложението се отнася за тези обекти с продажба на билети, които са ограничили дейността си заради противоепидемичните мерки. След..

публикувано на 25.01.22 в 15:12

В четвъртък играят "Сватба със закъснител" в НХК

В четвъртък,  от 19.00 часа в Културен дом НХК представят комедията "Сватба със закъснител". Събитието ще се проведе в съответствие с издадените от здравните власти заповеди за противоепидемични мерки. "Броени минути до сватбата! Да имаше как времето да се върне назад, защото всичко е с главата надолу, следователно - с краката нагоре. Под..

публикувано на 25.01.22 в 12:48

Над 30 творби в литературния конкурс "Любовта e извор"

Наближава финалът на първото издание на националния литературен конкурс "Любовта е извор“. Той продължава до  5 февруари и провокира деца и младежи да пишат по темата. Инициативата е посветена на паметта за Стоян Русев (Дядо Благо) - български учител и писател роден в с. Заберново,  Малкотърновоско. БНР - Бургас е медиен партньор на..

публикувано на 25.01.22 в 09:30

"Поразените" на Варненския театър гостува в Бургас

Спектакълът на Варненския драматичен театър  „Поразените“ по едноименния роман на Теодора Димова ще гостува в Бургас този петък. Режисьор е Стоян Радев. "Поразените“ ни връща в миналия век, след събитията от 9 септември 1944 г. и разказва за съдбите на три жени и едно дете по време на тоталитарния режим. Романът на Теодора Димова бе определен..

публикувано на 25.01.22 в 09:00

77 автори участват в Националния поетичен конкурс „Христо Фотев“

Приключи подаването на книги за Националния поетичен конкурс „Христо Фотев“, организиран от Община Бургас, съвместно с Министерството на културата, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели и Сдружение „Бургаска писателска общност“.  Над 77 автори от цялата страна изпратиха своите 93 издания с поетични творби. Те вече са..

публикувано на 24.01.22 в 15:36

Shaggy ще участва в SPICE Music Festival 2022

Shaggy заедно със своята група се включва в SPICE Music Festival. В Бургас той ще направи 90-минутно шоу в съзвездието артисти от 90-те, които пристигат у нас. Публиката на най-голямото музикално лятно събитие ще чуе  “Oh Carolina”, “Boombastic” и “It wasn`t me”. Shaggy получава седем номинации за наградите ГРАМИ и се преборва за две от тях – за..

публикувано на 24.01.22 в 10:30
Подкасти от БНР