Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Учениците от Бургас минават на ротационно обучение от 2-ри декември

От 2-ри декември училищата от общините Бургас, Камено, Карнобат, Поморие и Средец преминават на ротационно обучение, става ясно от сайта на Регионалното управление на образованието. Съответните графици трябва да бъдат подготвени от директорите на учебните заведения.

Причините за преминаването на ротационно обучение са промяната в данните за заболеваемост от Ковид 19. За общините Бургас, Камено, Карнобат, Поморие и Средец е достигната 14-дневна заболеваемост между 250 и 500 на 100 хиляди души.

Съответно в Айтос, Малко Търново, Несебър, Приморско, Руен и Сунгурларе образователният процес ще се провежда присъствено за всички ученици от I до XII клас. Там заболеваемостта е под 250 на 100 хиляди души.

Дистанционното обучение продължава за Созопол  и Царево, където все още заболеваемостта е висока и е над 500 на 100 хиляди души, по информация на РЗИ.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Открит урок по медиация в СУ "Йордан Йовков"

Открит урок по медиация бе поредната образователна инициатива, която проведоха съвместно бургаските Окръжен и Районен съд със средно училище „Йордан Йовков“. Медиаторите Теменужка Чилингирова, Андрея Шивачев и Николай Тотев от Центъра за медиация и спогодби към двата съда представиха  доброволната процедура за разрешаване на спорове. Седмокласниците..

публикувано на 19.01.22 в 14:24

Ръст на карантинирани ученици и липса на заместващи учители в Бургас

220 са новорегистрираните ученици с ковид в бургаска област за последните три дни. 12 са учителите. В Бургас броят на заразените расте, а в по-малките общини карантинираните паралелки са единични.Според директори на училища в областта, присъствената форма е най-добрият вариант на обучение,но, ако се наложи може да се премине дистанционно заради..

публикувано на 17.01.22 в 16:50

СУ "Христо Ботев" - Айтос участва в кампанията "Книги за Братислава"

Айтоското училище „Христо Ботев“ провежда инициатива за събиране на книги и учебници в полза на българско средно училище със същото име в Братислава, Словакия. Кампанията е обявена от Изпълнителната агенция по горите, БДЗП и се подкрепя от Югоизточно Държавно предприятие-Сливен. На информация за нея в интернет пространството..

обновено на 17.01.22 в 09:05

Училищни директори искат междусрочната ваканция да бъде удължена

Удължаване на ваканцията между първия и втория учебен срок беше поискано от директори на училища.  Съгласно утвърдения към момента график, за междусрочна ваканция е предвиден само един ден - 1 февруари. От Съюза на работодателите в системата на народната просвета обаче предлагат учениците да почиват повече - от 28 януари до 2 февруари...

публикувано на 16.01.22 в 14:28

Оценяват дигитално-медийната грамотност на десетокласниците

За първи път в страната се провежда национално изследване за оценяване на дигитално-медийната грамотност на десетокласниците. То е част от инициатива, която ще обхване различни гимназии в цялата страна, сред тях са и 14 учебни заведения от бургаска област. Организатори са Центърът за оценяване в предучилищното и училищното образование,..

публикувано на 14.01.22 в 09:12
manicure_mikrophone

Курсове за маникюристи и заварчици започват в Болярово

Курсове за заварчици, маникюристи и шофьори организира средно училище „Д-р Петър Берон“ в Болярово. Инициативата се провеждасъвместно с общината, НТС-Елхово и ямболски център за професионално обучение. Записванията вече са в ход, а целта е да се разширят възможностите за трудова реализация на учениците. В курсовете могат да се включат и техни родители,..

публикувано на 12.01.22 в 12:24

Започна учебната година във Военноморската база-Бургас

С демонстрация на учебни епизоди започна учебната година във Военноморската база Бургас.   Провеждането на 26-то национално учение с международно участие „БРИЗ 2022“ и две българо-румънски учения „ POSEIDON“ и„TRITON“са основните задачи пред Военноморските сили тази година. С взривяването на изплавала морска мина започнаха демонстративните..

публикувано на 10.01.22 в 15:34
Подкасти от БНР